onsdag 28 april 2010

Blondinbella

Blondinbella bidrar! Första spontana tanken va fan vilken bra ide! Å andra sidan kanske många sållas bort i och med att de redan har jobb, men om man vänder på den steken så kanske de arbetslösa aldrig fått chansen att visa vad de går för. Jag tycker det är skitbra i alla fall! Tummen upp!

Sug!

Jag är så sugen på att handla från internet, bara för att det är så förbaskat roligt när det kommer andra saker än reklam i brevlådan. Får knappt räkningar heller, så såna blir jag inte ens irriterad över. Och eftersom det nu råkar vara så att jag är inne i en sminkperiod känns det som att jag vet var jag ska titta för att fresta mig själv och sedan inte kunna stå emot! :)

Snart helg!

Det borde vara en stående rubrik så fort det blir måndag igen. Nu har jag två dagar kvar, varav en som garanterat kommer gå supersnabbt. Imorgon ska jag jobba över, och av nån anledning går de dagarna mycket fortare. Som idag till exempel, jag stannade inte mycket längre, men tio över fyra hade jag varit där i tio timmar men det kändes som fem.


Har i alla fall plockat ytterligare 30 minuter till min utmaning. Min häl ställer till med stora problem, men Easyline gick helt ok! Kände knappt nånting! :) I helgen blir det förmodligen många promenader, bland annat på söndag morgon. Ska träna halv tio och tänkte kila in till stan och tillbaka. Det ger cirka 110 minuter, BRA SKIT!

tisdag 27 april 2010

Usch

Jag blir inte glad när Andreas inte är glad. Det lixom skär i hjärtat!

Men jag är glad att jag har honom, han är verkligen en sådan fin människa! Jag vill inte vara utan honom mer än nödvändigt! Snart kommer han hem och jag har lagat mat till han, jag kallar det jägarbiff med broccoli. Ingrediens nr 1: skadeskjuten jägare. Ingrediens nr 2: broccoli. Ingrediens nr 3: hemlig.

Alltså!

WTF! Min häl är trasig. Det började med ett skavsår, och nu är hälen svullen och det gör ont i hälsenan och skavsåret är bland det fulaste jag nånsin vart med om. Jag ska lämna mina nya skor på understa hyllan ett tag och gå i mina gamla. Tills det läkt, sen kanske jag kan prova igen.

Annars så försov jag mig imorse igen! Helt sjukt! Var precis omedveten om tid och rum och var förvånad att klockan ringde tio över sex, då hade jag tryckt på snooooz i över en timme!

Men, för det finns ett men också. Jag är nu ensam resten av kvällen, i alla fall ända fram till kvart i nio. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Hälen borde få vila en dag från promenaderna, men jag är lite sugen på att ändå kila ner till Plantagen och köpa en fin blomma. Eller två.. :)

måndag 26 april 2010

Huh?

Nä, det jag menar är att jag har haft en sån otroligt fin helg, från början till slut! Fredagen var jättemysig! Först kila runt på stan och sen satt vi här hemma hos mig och drack körsbärsvin och pratade! Älsklingen var hos nån jobbarkompis och alkoholiserade sig, och inte oväntat, halv tolv kom han hem. Han valde då sängen istället för krogen och det var faktiskt rätt skönt. Det är så roligt samtidigt, förrförra gången han var iväg med jobbarkompisar var han hemma halv elva, och nu halv tolv. Människan kan inte riktigt dricka lagoma mängder när det är hetsiga folk runt omkring. Eller?

Lördagen bestod av skräploppis, mini roadtrip och världens roligaste utekväll! På dagen åkte vi till Götene via Timmersdala, sedan vidare mot Kinnekulle och Lidköping. På Rådhuskonditoriet åt vi räkmacka snabbt innan vi drog hem igen. (De kostade 80 kr där, HUTLÖST!!!!!!). Sedan packade vi ihop grillar, mat och dricka och åkte till Markus på Östermalm. Där grillade vi och shiiiit vad mysigt det var! Solnedgång, inte för kallt och sjukt gott! Sen kilade vi in till honom och shiiiiiit vad trevligt det var. Sen drog vi till Husaren och shiiiiiit vad roligt det var där! Det är inte många gånger jag haft riktigt roligt där men nu blev det en tiopoängare. Jag dansade så att svetten rann där mot slutet.

Söndag var bakisdag men jag promenerade ändå hem från tåget, och till bilen senare på kvällen. Däremellan sov jag hur skönt som helst! Det var bitterljuvt att säga hejdå. Visst, det var astråkigt att hon for för helgen har verkligen varit toppen, men samtidigt känns det så skönt och jag var så glad efteråt. Haha, det här kan ju misstolkas. Jag menar att jag hade det så roligt och jag är så sjukt glad att hon kom och att allt blev sådär lyckat gör mig ännu gladare.

Däremot är jag blåslagen! Hela min underarm är ur funktion, jag har en bula ovanför vänster öra och konstiga märken på benen. Det mest mystiska är armen, det känns som träningsvärk fast ondare, med ett blåmärke i mitten. Huh?

I´m happy och den här tillsammans med förrförra helgen, då tovetroll var här, kommer jag minnas och leva länge på!

söndag 25 april 2010

Första veckan avklarad!

Varje liten vecka som jag faktiskt kommer upp i fem timmar är en seger i sig. Idag promenerade jag hem från stan efter att ha vinkat av Hannah, och i och med den promenaden kom jag i mål! Sweet duuuuuude!

fredag 23 april 2010

Underbara dag!

Vilken galet fin dag! Jag är så jäkla nöjd och det är så många saker jag är så tacksam över! För det första; jag har sprättat pengar på stan:

En munktröja (H&M), en mascara, hårspray Masterpiece från Tigi, Pink Metal (Make Up Store), mineralfoundation (I.D.) samt efterlängtade skor! Vet inte vad modellen heter och det är väl skit samma, de var nedsatta och hur sköna som helst!

För det andra, jag var inte ensam när jag var på stan förut. Imorse kom äntligen Hannah! Jag tror seriöst jag ramlar omkull, jag är så otroligt glad att hon är här! En miss imorse gjorde dessutom att hon kom en timme tidigare men det gjorde ju inte direkt nånting. Jag hämtade henne, vi åkte hem till mig en sväng och kilade sen in på stan. Spatserade runt där i ett par timmar och gick sedan hem. Ikväll har vi druckit körsbärsvin och pratat om allt mellan himmel och jord, och det känns lite som en flashback från förrförra helgen, sitta och prata strunt med en finfin vän! Dessutom är det så skönt att det är inte konstigt på nåt sätt, även om vi inte setts lika ofta de senaste åren som vi gjorde back in the days då vi bara hade några kilometer mellan våra olika hem.

Imorgon är planen följande; vi ska gå upp rätt tidigt och gå in till stan, sola och sen gå tillbaka. Det blir en helt okej promenad på över en timme! Sedan väntar frukost hemma hos mig, och klockan 10 drar loppmarknaden på Billingehov igång. Det kommer nog vara en rätt stor loppis tror jag, och där kan man fynda minsann! Imorgonkväll är det kalas för oss och några andra. Om vädret tillåter är det grillning, annars hemma hos Marcus!

Sak nummer två som jag är helt galet glad över - löneförhöjningen! Jag fick absolut inte vad jag hade räknat med - utan mycket mer. Det skulle inte förvåna mig om jag vaknar imorgon, tittat på lönebeskedet och inser att jag bara drömt allting. Det är sjuuuukt bra!

Sweeeeet!

Det här är en sån underbar stund, natten mellan torsdag och fredag varannan vecka. Nu är det helg! Löning imorrn, Hannah kommer, det vankas kalas, nämnde jag lön? Haha, jag har seriöst 14 kr kvar på kontot, och det var länge sen sist. Jag är inte pank egentligen, hade några hundralappar i börsen och mer pengar på andra konton men mitt vardagliga konto var tomt! Så den här veckan har jag inte köpt nånting tror jag! Sist jag använde plånkan var nog i måndags, eller i söndags till och med. Men spela roll, jag har haft allt jag har behövt. Bensin och snus.

Nio timmar och 15 minuter kvar nu! Shit jag tror inte jag kommer att kunna sova ordentligt. Ändå borde jag kliva upp tidigt imorgon och gå en promenad innan jag åker in och hämtar henne! Har drygt tre timmar på motionskontot den här veckan, och det fattas fortfarande två!

Men jag måste medge en sak, jag tänker absolut fortsätta på promenadutmaningen, men jag måste nästan helt enkelt räkna med timmarna på gymmet också, annars ramlar jag ihop av utmattning. Och egentligen, de minutrarna jag spenderar där ger minst lika mycket som promenaderna, och i det stora hela så handlar det om 1-2 timmar i veckan och 3-4 timmars promenad. Helt okej tycker jag.

För grejen är, att jag idag känt mig krasslig, däven, utmattad, sliten och jävulskt trött. Och det är inte så konstigt, fyra dagar på raken har jag gjort nån slags motionstjofräs. Så att deee.. det blir bra men lite annorlunda!

Godnatt!

torsdag 22 april 2010

30-årsfest i Luleå!?

Den 3:e juni är det 30-årsfest i Luleå. Det är helgen vecka 26. Det är Andreas kompis som fyller och visst vore det kul att fara dit. Nu kommer inte jag ihåg vilka veckor jag har semester, antingen är det 27-29 eller 28-30. Så antingen kan jag åka eller så kan jag inte. Vi får la seee!

Jag väntar med spänning på lönebeskedet idag! Vi har fått löneförhöjning från och med den 1:a april, och i vanlig ordning har inte chefen hunnit gå runt och informera vad alla fick. Så jag får se på pappret helt enkelt. Det borde komma om en halvtimme typ, senast om en timme. Dessutom borde jag få friskvårdsbidraget den här månaden också! Mottages tacksamt, jag ska köpa nya skor!

Utbildning?

Jag har sökt en utbildning till hösten, men kan för allt smör i i småland inte förstå hur det är upplagt? Vissa vill att man ska vara ute sex månader i förväg, andra 2-3. Okej att man söker cirka fem månader före skolstarten, men man får antagningen bara 1-2 månad i förväg. Jag måste gå och prata med arbetsledaren nu i dagarna känner jag. Då är jag ändå fyra månader i förväg och det vore fan om det inte räcker. Men det gör det säkert. Men ändå!

onsdag 21 april 2010

Handlarlista:

- Skor för promenad och springning. Tänkte prova ut ett par och sedan beställa de någonstans ifrån här on the wild wild web.
- Träningsbrallor!
- Bare Minerals I.D.

Som vanligt kommer det att resultera i att jag köper ett par ballerinaskor, en tröja och en ögonskugga från Make Up Store. Det blir aldrig som jag tänkt mig, och när jag väl vet att jag ska ha något specifikt, då hittar jag det sällan. Blir som kräsen och dumsnål på samma gång. Jag lyckas aldrig med att ge mig ut på shoppingsväng direkt när lönen kommit, det är dömt att misslyckas.

Jade, Pink Metal, Moon Stone, Old Gold

Hej kom och hjälp mig!

Vissa dagar är bara så märkliga. Idag har jag haft en helt underbar dag. Jag har känt mig som en bra människa helt enkelt och allt har flutit på så bra! Antar att träningen gjorde susen, har varit hög på endorfiner hela eftermiddagen och jag misstänker att det lyser igenom. Fick jättehärliga komplimanger direkt när jag kom till jobbet och det har jag levt på hela eftermiddagen och kvällen.

Folk har varit så snälla och underbara och jag har bara gått omkring och tyckt om! Läste ett mail från Mattias nu alldeles nyss också som också gjorde mig glad. Längtar tills han är tillbaka på svensk mark igen! Fick beviljad ledighet av planeraren och det gjorde mig också glad. Min äääälskade älskling var så söt och även om han gör mig glad varenda jäkla dag så betyder inte det att de små tillfällena blir mindre värda. Allt han säger och gör går direkt in. Vovven är så förbaskat söt just nu, hon har återhämtat sig bra efter operationen och piper nu i vanlig ordning, plus att hon börjat äta ordentligt igen. Hannah kommer snart och det blir jag så jävulskt glad av. LCHF är så jäkla smidigt och jag blir faktiskt glad av att vara mätt men inte äta mer än två gånger per dag.

Nu ska jag egentligen dra mig till sängen, och peppa inför min promenad imorgon!

tisdag 20 april 2010

Bra men ändå inte

Jag "försov" mig idag. Planen var att traska iväg till Livingroom och sedan traska hem, det skulle ge mer än en timmes promenad men av nån dum anledning ställde jag klockan på tio och det fattar väl vem som helst att det inte funkar. Dah! Skulle ha klivit upp halv tio när Andreas drog. Men shit the same, jag tog bilen och var där en minut över elva och vi gick igenom mitt träningspass. Tog bort en del och ökade på lite annat. Efteråt: Easyline! Den här gången bestod alla mellanstationer av magträning. (I söndags var det mer kondition) och andra varvet var enbart ben. Vilket kort, skönt och effektivt pass! Svetten rann och guess what, mina byxor sprack!! Nu är det inte såhär att de är tajta utan sitter väldigt löst, det är såna här brallor som följer med ett träningsställ a la husvagnssemester. Blåa med vita ränder. De är fodrade och galet välanvända. Tyget på rumpan har blivit rätt runt, och när jag stod på knä (hela foten och smalbenet mot golvet) och lutade mig bakåt för att stretcha, kom jag åt med gummiskorna mot det tunna tyget och drog lite åt sidan. Ritsch sa det och mina byxor var ett minne blott. Så, nu har jag en till sak på handlarlistan - nya träningsbrallor! Det är inte nåt jag tycker om att gå och leta efter. Det är bara små små piratbyxor med rosa fluff-fluff med avseende att visa upp en jävligt tränad bakdel. Passar inte mig alltså. Tänker INTE dra på mig WCT-brallor, de hörde hemma på högstadiet nångång på det sena 90-talet/början av 2000.

Men hur som helst, byxor måste jag ha. Ska kolla på Stadium nån dag. Igår fick jag ett brev från GratisBio med ett presentkort på 50 kr. Gäller i princip överallt. Tas tacksamt emot!

Vårruset!

Den 11:e maj ska jag åka till Vänersborg och vara med på Vårruset! Det ska bli kuuul som fan! Har aldrig varit med på ett sådant stort och arrangerat lopp förut, så det blir nåt nytt! Börjar längta redan nu!


Mitt i natten!

Är det värt att sitta uppe mitt i natten och häcka framför datorn?! Vanligtvis inte, men de veckor jag jobbar eftermiddag har det blivit lite av en ritual att lägga en 30-60 minuter på att slösurfa. Och alla gånger ser det likadant ut; börjar med min blogg, strumpans blogg och Facebook. Därefter bloglovin med alla bloggar som det innebär. Efteråt läser jag tre av de största bloggarna, men de fungerar lite som bonusmaterial. Saknar de inte om jag inte läser varje dag, men det är ofta lika roligt att gå in där när andan faller in.

Men, ändå sållar jag rätt rejält mellan dagarna. Är jag inte på humör för hyperaktiva och katstrofambitiösa Blondinbella går jag inte in på hennes sida, samma sak med alla bloggar jag följer på bloglovin. Orkar jag inte läsa 23464621 rader av bara text går jag inte in på StinaLee. Nätter är sällan bra tidpunkt för Lilija.com då hon skriver med så liten text.

Är jag på lite halvkasst humör kan däremot Tinkerbella bota det, bara för att hon är så jäkla söt. Dessutom är hon ung och begåvad!

måndag 19 april 2010

Sagt och hört

"Om kvinnan inte skrattar åt mannen betyder det att hon inte förstår vad som är roligt. När mannen inte skrattar åt kvinnan betyder det att kvinnan inte är rolig."

/Nour El Refai

CCleaner (fortsättning på datorstädning)

Häromdagen när jag började att kolla igenom datorn hittade jag en tråd på ett forum där de rekommenderade CCleaner - ett gratisprogram som rensar dator på skit helt enkelt. Idag installerade jag och körde igång, och det där stackars programmet fick bort 5,5 gb skräp! Helt klart värt besväret! Man kan välja vad som ska tas bort och inte, värt att kolla över då det är förinställt. Den rensar papperskorgen, cookies, historia och temporära internetfiler bland annat. Det tog typ en halvminut! Länk till sidan där man kan ladda ner är bilen.

Datorn är som ny igen!


Oh yeah, min städning gav resultat. Datorn är mycket snabbare och tystare, med benämning på mycket. Använde CRC Dust Off och att använda något sådant rekomenderar jag starkt! Den kostade runt en hundring, men jag har för mig att det finns en billig variant på Biltema. När jag blåste rent tangentbordet flög det dammtussar, hårstrån och annat böööös åt alla håll och kanter. Självklart hjälpte även de andra åtgärderna till att datorn skulle bli en bättre dator, men det här med damm kan vara rätt lurigt. För mycket damm i datorn kan få hela maskineriet att balla ur, eller lindrigare, processorn kan bli överhettad och datorn stänger av sig själv. Det är jäkligt ovanligt att datorn i sig börjar brinna, men en överhettad dator som står taskigt till, till exempel på en heltäckningsmatta full av damm, kan faktiskt göra det.

Att en dator blir brännhet beror ofta på damm, och man tänker kanske inte på det eftersom man inte ser själva orsaken. Tänk att aldrig dammtorka ett svart bord, hur skulle det se ut efter ett år?

söndag 18 april 2010

Utmaning med GymGlam och Cosmopolitan


Shit, det kittlar lite i magen. Jag har antagit en promenadutmaning som börjar imorgon. Man ska promenera totalt 50 timmar på 10 veckor, vilket motsvarar 5 timmar i veckan. Spännandes! På fredag ska jag fara och köpa nya skor, för se det behöver jag verkligen. Mina springskor köpte jag för snart 4 år sedan tror jag, och de är dessutom av juniormodell. (Tänkte att de var typ 300 kr billigare och jag visste inte ens om jag skulle tycka om det här med att springa/jogga/promenera)

Here we go! (Tänkte vara ambitiös och föra protokoll på förstasidan på bloggen också!)

Fiiinfin dag!

Jag har varit så duktig idag! Det började med träningen. Det gick jättebra och jag var precis döende efter 30 minuter av easyline! Jävlar vilket effektivt träningspass! Bokade in träff 3 och en ny easyline på tisdag, så imorgon är det vilodag. Sen kom jag hem och slängde in all tvätt, och medans jag sprang upp och ner diskade jag och städade i köket. Rengjorde under vasken vilket var välbehövligt. Nånstans däremellan betalade jag en räkning och ringde ett viktigt samtal som jag skjutit upp lite för länge. Det var lite ångest men även det gick bra och det känns ju alltid så bra efteråt när man gjort nåt man gruvat sig för.

Under hela helgen har jag gått in på expressen och aftonbladet minst 78 gånger per dag. Ni fatta grejen med inlägget med en skärmdump på Expressen? De gjorde reklam för Lufthansa, men jag tror inte att det är en jävel som faktiskt går in och bokar nåt nu, definitivt inte om de ska flyga inom de närmsta dagarna. (Hör nu på radion att de öppnat några flygplatser i bland annat Tyskland!) I Norrland flyger ambulanshelikoptrarna igen också! Wie!

Nä, bra dag det här va. Nu ska jag lägga mig i sängen ett tag tror jag innan jag ska börja med kvällens middag. Det blir laxsoppa med skaldjur och vitt vin!

Ambitiöst!


Huga, jag har inte tränat på två veckor nu tror jag! Det är INTE ett okej beteende! Därför bokade jag in ett pass nu på söndagmorgon halv tio som jag måste gå på. Sedan ska jag boka in en "träff 2" tillsammans med en av instruktörerna för att följa upp mitt träningsschema. Sedan borde jag boka in ytterligare ett pass. Förhoppningsvis är det full rulle sedan igen. Idag ska jag prova på Easyline för första gången. Det är en liten maskinpark / cirkelträning där man kör varje station i 30-sekunders intervaller. Man bestämmer tempo själv även om det kommer att stå en Peter i mitten och skynda på. Kan nog bli kul, och jag gillar grejen med att man jobbar igenom hela kroppen på en halvtimme. Tänkte åka dit lite tidigare och värma upp så att jag är fit for fight när det är time for some action. Dah!

lördag 17 april 2010

Humor!


(Tryck på bilden för att se den i ett större format.)

Slapp dag!

Jiiiisses vilken slapp och skön dag! Imorse sov jag så himla skönt, och vovven låg precis bredvid hela tiden. Skitmysigt verkligen! Klev upp kvart över tio och satte mig i soffan för att titta på Andra Avenyn som jag missade nu i veckan. Sen dess har jag gått mellan datorn, köket, toan, vardagsrummet och garderoben. Har verkligen gjort nada! Städat lite, plockat lite, druckit massa kaffe, busat med kattskrället, läst bloggar, funderat, konstaterat att det blåser massa utanför osv. Nu är det dags för middag strax men jag funderar allvarligt på en dusch innan. Såatte!

SAS varslar

SAS varslar 2500 personer i Norge. Från och med måndag kan de få stanna hemma om det inte snurrar igång igen, samtidigt som en isländsk geolog "inte ser något slut".

Det här är Force majeure utan dess like. Ingen kan påverka det här på något sätt. Det är så ruggigt med sådana här saker, man kan inte skylla på någon och ingen kan hjälpa det. Jag läste snabbt om att Storbrittannien redan sen innan är irriterade på Island i och med finanskrisen och nu blir de ännu surare. Men jaha? Som om de kan rå för det? Dessutom, stackars satar som först drabbas väldigt hårt av pengakatastrofen och nu det här.


By night!



Den här är jag jäkligt sugen på. En arbetskamrat har haft ett litet prov ståendes i vårat omklädningsrum och jag har gått och luktat på den x antal gånger. Den luktar, förlåt, doftar gudomligt gott! Igår kom dessutom en tidning från Kicks och där följer det alltid med en kupong på 20 % rabatt på valfri vara. Funderar på antingen den här eller mineralfoundation från I.D. Det lutar mest åt det sistnämnda faktiskt, men den här parfymet börjar kännas som ett måste ha!

Finns på Kicks för 299 kr eller Lyko.se för 199 kr (plus frakt 29 kr).

Tjäna pengar!?

Fatta vilket gyllene tillfälle det här är att agera svarttaxi! Man skulle ha haft obegränsat med tid, en bra och bekväm bil och helst ha haft nära till någon stor flygplats. Hä hade vart grejer de! Det finns nu mängder med annonser på Blocket om folk som erbjuder sina "tjänster". Varför inte? Folk vill fram!

fredag 16 april 2010

Vulkaner!

Jag tycker visserligen att det är jättetråkigt för de som bor runt de mest utsatta områdena på Island, och lite mindre synd om alla resenärer som påverkas. Det är också trist att flygplanen inte kan frakta sådant som faktiskt är viktigt, och bråttom, exempelvis mediciner, organ och diverse utrustning. Men ändå, jag tycker det här är skitspännande. Så länge jag kan minnas har hjärtat bultat extra hårt så fort naturen och vädret lever jävel. Jag älskar katstroffilmer! 2012 var grymt gjord, även om historien var aningens sprängfylld av klyschor. Skitsamma, det var specialeffekterna jag var ute efter. När jag var liten satt jag ibland och tittade i mammas uppslagsverk, och något jag ofta slog upp var Pompeij. (Nu förutsätter jag att alla vet vad som hände där.) Inatt drömde jag så knepigt. Ett gigantiskt oljefartyg stod mitt ute på havet och läckte. Jag såg allt detta ovanifrån, och kände ångest, rädsla och fullständig panik. (Att stora samlingar vatten känns otäckt kanske ska tilläggas). Imorse när jag gick ner till bilen kom jag ihåg den här drömmen och kände mest för att sätta mig ner och gråta en skvätt, äckligt som faaan!


Har googlat runt lite nu och tittar på nyhetssändingar angående vulkanen på Island. De pratar om att grannen Katla i tre fall av fyra fått utbrott en kort tid efter. Det är en ännu större vulkan och när dessa väl sätter igång och kastar ut aska och lava kan de hålla på bra länge. En vulkan i USA höll igång i fem år!!

Det är spännandes!

Städar datorn!

Det är verkligen på tiden att jag tar hand om min dator. Häromdagen insåg jag att nästan hela c: var full av diverse skit och d: består mest av min musik och mina bilder. Därför började jag rensa. Gjorde följande:

-tog bort några program som alltid startas automatiskt. Det finns massor som går igång så fort man slår igång datorn, t ex Windows operativsystem, Itunes, MSN samt massa annat. En del saker måste man ju ha pågående medans man använder datorn, men vill jag ha igång Voddler, Msn eller Quicktime kan jag lika gärna starta det själv. Detta gör man genom att skriva in msconfig i "Kör" och sedan välja fliken Autostart.

-Diskdefragmentering. Nu gjorde jag egentligen ingenting åt det, eftersom det görs varje vecka schemalagt. Men annars är det att rekommendera.

-Scannade efter virus

-Installerade ett program som ska rensa bort de allra onödigaste. Återkommer om det var värt besväret.

I helgen tänkte jag flytta över det mesta på min externa hårddisk IFALL min dator skulle krascha. Det vore sån totaljävlaångest, ifall alla bilder från de senaste 5 årena bara försvann.

Det absolut sista jag ska göra är att blåsa datorn (har hört att dammsuga inte är att rekommendera då det kan hända något med elektroniken, vet ej vad). Köpte "Luft på Burk" på Clas Ohlsons idag som jag ska använda.

Man ska ta hand om sina saker!

onsdag 14 april 2010

Lillen!

Naw! Hon vinglar fram och ramlar på baken emellanåt. Har hämtat hem henne från Djurkliniken här i Skövde som kastrerat henne idag. 795 pengar kostade det för de intresserade.

Mer än halva veckan är gjord, och det känns gode bra. De här dagarna har hittills vart rätt bra ändå. I måndags bytte jag däck och lämnade in bilen på verkstad. Igår träffade jag Anna och vi satt i solen utanför Rådhuset ett par timmar innan vi åkte hem till henne. Det var ett trevligt återseende, och det var lite för länge sen sist. Fick sen hämta ut bilen igen. Nu går sen som ett skållat troll! (Pimpade sommardäcken med nya hjulsidor, så nu är lilla bil fiiiiin!)

Idag strålar solen och det är två dagar kvar tills helgen. Det bästa av det bästa är nog ändå att min älskling har kommit hem igen. Han kom i måndags och shit jag vart ju nästan nervös och visste inte riktigt hur jag skulle bete mig. Igår låg vi i soffan och tittade på avsnittet av Millenium som vi missade. Åh vad mysig han var. Kramas och mysa är heaven!

måndag 12 april 2010

Meningen med livet


Det finaste plagg jag vet är klänning. Och det är inte bara jäkligt snyggt, det är måste vara det optimala också. Man behöver inget annat. Kjol går därmed bort, och byxor. Ingen tröja vill man väl gå omkring med utan nåt till?! Men klänning. Googlade på "pink dress" och hittade den här på Polyvore för 455 kr. Fin va!?
Eller den här från Bubbleroom för 299 kr:

En vacker dag när jag inte längre jobbar på en skitig industri, då ska jag jämt ha klänning. I alla väder.

If only i knew

Mmm! Sitta i köket och äta världens godaste omelett är inte helt fel! Hade i stekt kebabkött också, smaaaskens! Nu sitter jag och letar igenom all gammal musik på Spotify. T e x Köttgrottorna - The Ornitologs, The Moffatts, folk från Idol back in the days, Semisonic, White Stripes å sånt. Mysigt såhär en måndagseftermiddag!

söndag 11 april 2010

Ojojoj

Näe alltså jag finner inga ord. Det har varit två helt underbara dagar (varav en med solsken). Igår hämtade jag henne vid halv ett (köpte skorna på Din Sko, är sketnöjd!) och vi åkte hem till mig en sväng. Sen stan igen, gick på bolaget och köpte finvin och sånt. Knatade runt där ett tag och åkte sen hem till mig igen. Nä oj vad roligt alltså. Vi prata om allt mellan himmel och jord. Hon är så bra, sådär skönt lättsam och rolig. Till slut efter många om och men bestämde vi oss för att dra iväg på förfest och sedan Husaren. Det var också sådär jätteroligt! Det var några jag inte träffat på ett tag nu och några jag träffade senast förra veckan men det var lika roligt för det. På Husaren var det rätt kul, det var länge sedan jag faktiskt hade riktigt roligt där, men gårdagen var helt okej. Allt handlar väl om sällskapet antar jag, och "alla var där". Plus Tovtrollet! :) Sedan gjorde jag nåt jag inte gjort på evigheters evigheter. Åt fyllekäk! Pommes frites och milkshake från Donken! Jag måste säga att det var skitgott faktiskt. Det är nog de enda två sakerna där som faktiskt är riktigt goda.

Sov sen som en stock till tolv vilket kanske inte var helt okej men skönt var det. Idag har vi suttit på balkongen och surrat vidare och varit lite bakispottor. Ätit gott och sånt där lyxigt.

WIIIIIE! :) Jag är på jättebra humör nu, helgen har varit sjukt bra och idag skiner solen. Ahmagad!

Bra låt:




lördag 10 april 2010

Wie!

Nu ska jag snart packa ihop mig och åka in till schtaan och hämta Tovstina! :) Eventuellt ta en snabb sväng på stan och kolla efter grejer. En grej som jag vill kolla efter är svarta "converse", MEN, jag har absolut inget emot om det är kopior, så länge de är svarta och av den höga modellen. Det finns på Din Sko, Skokanonen och på Skopunkten finns det en liknande variant.

Skokanonen, 180 kr


Din sko 299 kr (De finns bara i storlek 36 här i Skövde)

De skorna som finns på Skopunkten ser likadana ut som de på Din sko och men de är en hundring billigare på det förstnämnda. Jag har haft både fake och riktiga förut. De som är kopior har varit de skönaste skorna jag någonsin haft, och mina beiga äkta Converse ger mig skoskav direkt. Har försökt kämpa och gått i dem i hopp om att de ska gå ut sig men det har inte hänt än i alla fall, och nu har jag haft dem i säkert sex-sju år. Kommer ihåg att jag köpte dem på Nilssons (skoaffärn i Skövde i närheten av torget vid Apberget, precis bredvid när Ordning & Reda låg där.) De var på rea och var billiga redan sedan innan, men jag tjyvbytte prislapp och fick de för typ 200 kr eller nåt. Mwaha!

fredag 9 april 2010

Pular

Nu är det nästan ordning på bloggen! Sitter i soffan, sörplar kaffe och tittar igenom alla roliga finesser på Photoshop! Jag gillar den nya versionen starkt, de har kommit rätt långt sen jag satt och nötte på det programmet för fem år sedan i skolan. Kan dock inte komma ihåg alla praktiska snabbkommandon!



Appropå livet, Biltema är ändå en rätt bra affär. Bland alla bilpinaler och cyklar och fendrar finns till exempel dessa. Ändknoppar till gardiner, och de kostar knappt 40 kr för två stycken. Det är najs prajs får sådana ting. Nu har jag redan ändknoppar till alla gardinstänger, hajade till när jag såg dessa i Biltema-katalogen tidigare idag. (Hah, perfekt toalettlitteratur!)

NÖJD!

Jag är så nöjd med årets skatt! Samma sak som förrförra året. Jag går plus! Absolut inga fantasisummor, den preliminära uträkningen är att jag ska få tillbaka knappt 400 kr, men jag är så nöjd och glad med att det är plus och inte minus. Skymtade på FB att Ellinor måste punga ut 8000 kr i restskatt!! Jag lider med henne! Det finns de som får tillbaka några tusenlappar och det hade ju inte varit helt fel, men det är fel att bli girig nu. Jag tror det straffar sig året efter. Nej, jag är jätteglad över det! Sedan kommer jag göra avdrag för resor till och från jobbet, så jag kommer ju få tillbaka aningens mer, men de pengarna är bara en bonus. Det kanske går jämt ut efter att jag nu laga bilen!?

torsdag 8 april 2010

Det kommer lösa sig..

Mmm, torsdag idag. Bästa dagen varannan vecka. Sista dagen på arbetsveckan. Fast nu ska jag verkligen inte klaga, det har varit en sån jäkla kort vecka ändå. Men det ska bli såå kul med helg! Mest för att jag kommer att få påhälsning av en kompis. Och hon ska ha en STOR jävla eloge för det, hon är den FÖRSTA som kommer hit enbart för att hälsa på mig. Detta om man bortser från släkt. Mamma har varit här ett par gånger, Yohanna bor här numera. Tobias var nere för två sommrar sedan. Men inte mer.

Så det kommer bli helt underbart. Det ska bli så roligt att få träffa en riktig vän, inte nån ur bekantskapskretsen. Nån utomstående som inte är ingrötat i Skövde och allt som hör till. Vi har inte setts så mycket de senaste åren så vi har massor surr att komma ikapp på. Nä shit vad jag längtar. Antingen kommer hon imorgon eller lördag. Hoppas på imorgon men det beror på hur hennes karl jobbar.

Men åter igen, det är torsdag idag. Jag har precis kommit hem efter att ha besiktigat bilen. Det började rätt snett, klockan 10:50 tänkte jag snabbt, jaha, en timme kvar. Men kan kolla tiden för säkerhets skull. Och tro inte på fan att det var 10:50 jag skulle vara där, INTE 11:50 som jag fått för mig hela veckan. Först kom en våg av ångest, mycket på grund av att jag precis klivit ur duschen och hade inte en tråd på kroppen. Men jag drog i alla fall på mig mina paltor och sprang iväg. Kom dit prick elva (jävlar vad jag är snabb ibland!) och försökte knappa in registreringsnumret men fick error. Gick gå ner till hallen och pratade med dom. Skämdes som fan och stammade fram att jag tog en timme fel på tiden. Han sa "gå till hall 3" och kolla om dom kan hjälpa dig. Hall 3 är efterkontrollen. Och de var jättesnälla och hade gått om tid så de kollade igenom min bil. PJO! Fick två fel, en krängningshämmare var trasig och lyktan satt fel men på tisdag har jag tid på verkstan för att ordna upp det där. Tillsammans med service och lite annat jox blir jag max 2500 kr fattigare (trodde han) men det är ändå jäkligt bra pris så jag är nöjd.

Så så äre.

måndag 5 april 2010

Base ball

Jag har absolut ingen lust att blogga just nu. Så därför får det vara. Ikväll har jag och mina vänner, C, P och R grillat. Det var skittrevligt även om det snöat lite under dagen, så det var rätt fuktigt i gräset. P klagade inte, han stortrivdes och försökte mest hela tiden lägga sig i ryggläge i lerpölarna men vi lyckades avstyra hans försök varje gång. What´s the deal? Lera? Jag har ingen lust att få halva mitt hem nersölat. R grillade köttet alldeles för hårt och C tog all bearnaisesås men skit det samma. Jag hade kul i alla fall!

Påsken har varit helt underbar! Mamma har varit här och vi har gjort massor! Igår var vi till IKEA och hade sedan lite försenad påskmiddag här hemma hos oss. Alla fick varsitt påskägg och jag hade dukat med fin duk och blomma!

I lördags var vi på MediaMarkt där de hade en äggjakt. De hade gömt 20 ägg i butiken som innehöll en lapp med nummer på. Hittade man ett ägg fick man hämta ut sin "vinst" i informationen. Jag, mamma och Yohanna stod där klockan tio, redo för action och fyra minuter över 10 hade vi hittat tre stycken. Skitkul! :)

I fredags var vi ute och åt på O´learys och såg Remember Me på bio. Den här dagen har bestått av häng och jag gjorde en avstickare för att träna.

Jag vill egentligen inte åka och jobba imorgon. Å andra sidan är det bara tre dagar den här veckan, och jag börjar inte förrän halv tre imorgon eftermiddag.