onsdag 31 mars 2010

Irritationsmoment

Det finns små små saker som stör mig nåt fruktansvärt. Det behöver inte handla om att jag stör mig på personen i fråga, absolut inte, bara de smååååå små sakerna de gör eller säger. Tänker jag efter beror det oftast på att någon annan tidigare gjort eller sagt samma sak. En sådan sak är att kalla sitt barn för Lilleman. Jag lixom ryser i hela kroppen när jag hör det. Lilleman. Säkerligen finns det folk som stör sig på att jag hellre skulle kalla den lille för lillkillen. Eller lilla killen. Men Lilleman?!?!? Dah!

Imorgon kommer mamma! :)

måndag 29 mars 2010

Inky & Pinky

Så vart det ny vecka igen. Men det är i alla fall en kort vecka, bara fyra dagar. Ska försöka få sluta tidigare på torsdag också, vi har lix inget att göra!

Jag stökar vidare med mitt hem i alla fall. Idag har jag satt upp den specialbyggda gardinstången, samt burit in min "soffa" som stod ute på balkongen. Det är ingen soffa egentligen, däremot en divandel till en soffa. Jag köpte den i Tibro förra året när jag var där med Madde. Perfekt pryl för min balkong då, men nu ser läget lite annorlunda ut. Nu får den agera myshörna tills vidare. Den är jätteskön i alla fall, och definitivt värda sina 150 kronor som den kostade då.

ÅH! Nästa helg, då ska kanske en kompis från Stockholm komma hit och hälsa på! Jag hoppas verkligen att hon kommer, det vore seriöst så sjukt roligt. Andreas är dessutom borta så vi har hela våningen för oss själva vilket skulle helt underbart. Inte behöva ta hänsyn till någon utan bara vara.

lördag 27 mars 2010

Lager 157

Imorgon åker vi på roadtrip neröver i landet. Vi ska till Gällstad och Lager 157. Där finns det märkeskläder för under halva priset som vi ska titta på, men framför allt åka iväg. Det enda jag vill spana på ordentligt är Bondelid-tröjor och Peak Performance huvtröjor.

Idag har jag haft en toppendag verkligen! Sov bra länge, vaknade nog runt tjugo i tolv. Vid ett kom älsklingen hem och vi åt lunch tillsammans. Sedan åkte jag med honom ner på stan och kollade lite. Köpte lite smink på Make Up Store (mineralpuderkit och en ny eyedust) och träningsbyxor på H&M. Provade också ett par snygga stövlar på Eurosko som var nersatta från 1500:- till 450:- men ack, de var en halvcentimeter för små. Efteråt kilade jag ner till gymmet och tränade i mina nya brallers, som för övrigt var jättesköna! Tog bussen hem, städade och bytte sängkläder. Vid fem-snåret hoppade jag in i duschen och gjorde mig i ordning. Var ju tvungen att prova allt nytt smink! :D Sen kom han hem, med sina päron. Vi satt här ett tag och åkte sedan bort till Thai House där vi ätit mongolisk buffé! Gott var det, jag lassade på med massa räkor och broccoli dränkta i vitlök. Och hör och häpna, jag åt efterätt också! Friterad banan med glass. Däremot fattar jag fortfarande inte vitsen. Jag tyckte inte alls att det var speciellt gott, och ha sirap på lixom?

Så min lediga fredag har varit kanon! Det bästa är att jag har hela helgen kvar! På söndag ska jag fortsätta med lägenheten och träna. Värsta sköna helgen ba!

Tillägg: Är inne och tittar på Lager 157s webshop. 3 linnen för 100 kr! Det är som taget!

Tankar om barn

Idag har jag tänkt på barn. Antar att anledningen till det är att jag drömt två nätter på raken om just små människor. Igår hade jag ett barn (och skulle panikåka till Uppsala för att plugga men behövde en sån där portabel vagga och fick åka till Götene och hämta den hos en kompis men då hamnade jag hos en jobbarkompis vars påhälsande vän bjöd på sockerkaka och sjöng "fååå´nt ja en körv, så höppe ja i älva!") och inatt kunde jag bara konstatera att jag var med barn, och i den sistnämnda drömmen kände jag verkligen en speciell känsla. Den var något helt annat än jag nånsin kunnat föreställa mig och precis den känslan har jag haft i kroppen hela dagen. Jag vet inte om det är den biologiska klockan, en dröm som spelade ett spratt eller all denna baby-boom som pågår utanför min dörr just nu. MÅNGA jag känner har barn, väntar barn eller planerar barn. Det är i princip bara singlarna som inte går i dessa tankar.

Jag tror att jag påverkas mer än vad jag vill erkänna av de som väntar eller har barn. Ända tills nu har jag alltid tänkt att "visst, barn nångång men så länge jag inte fattar vitsen (detta ordval innefattar mycket) så får det vara". Jag finner inte exakta ord för vad jag känner nu inför det här med barn. Bara att det ligger närmare i tanken.

Det optimala vore ändå att ha utbildat mig klart, börjat jobba och köpt hus, allt detta förutsatt att jag har en stadig karl som också vill samma sak. Jag har det sista och allt det andra vore drömmen, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Och just det här med barn, händer det så händer det. Nu vore det mindre troligt med tanke på att jag har en spiral, och den har ett par år kvar, men ingenting är 100 % säkert.

Idag kom jag på mig själv med att vara på väg mot barnavdelningen "bara för att titta". Sanningen är att jag har två sparkdräkter och en tröja i garderoben. Det vore ju inte dumt att vara väl förberedd när väl den dagen kommer då jag förhoppningsvis kommer att gråta av lycka över att vara gravid?!

Å andra sidan, ska jag njuta av att själv vara ett barn så är det dags för det nu. Barnkläderna köpte jag med tanke att ge bort till några vänner med småttingar och ikväll blir det inga barn gjorda. Andreas sover som en stock! :) Men en sak är säker, jag börjar se fram emot det. Jag vill tro att livet handlar om annat än krogen varje helg, och jobba för att kunna konsumera för sin egen skull.

fredag 26 mars 2010

Lista igen! (Lååång!)

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Tre. En till lägenheten, en till garaget och en till jobbskåpet.

Vilken svordom använder du mest?
Helvetet och ett uppgivet "faaaaan"

Äger du en iPod?
Ja sen i julas. En rosa grej som kan allt, till och med filma!

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Gårdagens tider ligger fortfarande inne, dvs med start 08:45 och sen tokpiper den med fem minuter mellanrum. Varannan vecka går den igång typ 05:05 första gången

Använder du flipflops även när det är kallt ute?
Men daah?!

Var köper du dina matvaror?
Maxi, Lidl, Coop

Vilken var den senaste filmen du såg?
Stepbrothers

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Om jag vann riktigt mycket pengar skulle jag börja med att köpa en bil. Sen ett hus. Sen en jävligt dyr och fin kamera. Sen ta kort på allting.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Det har hänt ja! Men nu var det länge sen.

Vilken cd ligger i din spelare just nu?
Men jag har ju ingen CD-spelare! Däremot ligger Inglorious Basterds framme på tv-bänken.

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Oboy tillhör det förgångna, och nu för tiden slår kaffe och thé oboy med hästlängder!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Ja! FLERA STYCKEN OCH JAG TYCKER DET ÄR ASSVÅRT ATT HÅLLA DOM HEMLIGA!!! GAAAAAAAAAH!

När var senast någon stötte på dig?
Jag fattar sällan vinken direkt utan kommer på efteråt varför de betedde sig konstigt.

Vem var den senaste som ringde dig?
Crazy K

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Jag förutsätter att de gör det.

Hur många syskon har du?
Två välskapta, ruggigt intelligenta och sjukt roliga siblings.

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nja, det beror på. Inte generellt, killar kan ofta vara enklare och mindre komplicerade än tjejer - lättare att prata med sen finns det givetvis undantag. Jag vågar fortfarande inte hälsa på en på jobbet.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Wedding Singer

Äger du några band-t-shirts?
Njäeee, jag tror inte det. Men jag har en t-shirt från Umeå Internationella Filmfestival från typ -03 eller nåt!

När flög du senast?
För fyra månader sen, när vi åkte hem från London.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fuuuuja

Läser du för skojs skull?
JA!

Pratar du några andra språk?
Engelska och lite franska.

Diskar du din egen disk?
Jag har hand om lite andra sysslor här hemma, t ex bygga!

Har du gråtit offentligt?
Men jaa! Of course!

Vilka gör du, önskningar eller planer?
Plaaaaaaner!

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Jag snöar gärna in på grejer, läser på som en idiot och lämnar det sedan lika snabbt.

Vill du just nu ha några (mer) tatueringar eller piercingar?
Ja! Definitivt mer tatueringar och nån till piercing kanske skulle kunna vara rolig.

Vad har du för väder?
Det är så mörkt ute, ser ingenting!

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Kunna släppa lös och bjuda på sig själv. Skulle ALDRIG stå ut med en i mina ögon torr och tråkig människa.

Gillar du din boendesituation?
LÖV IT! Mina boendesituationer kan verkligen varit aviga till och från, men nu känner jag att jag äntligen har ett eget hem som jag byggt upp från grunden.

Äter du frukost dagligen?
För det mesta, men ibland blir det superenkel frukost iform av kaffe (med grädde givetvis) och nåt litet enkelt.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Inte nu för tiden, jag har börjat slappna av otroligt mycket mer än för några månader sedan.

Vilken är din favoritfrukt?
Ananas tror jag!

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
24

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Jag stör mig på när andra inte kan stava, eller skriva i nån ordentlig ordning. Speciellt på internet. Sms är skitsamma men de som sitter och bloggar och skriver som de pratar, det går fetbort.

Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Haha, min chef tror jag. Eller?! Kommer inte ihåg, nu var det länge sen jag var arg.

Vad var det senaste du åt?
Middag vid sju-snåret. Fläsk och äggröra.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Samma kön tror jag, trots mitt svar på en tidigare fråga. Annars tror jag att det hänger mer på personlighet och kemi än kön.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Min mor tog mitt namn från min mormors farmor.

Gillar du senap?
Näe!

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
"Varför känner jag såhär när jag har så mycket att vara glad över. SKÄRP mig!"

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Lätt!

Sover du på sida, mage eller rygg?
På alla sidor, helst på samma gång.

Har du någonsin köpt något från eBay?
Aldrig, tycker det känns lite läskigt med att köpa grejer av privatpersoner utomlands.

Tycker du om att krama folk?
Kramar är bra!

Skulle du säga att du är trendig?
Nej, inte nånstans. Oftast är dagens trender fulare än fan själv och jag föredrar bekväma och alldagliga kläder.

Tycker du att du är attraktiv?
Idag var jag jävligt het i mina arbetsbyxor och munktröja.

onsdag 24 mars 2010

Kaffe!







Vad vore en morgon utan en kopp kaffe? Förbaskat gott och nödvändigt!! Bild ett föreställer det nya akvariet, och man ser bara knappt en fjärdedel av all fisk! Nummer två är en mal, skitstor sådan! Den sista bilden är hallen med matplatsen. Jag bygger vidare! Igår bar jag in matbordet och idag tänkte jag åka och köpa det sista nödvändiga jag behöver! Det är bland annat en till ytterhörnlist, smala spikar, två dörrhandtag och eventuellt nya handtag till garderoben. Köpte ju två förra veckan men nu kom jag på att de ska ju helst matcha med dörrhandtagen.

tisdag 23 mars 2010

Känn pepp!

Vissa dagar flyter bara på sådär skönt, och tacksamt. Dom dagarna behöver jag inte anstränga mig för nåt egentligen, utan allt blir så bra ändå. Jag har haft en sådan dag idag, och allt förutom två saker har klaffat. Först en jobbgrej som inte blev som jag tänkt mig, sen en annan jobbgrej som har krånglat under en längre tid och det smällde till runt halv tolv ikväll och det gjorde mig aningens less men what to do lixom? Men allt annat har gått bra.

Nu är det i alla fall äntligen kvällning och jag ska satsa järnet imorgon för att hinna med massor! Därför borde jag gå i säng nu men det är ju sån lättsam underhållning att läsa bloggar. Och skratta. Fyfan vad roliga (tragiska?!) vissa människor är. De får vara precis hur de vill, men jag kan inte hjälpa att se det som förstaklassig u n d e r h å l l n i n g. Roligare än skvallertidningar och mer tillgängliga än serier.

Ikväll har Andreas varit iväg till Örebro och köpt ett nytt akvarium. Det nya är knappt ett år gammalt och det följde med lite fisk. Bland annat en gigantisk silverhaj, en BAUTA (shit det var länge sen jag använde det ordet) discus, några mindre samt andra roliga fiskar. Jättefina i alla fall! Det var såå fint i sovrummet!

måndag 22 mars 2010

DIN KILLSMAK!
Glöm inte att svara ärligt!

Vad föredrar du för..

Hårfärg på killar: Allt förutom blont hår måste jag nog säga.
Ögonfärg: Blåa eller bruna. Däremot finns det där lilla extra i ögonen, så kommer jag sällan ihåg färgen i sig.
Näsa: En halvstor, manlig näsa utan hår som sticker ut genom näsborrarna
Kroppstyp: Halvbiffig, muskulös med breda axlar och stora armar. Små speskitar går fetbort!
Klädstil: Jeans och t-shirt, jeans och en sjukt snygg munktröja, jeans och bar överkropp!!!
Frisyr: Kort
Dialekt: Föredrar inga speciella dialekter. Passar nog den här frågan!
Lilla extra: Tatueringar, busiga ögon, snäll!

För att imponera på dig..
Ska han använda parfymen: Andreas har Farenheit och han luktar mumma i den! Parfym över huvudtaget, jag gillar de!
Ha bra med pengar: Jag vill omformulera frågan, och svaret blir då; han ska vara självständig och gärna vara ekonomisk. Det vill säga betala det som betalas skall och leva därefter.
Arbeta som: Men spela roll?!?! Men jag tror att alla (de flesta) mår bättre fysiskt om de har ett fysiskt jobb. Det viktigaste är nog att han trivs, annars blir det nog lätt dålig stämning på hemmaplan.
Tönten, normal eller badguy? Tönt eller normal.
Vara charmig eller omtänksam? Omtänksam!
Vara snygg eller söt? Söt!
Ha en speciell egenskap: Sånt som blir ett extra plus i kanten är om han kan laga mat,
är händig, har ambitioner, vill hitta på saker och i allmänhet delar min syn på livet.

Den snyggaste manliga kändisen: Du vet, han i Prison Break.
Han som in på allt det ovanstående är min fina sambo och karlakarl, Andreas.

Jag utmanar: Stödstrumpan och Elin,

söndag 21 mars 2010

SKRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄP!

HELVETETS JÄVLA FAAAAAAAAAAAAN!

Häromdagen såg jag att det nya akvariet var lite blött utvändigt. Torkade bort men det kom tillbaka ganska snabbt. Andreas trodde att det skvalpat över och runnit ner. Men, nu gick jag in för att kika på fiskarna, och såg att det var ännu blötare, plus att det FATTAS 2 CENTIMETER VATTEN I AKVARIET! FAAAAAN! Akvariehelvetet läcker!

Enligt nogranna uträkningar motsvarar 2 centimeter cirka åtta liter vatten. Så nu har jag en jäkla massa vatten i byrån (alltså i träet, det har sugit åt sig som en svamp) och en liten del nere i golvet. Det har spruckit mellan två plankor. Det här var inge roligt alls! Jag har tömt och burit vatten nu hela morgonen och försökt vara snälla mot fiskarna. Men ändå, det jag tänker på i första hand är min lägenhet. Det är hans akvarium och min lägenhet. Världen kommer inte att gå under men det vore fan inte roligt med en vattenskada (som dessutom -fail- beror på ett akvarium).

Jag finner inga ord. Nu ska jag bygga bort min frustration i hallen!

Goooood frukost!

Idag klev jag upp samtidigt som tuppen, och nu (08:45) har jag hunnit med att måla den sista garderoben och laga och äta frukost. Det blev en svampomelett med lite goa kryddor över. HUR GOTT SOM HELST! Jag åt en ostomelett när jag var liten och i samma veva blev jag magsjuk. Ända sedan den dagen har jag varit liiiite känslor för ost men framför allt saker gjorda på ägg, typ äggröra, äggstanning osv. Framför allt omelett. Så idag lagade jag min livs första omelett och shit vad god den var! Perfekt LCHF-frukost (gjorde den på två ägg, smör och grädde). Nej, jag är nöjd, och omelett kan man ju äta närsom egentligen. Snabb, enkel lunch eller panikmiddag!

Idag går byggandet vidare! Utomhus håller snön seriöst på att försvinna, igår hade vi närmare 10 grader varmt och det försvann supersnabbt. Jag gillar det starkt. Gilla gillar.

lördag 20 mars 2010

What to do?

Har precis vart iväg och köpt ytterhörnlist, lackfärg och en lackroller. I hallen står nu två garderobsdörrar uppställda, slipade och spacklade. Jag vill att det ska torka NU så att jag kan börja måla, men icket då. HMPF! Har en hel del kvar att göra, men det är så att jag måste fixa dörrarna innan jag kan fixa hörnen. Och dörrarna måste vara klara innan jag kan göra färdigt ovanför garderoben. I och med det måste många småsaker vara klara innan jag kan göra färdigt listerna.

SÅ, what to do? Hallen ska bli klar innan jag kan börja städa upp resten av lägenheten.

torsdag 18 mars 2010

Diskus!

Snart kommer älskpälsk hem med diskusar! Han har åkt till Göteborg enkom för fiskstackarnas skull, men det är nog värt kan jag tänka mig. Hellre köpa diskusar man sett än att beställa en speciell sort. Nä men det blir nog bra. Nu har vi två akvarium, ett i vardagsrummet och ett i sovrummet.

Idag har jag fixat i ordning i hallen, satt upp den nya hatthyllan och städat undan lite. Det blir sjukt snyggt! Jag är så nöjd med tapetvalet! För länge sen skrev jag att hallen skulle vara grön och vit. Det blir den inte, jag har tapetserat om så nu har vi den här tapeten:



Man ser inte så bra, men det är en ljusgrå bakgrund med grenar på. Det tillsammans med ekgolv, ekmöbler och vit panel blir mumma för ögonen! Längtar tills det är klart!

Nu färgar jag mitt hår, som för övrigt börjar bli rätt långt ändå! Nu blir det rödare igen! Har haft en helbrun period ett tag men jag saknade det röda så her vi gå igen!

Veckan har flutit på bra, bara en dag kvar av arbete, sen helg. Igen! :)

tisdag 16 mars 2010

Williepilliekrillie

Två dagar har redan passerat, och tre återstår innan det är dags för helg igen. Det enda jag gjort nu är att jobba, jobba i hallen och nu ikväll var jag iväg och tränade (Bodybalance). Jag har sträckt och tänjt på varenda liten larvig muskel i min kropp och det var så skönt!

Jobbet har gått rätt bra. Igår var jag på pisshumör och det släppte inte förrän jag kom hem. Idag gick det betydligt bättre. Finare skruvare, trevligare folk, mer att göra osv.. Jag blev filmad! Ett filmteam var där för att filma runt om i fabriken, tanken är att den ska bli en reklam-film för Elos som ska visas "världen över". Så står jag där lixom och häller vatten i ett ultraljud! Dä ä schnajsigt!

Sedan har jag gjort något som kan påverka min framtid rätt rejält. En livsavgörande vändning, ett första steg mot ett värdigt liv. Nu befinner jag mig i det stadiet då jag tänker så det knakar, längtar och smider planer. Jag ÄLSKAR att planera planer. Underbara dagdrömmar och spontana ideér som kommer som en blixt från klar himmel! Det kan finnas en del hinder längst vägen, men jag vill se hinder som möjligheter istället. Det går om man tänker positivt! Och en del saker som i början ser ut som katstrofproblem kan vändas till något riktigt underbart istället.

söndag 14 mars 2010

Fina helgen va!

Vilken underbar helg jag har haft! I torsdag kände jag mig sådär spralligt överlycklig över att det äntligen vad helg (även om de fyra arbetsdagarna gick supersnabbt!). I fredags började jag med hallen, målade lister och sånt där. Sen stack jag iväg och tränade och träffade sedan Yohanna för lite kvalitetshäng med fika inkluderat. Vi var på Rådhuset, och all cred till det stället! Jag bad om en "specialbeställning", dvs osockrade hallon med ovispad grädde. De fixade biffen och jag blev överlycklig över hur medgörliga de var! "Inga problem". Sedan fortsatte jag lite med bygget och kom ganska långt. Lördagen gick i samma andra. Tapetserade nästan hela dagen och sedan var det dags att packa sig iväg. Vi åkte ut till hans föräldrar som bor ute i skogen vid foten av Kinnekulle. Där åt vi skitgod entrecote och ryggbiff med vitlökssmör och bearnaisesås. Sedan bänkade vi oss framför Melodifestivalen och shiiit vad spännande det var! Jag hejade ju på Salem och det var en nagelbitare ända in i slutet.

Idag lämnade vi skogen och päronen vid elva och åkte in till Skövde. Vi började med Livingroom och spenderade närmare två timmar där. Efteråt var det dags för teater. Lollo som både teatrar och sjunger är med i en uppsättning, "Aladdin". De var skitduktiga och jag satt mest och log hela tiden, kände barnslig förtjusning i knappt två timmar.

Nu är jag hemma igen och sitter i sovrummet och bara jäser. Egentligen borde jag fortsätta på hallen men wtf, det finns en morgondag också. Mitt hjärtepyr står i köket och diskar och lagar god mat och snart ska vi se Kalle och Chokladfabriken.

Såå, en helt underbar helg med finväder. Hallen börjar bli riktigt jäkla snygg faktiskt! Bilder kommer! :)

fredag 12 mars 2010

Shit vad roligt!

Okej, såhär är det. Vi började renovera lägenheten i augusti, alltså typ åtta månader sedan. I början gick allt snabbt och smidigt, och vips hade jag en tvåa istället för en gigantisk etta. Rum för rum blev färdigt och till slut var det hallen kvar. I november la vi golv och jag bröt lös den gamla panelen och tapetserade. Sedan hände något?! Ingen aning om vad! Men, allt blev lagt på is och vi har knappt rört grejerna sedan dess. Det som var kvar att göra var att sätta upp panel i hallen, ordna med lister och måla allt. Så lite men ändå så svårt att få tummen ur. För nån månad sen satte Andreas upp panelen, men sen vart det tvärstopp igen.

Men nu, jäklar var jag har varit grym i veckan. Jag har styrt upp min lägenhet, mitt liv och verkligen tagit tag i det. Det jag har gjort nu är: måla panelen, köpa list, köpa tapet samt nödvändiga tillbehör. Det jag har kvar att göra är: måla listerna (i det ingår det att såga ut alla bitar och pussla ihop dom) och tapetsera. Shit vad skönt att äntligen vara på väg.

Däremot måste jag åka och träna imorgon. Hög tid minsann! Högtid?! Höööög tid!

onsdag 10 mars 2010

Snart helg!

Att upprepa "snart helg" funkar verkligen! Även om det är en sketen måndag med måååånga arbetstimmar före den underbara början på veckoslutet gör den lilla frasen att allt känns så mycket enklare. Nu är det bara två dagar kvar!

Jag funderar på mina frukostar. Jag tror nästan att jag skulle nöja mig med kaffe och grädde på morgonen och sen äta som vanligt vid 13-snåret. Idag upplevde jag att jag höll mig mätt på lunchen ännu längre än vad jag gjorde förrförra veckan (då jag sist jobbade eftermiddag). Annars kan det ju lätt bli så att frukosten fortfarande ligger och skramlar och jag helt enkelt inte orkar så mycket till lunch. Tål att tänkas på och provas!

Idag blev det i alla fall supergod äggröra och bacon till lunch, och bratwurst och coleslaw till middag. Däremellan några koppar kaffe och den lilla snutten mörk choklad som jag hade kvar sen förra onsdagen. (Jiiisses, det där hade aldrig hänt om jag inte ätit LCHF. Vet (visste) jag att jag har (hade) snask och godsaker hemma/i väskan ryker (rök) de direkt.)

Nu sova! Imorgon ska jag fortsätta måla panel! Wiiiiiie vad roligt det är! :D
Följ min blogg med bloglovin

tisdag 9 mars 2010

LCHF

Ännu en bra dag går nu till sitt slut. Frukost: två ägg ihopmosade med smör. Lunch: bratwurst (just den här tyska korven innehåller över 90 % kött och väääldigt lite kolhydrater!) tillsammans med coleslaw. Middagen var lördagskvällens rester. Sen ett ägg nu på nattkanten.

Jag går inte ner nånting just nu. Krymper bara på omfånget och det är ju inte helt fel det heller, men jag hoppas att siffrorna på vågen börjar röra på sig snart!

Genomskinligt???

  • Idag tränade jag styrketräning. Det var skönt.
  • Funderar vidare på mina livsplaner. Det artar sig!
  • Appropå skitsnack! Låtsas att du sitter och pratar med en person (som du misstänker snackar skit om dig) om hur mycket du avskyr skitsnack. Om den personen då inte ens kan med att se dig i ögonen, kan det betyda på att misstankarna är rätt befogade? "Hmm, ja men det är ju så det är. Alla pratar ju om alla."
Nu råkar det vara så att det är ohyggligt mycket skitsnack på jobbet. Alla pratar om alla ungefär, och alla är lika falska mot alla. Jag försöker i största möjliga mån att hålla min irritation om folk på jobbet UTANFÖR jobbet, och då bara nämna väl valda personer om jag är riktigt förbannad, bara för att få avreagera mig. Jag tycker såhär, om man nu jobbar med många olika personer så är det så dålig stil att snacka skit om andra inför folk. Jag TROR att en persons skitsnack på jobbet om mig fått en del andra att tycka att jag inte är riktigt riktig. Nu verkar det som att detta har hänt igen, men med helt andra personer inblandade. Och kvällens händelse kändes rätt genomskinlig och bekräftar bara vad jag har trott sedan några veckor tillbaka.

Det bästa är att jag blir inte ens less, tar inte åt mig på nåt sätt. Deras förlust minst sagt.

Så nej, jag tänker inte stanna på mitt jobb för mina "fina arbetskamraters" skull. Och inte för lönen. Och inte för det otroligt stimulerande arbetet. Och definitivt inte för skitsnacket. Mök!

måndag 8 mars 2010

And that´s the way i like it


Utanför mitt köksfönster.

Enligt SMHI så kommer temperaturen att ligga mellan +0 och +3 här i Skövde hela veckan. Varmast blir det fram emot torsdag och fredag då det dessutom inte sjunker till mindre än -3 på natten. Solen kommer att stråla och jag känner vår inom mig!

söndag 7 mars 2010

Min LCHF-dag

Frukost bestod av två kokta ägg ihopmosade med skagensallad av den godkända sorten. Det blev ingen direkt lunch, utan innan vi åkte ut till Brännan kilade vi in på Lidl där jag köpte Emmentaler-ost och salamikorvar. Det funkade som överlevnadsmatsäck över dagen även om jag blev aningens hungrig före middagen.

Gårdagens gryta funkade finfint idag med, den var faktiskt till och med godare. Spädde ut med lite mer grädde och kantarell-fond och lät det koka lite till. Tillsammans med ångkokt broccoli blev det kanongott!

Var ändå inte riktigt mätt efter middagen, så nyss åt jag typ tio hallon tillsammans med två matskedar yoghurt och en halv deciliter grädde.

Bra dag igen! Inga snedsteg, inga konstiga sug eller andra frestelser. Det enda trista är att behöva tacka nej till folk när de vill vara gästvänliga och bjuda på fika och annat. Idag har det snurrat förbi kladdkaka, vaniljbullar, pommes frites, vitlöksbröd, kex och coca-cola. Inte nåt! En helt underbar känsla faktiskt.

Finfin söndag!

Vilken kalasdag det har varit! Dagens fail var däremot när jag vart för sen till träningspasset så jag sket i att ens åka dit. Det var dumt och det ska aldrig hända igen! Det får inte hända igen!

Istället åkte jag till Yohanna och satt där innan vi gjorde oss i ordning för Mariestad och Brännan. Första stopp var Karlssons och jag kände lite shoppinglust för första gången på länge! Hittade ett fint halsband, en ring av stjärnor, en bok och en jacka. En knallrosa softshell-jacka! Me like!!!

Det var superkul att hälsa på familjen! Ville pratade på som aldrig förr och vi tejpade och brottades och spelade fia med knuff. De ville så gärna bjuda på fika och mat men det vart lite kivigt med en vegetarian och en som inte äter allt för tillfället. Men jag tycker om dom ändå och det känns lite som att komma "hem". De var som ett litet extrahem när Ruppanpuppan bodde där. Har många fina minnen från skogarna!

Sedan åkte vi vidare till Ann-Sofie genom Timmersdala. Där satt vi och drack ännu mer kaffe, surrade på om allt och inget och hon spådde mig! Vi känner inte varandra så bra, men hennes tolkningar på korten stämde in jäkligt bra. Det handlade om fertilitet, vägskäl, ett rörigt hem och att jag inte ska se tillbaka på det som varit, jag blir bara bitter då. Så sant! Hon är världens gulligaste och bor i världens gulligaste lilla torp.

And theeen... kom hem vid halv åtta, åt mat, tvättade klart, pussades lite och sitter nu och väntar på att bli trött i princip.

Imorgon blir det nog en bra dag. Ska iväg och träna på förmiddagen och sen jobba. Eftermiddagsveckorna är alltid så lugna och sköna, dessutom är det bara fyra dagar. Sen helg! :) Det är ofta helg nu för tiden!

PS1. Min kjol sitter längre och längre ner! I´m still going strong!

Mål med det häringa!

Allt är så mycket enklare med tydliga mål. Den allra första anledningen till att jag började med LCHF var såklart att jag ville gå ner i vikt. Nu har jag förstått att jag kommer att vinna annat på det också. Det skulle vara jäkligt skönt att bli kvitt den där jäkla mensvärken faktiskt! Sedan tror jag att jag skulle fungera betydligt bättre som människa med ett blodsocker som ligger jämt över hela dagen. Inga superdippar en timme efter lunch då jag nästan somnar!

Andra små saker som jag ser fram emot är:

  • Använda min lilla svarta korta kjol + många andra plagg
  • Känna mig stark och frisk
  • Klänningar, klänningar, klänningar!!!
  • Vara mer väldefinierad
  • Springa milen igen!
  • Fri att träna. (Med det menar jag att jag vill vara fri att träna. Inte fri från träning bara för att jag är ledig eller har semester. )
  • Ha enklare för att hitta snygga kläder som sitter bra
  • Många helt underbara pass på Livingroom
Nu ska jag spana vidare på recept. Det finns ett bröd som man faktiskt kan äta utan att kolhydraterna skenar iväg. Det kan man i sin tur använda till att göra t ex pizza, räkmackor och annat goooott!

Ended up flat on the ground!?

Mysigt med helg, alla tiders! Idag har jag haft en slapp och lagom jäktig dag. Vaknade tidigt och stökade runt på morgonen. Eftermiddagen gick åt till att städa, gå till Coop och förnya Lotto (våran nya grej, spela på Lotto. En vacker dag kommer vi att bli rika!) samt handla lite för middagen. Sedan lagade jag mat i lergryta. Nötkött med massa kantareller dränkt i grädde. Jag gillar verkligen den här "dieten". Maten är så sjukt god!

Och appropå diet. Det jag och Andreas nu kör är LCHF. För de oinsatta innebär det liiiite kolhydrater och massa fett. Det finns massor med information överallt om hur det fungerar, men kort sagt handlar det om hormoner, insulin, blodsocker och viktnormalisering (väger man för mycket går man ner och tvärt om). Genom alla hålla kolhydratsintaget nere (under 27 gr per dag) går kroppen igång på fettförbränning när den får fett. Desto mer desto bättre typ. I och med de få gram kolhydrater man får i sig hamnar man i nåt så spännande som ketos, vilket betyder att kroppen använder sig av sina egna energikällor. Enligt Sten Sture Skaldeman är grönsaker ett tillbehör, och genom den övriga maten ska fettet stå för mellan 70-80 %.

Det jag har märkt än så länge är viktnedgång, betydligt bättre hy, piggare, blodsockret ligger stabilt under hela dagen, jag slipper gå hungrig och får äta massa god mat. Jag känner inget sug efter nåt egentligen, annat än mat när jag är hungrig.

Det bästa är att det är så enkelt, och helt ärligt känns det fel att kalla det diet, det är mer av en livsstil. Ändå vet inte jag om jag kommer att äta såhär resten av mitt liv, men nu tänkte jag ge det en ärlig chans. När allt sug efter "dålig" mat försvinner blir det en piece of cake att inte ta några snedsteg.

Idag har jag ätit jättegott! Till frukost åt jag hallon, keso, yoghurt, vispgrädde och lite kanel. Lunchen bestod av Cole Slaw med bratwurst. Middagen nämnde jag tidigare. Sen när vi satt och tittade på Melodifestivalen hade vi en tallrik framme med fetaost, vanlig ost, oliver och torkat renkött. Götta!

torsdag 4 mars 2010

Möjligt?!

Nu fnular jag på en ny livsplan. Jag känner att jag vill ha en, behöver en, för att fortsätta ha motivation till att fortsätta med det jag gör nu. Och jag har en idé! Mwaha!

Snart helg! Det har varit veckans mantra och jag vet inte i hur många gånger jag har upprepat de två orden. Snart helg! Snart helg! :D Bara en dag kvar. Morgondagen blir förmodligen rätt lugn. Det höga tempot vi har hållit hela början av det här året har avtagit och det känns bra. Januari var en hård månad och det enda jag vill nu är att ha lugn, ro, sömn, sol, fritid och livsplaner.

Träningsvärk ja! Mina revben smärtar å de grövsta efter tisdagens ansträningar. Shit alltså, det där kändes verkligen. Jag ska absolut gå dit nästnästa tisdag igen!

Annars har jag inget att tillägga. Människor är som vanligt tre äpplen höga och precis blåsta i huvudet men det tillhör ju vardagen numera.

JO! Jag pratade med Mattias igår! Som är i Aaaaaafrika! Jisses vad han fattas när han inte är här! Han är saknad!

tisdag 2 mars 2010

Mmm..

My oh my. Jag mår bra nu och jag HOPPAS på ett genombrott!! Det har bara gått fyra dagar men det här känns som ett vinnande koncept! Har inte så mycket att säga förutom.. FETT!!!

Nu ska jag bege mig till LR (Livingroom) och träna! Hoppas på grym träningsvärk tills imorgon! Jag kommer ihåg den allra första gången jag provade BodyBalance, det var på Teg i Umeå där jag hade ett kort på Träna. SHIIIIT vilken träningsvärk! Det var nog det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Man kommer åt muskler som man inte ens trodde existerade, och tränar dem!

Onsdagen den 3:e mars ska bli en riktigt bra dag. Stödstrumpan bjussar på bio och vi ska äta på Harrys (jag bjuder capish!?). Halv sju börjar Alice i Underlandet och jag ser verkligen fram emot den filmen. Speciellt då jag aldrig sett den filmen tidigare i andra versioner, eller läst nån bok. Det enda jag vet om filmen är att Alice blir övertalad (?) att följa med kaninen (?) ner i ett hål (?) och måste av diverse anledningar stanna där nere. MEN, Tim Burton brukar göra jäkligt bra filmer så det blir nog riktigt bra.

måndag 1 mars 2010

Lacka panel!

Måndagar är handy days. Nu håller jag på att kvistlacka panelen! Sen ska jag tvätta, diska, städa, rensa ur garderoben, spika upp tavlor, börja måla panelen, tapetsera, gå och träna och till slut hamna i soffan nöjd och glad med min dag. Eller INTE! (Vem fan har energi till allt det där, på så kort tid?) Jag ska göra det här färdigt och det räcker för idag! Det är synd att det vräker ner utanför, annars hade jag gått en promenad ikväll. Nu har jag också bokat in två träningspass, BodyBalance imorgon klockan 18 och Easyline på söndag. På fredag ska jag dit på "träff 2". Då ska dom göra en sån däringa mätning på hur mycket fett, muskler respektive vätska min kropp består av. Så tre gånger den här veckan blir perfekt!