onsdag 30 juni 2010

Jobbprat (Långt inlägg!)

Igår jobbade jag konstant i 9 timmar! Bortsett från min halvtimmes rast jobbade jag HELA TIDEN! Varje månadsslut ser likadant ut, panikstress med allt. Allt ska skickas iväg, allt måste göras. 100 timmars jobb måste bli klart på 60 timmar. Det är sällan det håller hela vägen, men vi får helt enkelt göra så gott vi kan. Den här veckan är jag ensam i mitt rum på mitt skift. Mattias jobbar förmiddag, Roger är på semester och Carina jobbar i renrummet. Egentligen borde vi ha varit minst tre personer i blästern just nu, men tittar man över verkstan så är det lika panikmycket överallt, det behövs folk i varenda rum. Så igår var jag supereffektiv och körde tre skåp samtidigt, plus ultraljudet.

Jag gillar det tempot, och jag gillar när jag kan bestämma själv hur jag ska lägga upp arbetet. Det är då jag jobbar som bäst. Sedan är det tacksamt att panikstressen lägger sig alltid nån dag in i nästa månad, så på en hel månad sett är det ett högre tempo i cirka två veckor.

I vanliga fall brukar jag inte skämmas över att dricka kaffe två gånger utöver min ordinarie rast. Ibland blir det i matsalen, ibland ute i solen, ibland ståendes vid kaffeautomaten, ibland när jag jobbar osv.

Dessutom, appropå fördelar med just blästern. Många ogillar den avdelningen då det är bullrigt, smutsigt och ansträngande i jämförelse med t ex packavdelningarna, där man sitter på en stol och upprepar samma procedur 100 gånger, eller 500 gånger, ofta 2500 gånger. En del på packavdelningarna orkar dessutom inte de tunga lyft som förekommer i blästern. För tungt är det, jag blir ofta seriöst svettig på grund av ansträngningen. Dessutom jobbar man ofta själv, och av någon märklig anledning är det många på jobbet som tycker att det är jobbigt. Jag säger - är du över 20, har du problem att vara själv är det dags att du lär dig!!

Sedan, den största fördelen av alla. Vi är inte beroende av andra avdelningar. För att renrummet ska fungera måste tvätten gå, och tvätten måste få sina jobb någonstans ifrån (svarvarna och fräsarna). Lagret är de som ofta åker på beordrad övertid, det är sista anhalten där sakerna måste vidare så fort de kommer dit i princip. Det här betyder större frihet för oss. Jag kan åka dit närsomhelst på dygnet och jobba. Nu på semestern finns det att göra ifall jag känner för det.

I och med detta har jag aldrig blivit nekad ledighet, och det är jag otroligt glad över. Även då jag kommit med panik i rösten en skärtorsdag då min mamma råkat knacka på min dörr några timmar tidigare har det vart lugnt att kompa ut några timmar. Eller utlandsresan som gick utöver mina 25 semesterdagar. Eller studieledigheten. Eller de fredagar jag offrat två timmar av kompsaldot för att gå hem kvart i ett istället för kvart i tre.

Det finns mycket att vara väldigt nöjd och glad över med att jobba i blästern, och efter att ha vart där nu i 2,5 år kan jag konstatera att ska jag jobba i Timmersdala ska det vara i det rummet. I alla fall om man ser till efterbearbetningen.

Nu är det dags för lunch och sen dra till jobbet.

Sorg!

Det är med sorg jag läser att Hultsfredsfestivalen ska ansöka om konkurs. I år var det MÅNGA bra band som skulle dit, och jag hade inte haft nåt emot att sitta där i gräset och njuta. Men näe, jag hade inte tänkt åka och jag har ingen biljett. Stackars alla som nu har biljetter och peppat inför Hultsfred. Jag kommer ihåg året då jag skulle åka dit. "Jag var blott 18 år gammal och en tvärhand hög". När jag städade mitt gamla rum förra året hittade jag min budget för Hultsfred. Jag sparade halva året, plus att jag hade sparat från när jag sommarjobbade året innan. Det handlade om att varje hundralapp var värd massor. Tänk att spara 200 kr när du har en total inkomst på inte ens 1500 kr.

I alla fall, jag gick ju och längtade hur länge som helst efter det där spektalket. Nu får de veta en vecka innan att det inte blir av. Trist, men jag förstår ändå att de inte har något annat val än att göra såhär. Det har varit knackigt ett par år för Rockparty nu, så jag är heller inte förvånad. Men lite trist är det.

söndag 27 juni 2010

Bara fyra dagar kvar!!!

Fyra dagar kvar nu innan semestern börjar! Har en del planer, bland annat Borås, Överby och Blaiken.. Sen har jag funderat på en kompis till vovven! :-)

Published with Blogger-droid v1.3.6

Planerar...

Sitter och kollar på alternativa färdvägar när jag ska åka hem på semestern. Och tro det eller ej, det absolut billigaste sättet att resa hem på är att ta tåg från Skövde till Stockholm. Flyga från Arlanda till Umeå och sedan ta bussen sista biten. Uppresan kostade strax över 700 kr för ALLT och hemresan knappt 900 kr (då är det X2000 sista biten som gäller!). Det billigaste jag nu hittade för nattåget hamnade på runt strax över 2100 kr för liggplats. Sittplats (det vägrar jag, jag har suttit min del på tåg för resten av mitt liv!) runt 1700 kr.

Här har jag levt i en dröm om att tåg är billigt och bra, medans verkligheten sprungit om mig å de grövsta. Tågförseningarna är fruktansvärda, tågen hur äckliga som helst, sängarna obekväma, plus att det tar så oändligt lång tid. På det här sättet kan jag åka snabbare, billigare och bekvämare.

lördag 26 juni 2010

Ett två tre







Nu ska jag åka och grilla i goda vänners lag. Det ska bli kul tycker jag! Det är kanonväder ute och jag ska prova på en helkväll nyktert för första gången! Maybe i´m getting lucky och får gå kärleksstigen! Mwaha!

Lördag min vän, lördag!

Äsch! Ork int! Fnular på vad jag ska göra idag. Vad skulle Aleandrooo ha gjort?

onsdag 23 juni 2010

Mitt finfina hem!

Idag har jag kapat lite dörrfoder, skruvat fast garderobshandtagena och sölat bort några timmar på balkongen. Allt för konstens skull! Det börjar arta sig. Det enda "stora" som fattas nu är att måla fodret och sedan skruva fast det i väggen. Sedan vill jag ha tag i en vitrin som ska stå i hallen/matsalen. En hylla ovanför TV:n kanske? Med de snyggaste dvd-boxarna och stora blockljus som luktar papegojblomma?

tisdag 22 juni 2010

Så vanvettigt kär!

Åh jag måste bara plita ner några rader om min underbara pojkvän/sambo/älskling/älskare/bästa vän/klippa/kamrat. ALLT i ett! Han funkar baske mig till allt! Vill jag diskutera tamponger är han nästan mer inne i svängen än vad jag är. Behöver bilen nånting, vet han vad. Funderar jag över vem som gjorde den filmen, eller den låten kan han det. Är jag surmuppa ger han mig lite extra många pussar i pannan. Planerar jag storslagna planer för framtiden hejjar han på, och tror på mig. Jag har tråkigt finns han där. (Rättare sagt, jag har ALDRIG tråkigt när vi är tillsammans, seriöst aldrig!) Som en känd storbloggare skrev häromveckan, pirrar det ock i min mage när jag hör han i dörren. Han är så otroligt positiv till så mycket, och ingenting blir svårt eller krångligt när han är med.

På torsdag är det två år sedan vi träffades för första gången, och den dagen känns mer speciell för mig (för båda egentligen) än den dagen nångång i början på januari. Det var där strax efter nyår för 1½ år sedan vi blev ett uttalat par, men det känns mer som att dagen före midsommar är dagen med ett stort D. Förra året kom jag hem till han rätt sent, vid typ nio. Då hade han dukat upp med vin, räkor, tända ljus, blommor och fin musik. Nu känner jag att det ligger lite på mig att anordna nånting. Funderar på picnic uppe vid Holsdammen, men det får bero lite på vädret. Jag jobbar ju fram till kvart i tre också. Hmm, tål att tänkas på!

Nä, jag är kär. Det bästa är att han är också sådär larvigt kär och visar det väldigt ofta.

Jag i soffan!

OJ vilken hård arbetsdag! Jag försov mig typ två timmar, och fick därmed stanna två timmar längre på jobbet eftersom jag inte stämplade in förrän kvart över åtta imorses. Men shit the same, jag har haft det hur slappt och skönt som helst, trots försovningen. Haha, helt klart värt!

Två dagar kvar på den här arbetsveckan. Visserligen ska jag jobba över i helgen men det är inte alls samma grej som ordinare dagar. Jag kan lika gärna jobba, K jobbar så det blir inget åka iväg och för dom pengarna är det lätt motiverat att åka dit. Fem timmar betalar bilskatten för ett år. Tio timmar ger halva hyran. Det är typ som att min arbetsledare eller chef frågar "vill du ha pengar?". Det enda jag behöver göra är att offra lite av min lediga tid.

Igår sålde vi husvagnen. R.I.P vårat första gemensamma hem. Den fick vara med tre festivaler och en roadtrip genom Sverige.

Igår pimpade jag mitt vardagsrumsfönster. Väggarna har en ljusbeige nyans, och numera hänger ett par gammelrosa gardiner med blommönster i fönstret. Det var en lyckad färgkombination! I och för sig passar typ allt till beige, men det är samma "dova" nyanser i båda färgerna.

söndag 20 juni 2010

Kalle G och slantarna

Igår på grillningen fastnade vi en stund framför TV:n. Ett minst sagt historiskt ögonblick och några av dom andra fällde faktiskt en tår. Jag tyckte det var jättefint, och jävlar vad som SÄPO (eller vilka det nu var?!) sprang bra där bredvid kortegen. Och klänningarna, oh my gosh! Eftersom jag är en sucker för rosa tyckte jag allt Silvia hade en kanonfin klänning! Daniel grät en skvätt, och Viktoria var jättefin! "JAAA". Vi får se om det kommer hända något liknande igen, finns inte monarkin kvar om sisådär 30 år blir det inget mer spektakel av den här storleken. Det var pampigt och minnesvärt.

MEN. Diskussionen gick ju inte att undvika. De stackars slantarna. Bröllopet kostade i sig runt 20 miljoner kronor. 10 miljoner från staten och 10 miljoner från Kungen. Sen allt krimskrams runt omkring. Renovera Storkyrkan 14 miljoner. Stockholms stad lägger 8 miljoner på Love. Får höra olika bud, men det de flesta räknar på är vad varje skattebetalare faktiskt betalar, hamnar inte ens på 20 kr. Det är INGENTING. Dessutom, det är EN GÅNG. Jag förstår inte varför de som gnäller över kostnaderna ens reagerar över det. Det är lixom inga pengar. Inte med tanke på hur mycket skatt varje person lägger. I mitt fall är det ett par tusen varje månad, och helt ärligt betalar jag gladeligen skatt.

Sverige är ett bra land, bara man tar tillvara på sina möjligheter och rättigheter. Jag kan på ett vis känna mig tacksam över att ha ett jobb med sjuklön, bidrag för tandvård, subventionerad sjukvård, skolor, boende, parkarbetare, vägarbetare osv. Under en livstid blir det många pengar för den egna välfärden, men det inte som att folk tänker på det, varken kort- eller långsiktigt.

Så att lägga 20 kr (eller 40 kr, eller 70 kr) en gång på att kronprinsessan gifter sig har jag inget emot. Det är så lite pengar i sammanhanget, och eftersom det nu är så att vi faktiskt är en monarki så är det inte direkt så att man kan välja. Men att orka bry sig om att gnälla över det är att slösa energi big time.

Jag vill inte påstå att jag är för kungahuset. När jag var yngre var jag emot, men nu står jag nånstans mitt emellan. Det finns både för och nackdelar. Men som nu, Viktoria gifter sig med en snubbe från landet, bara det i sig är en fin historia som jag tycker enbart ger mig en bättre bild av monarkin i Sverige på 2000-talet.

Däremot, något jag överväger är att gå ur Svenska Kyrkan. Till skillnad från det kungliga bröllopet har varje person ett val. Går du ur Svenska Kyrkan kan du åka till Thailand 10 gånger under en livstid för motsvarande pengar. Där har de missunsamma något att fundera på.

fredag 18 juni 2010

Realisation!!!

Igår var jag på H&M för att kolla efter diverse grejer. Bland annat en kjol, klänning, tröjor, linnen osv. Så det passade alldeles ypperligt att de hade värsta rean! Inga dåliga priser heller, 50 kr, 75 kr, 100 kr, 150 kr etc. Jag köpte en klänning, en munktröja av gråsvartrandig modell, en klänning till (eller en lite för lång figursydd topp) och en grönrandig tunika. Nu har jag glömt nånting.. Det var fem grejer. Just ja! En grå oversize-tröja som sitter tajt runt höfterna.

Sen pep det när jag gick därifrån. Och när jag gick ut från KappAhl. Inte på Åhlens men det andra räckte för att göra mig alldeles förskräckt. Jag hade ju inte tagit nånting. Det är mänskligt att fela, och det rättade snabbt till misstaget så fort jag kilade in dit 15 minuter senare. Glömma ett larm lixom, hur enkelt är inte det på en tjock tröja? Jag förlåter!

And theeeeen. När jag fyllde år fick jag ett presentkort på Stadium. Igår använde jag delar av det och fick med mig en svart bowlingväska hem. Adidas. Inte för stor och inte för liten. Fin är den iaf!

Jobbet igår var slappt å skönt, massa surr med alla andra. Ryktet sprider sig att jag sökt tjänstledigt! Det börjar nästan kännas jobbigt på ett sätt att sluta, det är så många jag kommer sakna att inte ha i närheten om dagarna. Lennart till exempel, och kloka Ingemar. Sen Porris och Mattias. Mattias kommer jag nog träffa efter också, men det blir nog inte det där vardagliga igen.

Så idag är jag ledig och ska grilla. Grillhysterin är fortfarande hysterisk, folk grillar allt som kan grillas. Imorgon är det grillfest igen. Eventuellt nästa helg också. Ska vi grilla på söndag? Nej men det är jobbfest och än så länge runt 90 deltagare. Vi ska börja om två timmar på parkeringen med lagindelning sen grilla vid fyra-snåret. He kan nog bli kul!

torsdag 17 juni 2010

Jag dör..

Jag tror jag dör på riktigt. Min balkong är ju min älsklingsplats just nu, men förut när jag satte mig här för att äta lunch försvann aptiten rätt omgående.

Jag har råkat ut för en spindelinvasion!!!!!!!!!!

Googlade en sväng, och hittade tipsen om att dammsuga upp dom och sedan direkt efter dammsuga upp lite "vanligt" skräp, annars är risken att de kryper upp igen. Däremot är de väldigt små, 1-2 mm. Först när jag såg det svartprickiga fönstret tänkte jag direkt blomflugor, så de är typ i den storleken. Men fyfan vad äckligt. Det är väl lugnt nu när de är små men jag tänker "var finns honan?" och "hur kommer de bete sig när de växer upp och fattar vad jag gjort med deras syskon?".

Såatte.. spindlar är inga trevliga insekter, jag skyr dem mer än pesten. Nu är det ju så tacksamt att pesten är utdöd sedan länge, men ändå. Jag vill inte ha dom här!!!

DIIIIIIE MF DIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIE! (Jag ska köpa upp hela anticimex och lägga allt krut på denna balkong, INGET ska överleva!)

McGuyver?!

Haha! En kille kapade sin arm i sann McGuyver-anda. För det hade han ju med största sannolikhet gjort ifall han fastnade i samma situation. Jag undrar, om han aldrig sett McGuyver, vad hade hänt då?

onsdag 16 juni 2010

Märklig dröm

I mina allra knepigaste drömmar är det ofta en och samma plats som förekommer. Det är baksidan på mammas hus hemma i Blaiken. Både gräsmattan, slänten ner till sjön, sjökanten, lite av skogen och stenpirarna. Inatt var jag där igen, med några andra. Ville bland annat (Yohannas gamla arbetsgivare som är 4 år). I skogen sprang det massor av älgar, både stora och små. Det var mörkt men upplyst där vi befann oss, så vi såg allting. Det var några airbourne farkoster av knalliga färger i leksaksmodell. Jag ville att Ville skulle se alla älgar, och jag sa nåt "Kolla nu kommer det en stor älg, kolla på den nu!" Men det var ingen älg, det var det äckligaste lodjur ever. Det hade inte de vanliga färgerna, utan var mestadels svart, med jättestora runda öron och iskall blick. Helt enkelt hur jävla läskig som helst och jag fick hjärtsnörp. Vi stod nere där vi hade ett minijordgubbsland en gång i tiden, och lodjuret hoppade upp på gräsmattan och försökte se skräckinjagande ut, vilket fungerade. Jag var skiträdd.

Sen hände det mycket annat i den här drömmen också. Jag minns vattnet som var alldeles svart och jag minns att jag var ute på äventyr. Olustig dröm, och nu vågar jag knappt gå till jobbet.

Stronger, stronger, stronger

Min favoritplats är just nu balkongen. Vi har städat i ordning och ställt sofforna som de ska stå. Lampan hänger i taket och mina gamla byråer funkar som bord. Det är så härligt att sitta här ute och fördriva tid. Balkongen är rätt stor och inglasad dessutom, och på "fel" sida av huset. Vi får aldrig någon direkt sol och helt ärligt är jag rätt glad över det, annars hade detta varit ett växthus och olidligt. Nu är det svalt och skönt även om det är stekhett ute.

Dagens knepigaste, den här veckan har jag varit helt utslagen och aldrig vaknat före elva på dagarna. Med tanke på mina arbetstider är det väl okej, men surt. Imorgon ska jag vara på Tingeling klockan tio, och efter det tänkte jag kolla om det finns nån affär som har något jag vill ha tills på fredag. Hur tusan ska jag klara av att dra mig upp tills dess?

Vi har en märklig situation på jobbet som jag inte vet hur jag ska hantera. Det värsta är att det här kan bli riktigt jobbigt, men orka bry sig!? Eller rättare sagt, orka engagera sig. Kommer jag in på skolan i höst har jag runt 25 arbetsdagar kvar från och med nu. Då behöver jag inte tänka på det mer. Skönt. Kommer jag inte in på skolan i höst får jag tänka ut en plan B. Inte lika skönt.

tisdag 15 juni 2010

Betala räkningar

Jag har precis betalat räkningar, närmare bestämt sju stycken. Fast då är två av dem inställda på att dras slutet på juli och slutet på augusti. Om man bortser från hyran, så är den minsta räkningen var på 6 kr (Tradera) och den dyraste på 395 kr (Favoptic). Jag har ett lån på lägenheten, och även om räntan på topplånet är 3,5 % betyder det i kronor exakt 8 på en månad. Det här känns larvigt, mina utgifter är egentligen så vansinnigt små. Jag tankar telefonen med en hundring varje månad och hyran för den här lägenheten (delat i två) är drygt 1500 kr.

Med andra ord har jag många pengar över varje månad. Visst, det kostar en del att ha bilen också, men den lilla skrutten är varken dyr på bensin, skatt eller försäkring. Till och med reparationerna är hyfsat billiga.

Men VARFÖR har jag ingen buffert eller ordentligt sparande?? Det om nåt är larvigt. Skittöntigt egentligen. Jag har ju chansen att spara pengar utan att leva på skit och ingenting. Skärpning!

måndag 14 juni 2010

12 dagar kvar



Jag gillar det de första månaderna på året, det är så mycket ledigt. Påsk och kristi himmelfärdsdag och midsommar och semester och sånt där. Nu ska jag jobba 12 dagar sedan går jag på semester. Visserligen bara tre veckor, MEN, helt ärligt skulle jag inte palla mer än så. För det första är det inte roligt att sitta i en lägenhet i flera veckor. Lösningen då: hitta på grejer. Visst, man kan göra saker som inte kostar så farligt mycket, men jag får ändå alltid känslan att jag sitter hemma för att jag inte har råd att göra saker. Jag vet inte riktigt hur den här semestern kommer att bli. Det enda jag egentligen har planerat är att åka hem. Yohanna åker hem tidigare i år, Rikard vet jag inte hur han gör. Eventuellt åker jag då själv, och i sådana fall tänkte jag göra lite pitstop här och där.

Nä jag föredrar att ha lite ledigt framför och efter den "stora" semestern. Nu har jag varit ledig i nästan två veckor och hunnit med två stora äventyr, även om det bara är mitten på juni.

Bilden är från förra årets vistelse på hemmaplan! Fåååår!

söndag 13 juni 2010

Guns N´Roses


(Tryck på bilden för att se den större!)

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter ytterligare ett äventyr. Jag är väldigt missnöjd med mycket, men det har ändå varit relativt bra. Det kunde varit värre om man säger så.

Orsak?! JÄVLA SKITOVÄDER VARENDA JÄVLA DAG!!!! Förra året låg festivalen en vecka tidigare, men då var det svinkallt istället. Inte så farligt mycket regn, men kallt. Det här årets Sweden Rock låg alltså en vecka senare, men inte fan hjälpte det. Sammanlagda soltimmar på dessa fyra dagar kanske totalt hamnade på 2. Max.

Jag har sett många bra band, och hunnit ta lite fina bilder. Men det blev aldrig festivalstämning när vi aldrig kunde slappna av och njuta utan att behöva planera kläder in i minsta socka. De kvällar vi satt inne på området i flera timmar skakade jag av kyla och det är ingen partyhöjare det inte.

Som i fredags, i samma sekund som Billy Idol började, öppnade himlen sig och jag smet in under ett paraply som fälldes upp precis framför mig. Igår när det var Guns Rosor (vilka är det förresten?!) blåste det halv orkan, och efter halva konserten började det duggregna. När det dessutom blåste så förbaskat mycket försvann ljudet och det lät bara konstigt. Att han (han som är sådär jättekänd för att vara svinig) dessutom var typ en timme försenad, irriterade inte bara mig utan många andra. Han blev utbuad och typ hälften av alla som stod där 23:30 gick en efter en.

Det kunde ha varit så otroligt mycket bättre, men samtidigt, det kunde ha varit så otroligt mycket värre. Jag tänker på alla stackare med tält, de som inte har några hämningar när det gäller alkoholintag, de som klädde sig lite för klent och de som åkt ända från Kiruna. Vi hade det ändå bekvämt. Men vädret ställde till med mycket för min del. Nu ska jag låta det vara osagt om jag ska åka nästa år, det hänger helt och hållet på vilka band som ska dit. Förra året var det grymt många bra band, och i år åkte jag mest bara för att.

De bästa var i alla fall Stone Sour, Billy Idol, Aerosmith, Guns Liljekonvaljer och Fates Warning. Våra grannar var också med och bidrog till att det blev lite bättre, shit vad roliga dom är. Det var riktigt roligt att se Markus med sina vänner, jag antar att han var lite mer sig själv. Sjukt rolig människa!

Nu till dagens absolut sämsta: nu ska jag åka och jobba i två fjantiga timmar för att städa det där jäkla renrummet. Seug min keuk som skåningarna säger.

tisdag 8 juni 2010

Roligaste idag!



Detta är alltså en seriös reklam!

måndag 7 juni 2010

Trött i ögat!

Nu är jag jättetrött! Kan bero på att jag somnade efter tolv nångång igår, jag tror klockan var närmare halv ett sista gången jag kollade. Upp med tuppen, runt halv sex-snåret. Det är inte ett vettigt beteende, sova bör jag annars dör jag. Typ!

Det var skitkul att träffa Määääättias idag! Skitkul verkligen! Jätteroligt.. Ja!

Det är väl allt som hänt idag. Jag har varit trött och har pratat mer än vad jag har jobbat. Så kan det gå!

Vi åker rätt tidigt på onsdag, så imorgon är det massa saker jag måste göra. Tvätta två maskiner, hade tänkt kila och hitta en ny kjol samt packa. Pjo!

söndag 6 juni 2010

Är det så här det känns?!


Jag är stolt. Yohanna står modell för
något jag inte vet vad det är. Men det
finns på affisch i alla fall!


Nationaldagsfirande med Hemvärnets Musikkår.
De gick i parad runt om i lilla staden.


Lollo står där långt framme och sjunger om
arabiska nätter och kameler i karavan.

Jag börjar få krämpor! Är det inte det ena så är det det andra. Nu är det den där förbenade axeln, och nu är det över två veckor sedan jag gjorde -något- på Olstorp som orsakade denna smärta. Vad jag hört av andra så skulle jag kunna gissa på överansträngning och kanske inflammation.

Men men, vad gör man inte för konstens skull? Ikväll sen jag kom hem från stanhäng städade vi i ordning på balkongen. Nu är det lilla loungen där ute! Fattas bara lite pill och meckel, som K ska ägna sig åt imorgon, sen är det där man vill va!

Idag var det stan som gällde dårå. Jag hittade två par finfina sandaler (och lyckades göra mig av med mina gamla!!), tre linnen plus lite bröte på diverse apotek runt om staden. Bland annat en nässköljare och en febertermometer. Sjukdom, YOU SHALL NOT PASS! En nässköljare sägs vara räddningen på allt, inklusive läskigt blästermedia av kulören mörkgrått.

Imorgon är det måndag och en arbetsdag, MEN, nu till värsta bästa grejen! MATTIAS KOMMER ATT VARA DÄR! :D Han ska lära sig roboten och jag skall vara hans master. Och det är över fyra månader sedan vi träffades sist. Shit vad roligt det ska bli!

lördag 5 juni 2010

Semestern fortsätter!


Mitt stora hjärta spatsilurar åt okänt håll.


Haha! LO back in the days


Sitta och sola, hä ä götta!!

Oh my vad mysigt vi har haft det. Igår åkte vi till Storslätt och älsklingens föräldrar där de bor i världens gulligaste torp med en jättemysig trädgård. Vi grillade och drack vin, sen stupade jag isäng vid elva medans di andra satt uppe. Jag sov inte mer än 3 ½ timme natten innan så jag var rätt trött. Imorse vaknade vi, åt låååångfrukost ute på altanen och drog sedan ner till deras båthamn. Mys mys mys hela vägen!

fredag 4 juni 2010

Bild nummer två.




Huvudgatan "Flowerstreet" som leder till långa strandpromenaden där det ligger 14563 restauranger, små affärer, åkattraktioner och beachen. Den här bilden är tagen bara någon timme efter det stora regnovädret som drog in över byn vid sex-tiden igårkväll.

Bild nummer ett.



Strand, bok, solglasögon, blå himmel och billig dricka!

"Får man åka hem snart?"

Haha! Äntligen hemma! Men jag måste säga, vi la av när vi var på topp! Jag fick inte för mycket av det goda, och heller inte för lite. Perfekt lagom ända in i slutet. Enligt internationella standarder fick vi lov att checka ut senast klockan tolv, och detta var lite dumt med tanke på att vi skulle åka åtta timmar senare. Vi slängde i alla fall in våra väskor i bagagerummet och drog till stranden. Shit vad skönt det var där! Jag satt först och virkade på en ny kossa och la mig sen raklång och solade, och somnade. Skiiiiitmysigt! :) Sen på eftermiddagen drog vi in till centrum (vi bodde typ 2 km ifrån allt hålligång) och åt glass och senare den sista måltiden.

Såattehh.. nu är jag hemma igen och har haft en helt underbar vecka! Inte så värst mycket shopping men jag har fått precis vad jag ville ha, lugn och ro. No stress. Lata dagar i solen. Haha, jag vägde mig nu precis också, +1.2 kg under den här veckan. Men det brukar ofta bli så, och det brukar ofta gå tillbaka sig rätt snabbt.

Nu har jag en otroligt kelsjuk liten katt som bara vill ha massa kärlek och uppmärksamhet. Och dessutom, jag sitter med mina nya brillor! Eller mina första rättare sagt! Mr Glasseyesnake om jag får be!

Jag återkommer med lite finfina bilder sen när jag hittat kameran bland all packning!

tisdag 1 juni 2010

Vilken dag ar det idag??

Tisdag borde det vara om jag inte minns hela galet. Idag har vi en skitslapp dag. Just nu ligger min karesta och sover lite, vi kom fram till att han ar allergisk mot semester. Det var samma sak nar han var i fjallen, och i Turkiet, och Tunisien. Jag har haft ont i halsen och hostar, igar kande jag mig dessutom lite febrig nar vi kilade runt i Burgas.

Hant sen sist da? Vi har legat pa stranden och OM vi tar det lugnt. Haha, jag ar inne pa min tredje bok nu pa sex dagar. Och den jag haller pa med nu ar snart fardiglast. For ovrigt ar det en bok jag STARKT rekommenderar, den heter Hundraaringen som klev ut genom fonstret och forsvann, skriven av Jonas Jonasson. Den ar verkligen skitrolig och lattsam att lasa.

Igar tog vi en buss till Burgas. Det ar en liten stad, ungefar en timme bort, och det kostar hela 25 svenska kronor att ta sig dit! Reseledaren hade berattat for oss att om vi skulle aka till Burgas var Burgas Plaza att rekommendera. Ett kopcentrum med andra ord. Men sist vi fick rad om "kopcentrum" blev vi ratt besvikna, det var da i Antalya. Men vi drog dit andra efter en vanda pa stan i Burgas och tva cafebesok. Det var ett stort kopcentrum, och det forsta jag ser ar Bulgariens svar pa MediaMarkt. Val inne visade det sig att det var som vilket svenskt kopcentrum som helst, med en del affarer jag kande igen. Bland annat Starbucks, NewYorker, Douglas och Intersport! Jag gjorde faktiskt nagra fynd, ett schampoo, tva trojor, lite krimskrams pa ett typ Kicks och lite annat krimskram pa en gigantisk matvaruaffar.

Den sistnamnda var val som ICA Maxi i Sverige. Skillnaderna var daremot lite lustiga. Pa en vagg hangde en anrattning dar man kopte vin, antingen pa 1,5 L flaska eller 4,5 L flaska. Det kostade skit och ingenting. Sedan hade de en valdigt fin fiskdisk. Men, till den fiskdisken tillhorde ett akvarium dar det simmade levande fiskar. Antar att man fick valja en sa fick man den hem filead. Akvariet sag inget trevligt ut och jag tyckte synd om fiskarna. De stod langst nere pa botten och sa blupp blupp blupp.

Jag maste saga det att manniskorna har ar mycket trevligare an i bade Sverige och Turkiet. De tar det inte personligt om man inte koper nagot, och folk tar lattare kontakt med varandra an hemma. Det finns oandligt manga restauranger och cafeer, och med de laga priserna har vi hunnit avverka ganska manga.