fredag 26 februari 2010

NÖJD!

Nu är jag nöjd! Nöjd över att min helg precis har börjat. Tre härliga lediga dagar! Det ligger som bas över min nöjdhet. Över det ligger ett lager lön (jag jobbar hela januari och det märktes ordentligt på lönen!). Sedan var jag och skrev på avtal idag (och provtränade) på Livingroom. Nu har jag träningskort för ett år framöver. Det kommer blir SÅ BRA! Sedan kommer det lite lillasyster. Vi ska umgås som vanligt folk imorrn och det ser jag fram emot jättemycket. På lördag ska vi till hanses syster som fyller år och det ska också bli jätteroligt. På söndag ska jag på första träffen med instruktören på LR.

Men det absolut bästa. Nu är jag jättejättetrött och om några minuter ligger jag i sängen och har en lång natts sömn framför mig. Nöjd nöjd nöjd. Skitnöjd!

måndag 22 februari 2010

En ordinarie februarimåndag

Måndag. Tre dagar kvar till lön. Några dagar till mormors födelsedag (jag MÅSTE skicka bilder till Kicki och det är med det snaraste!). Nån månad kvar av vinterårstiden. Några månader kvar till midsommar. För 8 år sedan var jag 15 bast! Helt otroligt egentligen.

Skit samma, jag har egentligen inget vettigt att skriva om. Jag gick en promenad igår (satan vad kallt det var!!) och sen på kvällen gick vi på bio och såg Shutter Island. SKITKNEPIG film, jag vet fortfarande inte vem jag ska tro på! Idag vaknade jag med solen genom fönstret vilket fick mig att känna vårkänslor. Heaven! Om drygt en timme ska jag till jobbet men jag lär få börja med att skotta fram min lilla bil. Detta snökaos som varat under helgen har satt sina spår. Inrasade idrottsanläggningar, fastkörningar, oäändligt mycket snö, 2,5 m höga snöhögar utanför min ytterdörr osv. Nåväl, efter snö kommer tö. Kanske.

söndag 21 februari 2010

What to do lixom?

Söndag eftermiddag. Jag är själv. Han jobbar. Var tusan ska man hitta på? Det enda vettiga just nu är att gå en lååååång promenad. Och då menar jag lång. En lång promenad är inte en promenad på 40 minuter, nej, en timme minst. Helst en och en halv! Då snackar vi promenad!

Min rosa Ipod har inte fått vara ute nånting än så den får nog följa med.

Bland den bästa tiden på dagen

Jag tycker att morgonen brukar vara den bästa tiden på dygnet. Speciellt tidiga morgnar. Dom då jag vaknar av mig själv och är helt utvilad. Idag vaknade jag strax efter åtta och var pigg redan då. Löv it! Visst, det kan vara förjäkla skönt att sova fram emot halv ett också nån gång, men morgontimmarna känns heliga på nåt sätt. Sen brukar jag ofta känna mig extra peppad på morgonen. Nu ska jag strax börja röja i garderoben (för tioende gången). Sådana infall får jag aldrig på kvällen.

För övrigt känner jag ett starkt träningssug. Förra vintern hade jag Nautilus att gå till, men eftersom jag var så galet missnöjd där går de fetbort nu när jag är på gång igen. Om man ser till vad som finns i Skövde i träningsväg så har man egentligen mååånga valmöjligheter. Friskis & Svettis, Nautilus (som nu bytt namn till Actic), FeelGood, Puls, Livingroom och jag tror att det finns en till jag glömt. Det är rätt många ändå, och då räknar jag inte med alla andra föreningar.

Det som jag tror skulle passa mig bäst är Livingroom. De verkar vara överlägsna på alla sätt och vis och jag har bara hört gott om dom. De har ett brett utbud av pass, man kan boka på internet, ligger bra till och när man väl är där har man många andra möjligheter. Det enda de egentligen inte har är bad men det är kanske lite väl mycket begärt. De är dyrare än de andra ställena men om man utnyttjar sitt medlemskap ordentligt är det värt så mycket mer än månadsavgiften.

Tål att tänkas på! (-3.3 kg nu! ) PEPP!

lördag 20 februari 2010

Surr

Nu sitter jag inomhus i min säng. Snön har slutat vräka ner här utanför men vad jag har hört så är det totalt kaos där ute. Därför stannar jag inne hela dagen! :D Skitmysigt tycker jag!

Dagens fundering handlar om vikt. Jag har gått upp ett par kilon sedan jag flyttade ihop med Andreas. Jag vet varför också, inget snack om saken. Men, i alla fall, jag har under de senaste månaderna känt att jag MÅSTE ta tag i det här nu. Nu till det eviga problemet - hur?! Eftersom jag vet varför jag går upp i vikt är det enklaste att undvika just de sakerna?!

Efter vad jag hört/läst/sett så tror jag att LCHF / GI är den vettigaste "metoden". Men helt ärligt så är det inte någon metod, utan mer en livsstil. Ett sätt att äta helt enkelt. Jag vet att jag mår bra av den slags maten då jag ätit så förut, och att få med Andreas blir nog inga större problem då han älskar just den typen av mat (bortsett från potatisen och pastan).

Jag är i alla fall nöjd med att jag är på gång (-2,5 kg!) och gör något åt det innan det eskalerar som det gjorde för några år sedan. Nej, sambokilon är ingen höjdare och även om fredagsmys är mysigare än det mysigaste mys så kan man mysa men med annat gott. T ex keso, grädde och hallon!

Vatten!



Idag tänkte jag dela med mig om nåt som är bland det viktigaste vi behöver för att kunna överleva. Förutom syre och mat, som är två av de tre absolut nödvändigaste tingen för oss, spelar även vattnet i oss en stor roll på hur vi mår. Jag måste erkänna att jag har varit jättedålig på att dricka vatten. Det har blivit lite bättre sedan jag fick min WasserMax av Yohanna i julklapp förra året, bubbelvatten is the shit och såå mycket godare! Men ändå, jag dricker nog ändå på tok för lite. På jobbet dricker jag oftast vatten till maten (har en matrast på mina 9,5 arbetstimmar) och däremellan knappt nånting. Dricker ungefär 4 koppar kaffe varje dag (varav tre stycken som är små) det ger sammanlagt cirka 5-6 dl vätska.

Jag har läst flera gånger den senaste tiden att kaffe och te INTE är vätskedrivande! Te är till och med nyttigare än vatten i och med att det innehåller antioxidanter (som bland annat stärker kroppens immunförsvar och motverkar oxidanter).

Dessutom, när man väl är törstig är det ett tecken på att kroppen redan ligger på ett underskott av vätska, och därmed är det "försent". Därför bör man ha för vana att alltid dricka vatten, delvis i förebyggande syfte men även för att koncentrationens och välbefinnandets skull.

Tecken på att man är uttorkad kan vara följande: törst, trötthet, ökad puls, yrsel och huvudvärk. Det finns ju så lättillgängligt och i princip överallt, så varför inte dricka oftare?

Emellanåt tycker jag helt enkelt inte att det är gott. Vatten från vissa kranar smakar perkele minst sagt, och det är jobbigt att befinna sig mitt i röran (t ex ute på stan där det inte finns sådant bra utbud av offentliga toaletter) när man bara måste gå.

Mina knep mot akut kissnödighet på offentliga platser är att gå på toa i förebyggande syfte, det är skitenkelt! Låtsas att man är ute på stan en hel dag, då är risken stor att man stannar till och äter någonstans. Då brukar jag gå på toa både före och efter.

Och appropå att det inte alla gånger är gott, det räcker oftast med någon deciliter åt gången då kroppen ändå inte kan ta till sig mer än cirka 1 dl/kvart. En deciliter är ungefär tre stora klunkar. Sedan läste jag att ett riktmärke kan vara cirka 30 ml per kroppsvikt/dygn. Alltså, väger du 68 kg blir det 2.04 liter. Men sedan beror det givetvis på vad man gör om dagarna, exempelvis tränar hårt, svettas mycket eller vad man äter.

Bilden är lånad från Danskdesign.nu där de säljer ett set med vattenkaraff ihop med sex tillhörande glas för 448 kr. Sådana små saker hjälper i alla fall mig att dricka vatten. Det blir godare med vatten till maten om det serveras i vinglas eller ur en snygg karaff.

torsdag 18 februari 2010

Uschiamej!

Dra mig baklänges och kalla mig snurrig! Den här veckan har varit ett yrväder, med benämning på YR. Jag har varit trött och yr och stundtals funderat över om det är värt det?! Men jag vet att det är värst de tre första dagarna och efter det så vänder allt. Och nu har det nog gjort det! Nu mår jag prima skinka och ännu bättre efter kvällens promenad. Gatt gå bort till Maxi för att hämta ut mitt paket från Elf! :D Fick massa roligt smink för nästan inga pengar alls.

Imorgon ska jag mest troligen sluta lite tidigare. Ta ut några timmars komp, åka hem, njuta och fira att det är helg (av nån anledning känns det alltid tusen gånger bättre om man kommer hem tidigare). Jag hade först tänkt börja tapetsera imorgon, men det blir nog inget av. Nu är all panel uppe i alla fall!

JO! Jag städade ur bilen idag också, fyy vad skönt! Sååå värt! Slängde nog en hel påse med skräp så nu är min lilla pärla lite finare invändigt! Borde nog åka och spola av den också, och köpa nya vindrutetorkare. Och hitta en till bak. Och torka av bilens interiöööör. Massa borden när man har bil! Men, allt är värt och så länge bilen är glad är jag glad. Glad glad klad.

Nu till dagens roligaste;



Jag skrev i min dagbok nångång förrförra året
då jag var så förbannad på mitt ex. Riktigt arg.

tisdag 16 februari 2010

I´m in ur brain..


Vilda spekulationer

"Avsluta det du påbörjar, även när du tycker att det är lite dumt och meningslöst att göra det. Det här är extra viktigt om du är den enda som får veta eller som bryr sig om att du gör det. Att inte avsluta kan bli en ovana som inte är bra för dig i längden. Om du gör det när det inte är så viktigt, kommer du att göra det när det är viktigt."

Veckans horoskop enligt Dagens Horoskop.

Jag gillar det! Det klingar rätt bra i mina öron just nu och kunde inte komma mer passande. Jag har nu påbörjat nåt som jag verkligen vill slutföra, och jag ser inga hinder som det ser ut nu.

fredag 12 februari 2010

Förstår inte riktigt

Kolla här, jag förstår inte hur någon kan vilja betala så mycket för begagnat smink? Jag tycker att just den grejen är riktigt bra, och när det är bra och "märke" kostar det därefter. 265 kr kostar den i affären. Hon skriver att det är ungefär hälften kvar, men även om hon garanterat att den kommer ifrån ett fräscht hem så får man nog med både det ena och andra i bakterieväg. Jag skulle nog kunna tänka mig att ärva typ Yohannas smink men skulle inte betala en spänn för så pass begagnat från Tradera.

onsdag 10 februari 2010

Read between the lines!

PS1: Mitt i veckan nu va? Onsdag? Jag har NOLL KOLL på dagarna numera.
ALLA mina naglar gick sönder när jag ramlade mot en traktor häromdagen. Helvetets jävla skit!
PS2: Ska du göra nåt, gör det rätt från första början så slipper du göra om.
WHOA! På lördag är det feeeeest!
PS3: Ingen jag direkt suktar efter, har knappt tid med det jag har nu.

Hårda tag

Ibland är det hårda tag som gäller. Till exempel ställa väckarklockan på halv nio när jag egentligen skulle kunna sova vidare. Nej, idag var jag helt enkelt tvungen att kliva upp för att slänga in lite tvätt. Så äre gjort nu, mina två stackars maskiner är klara om en kvart och efteråt ska allt torktumlas. Sen.. do what? Jag tror jag ska städa vidare här i lägenheten, det behövs verkligen! Eller sörpla kaffe och sitta vid datorn. Eller städa. Eller kaffe. HM!

måndag 8 februari 2010

Pingviner förtjänar bättre!

"Oh, the penguins deserve better. Spread the love... Beaky twats."

Nu har vi måndag och jag är nöjd. Från och med nu blir det bara ljusare och ljusare och snart kommer våren. Kanske är lite optimistisk när det ligger tretton ton snö på marken men jag tror att det kommer att gå ruggigt fort nu. De "mörka" månaderna är borta och det började ju redan vända några dagar före julafton. 20 mars är det vårdagjämning och sen.. sommar! ;)

Men det som gör mig liiiite gladare idag är att jag har städvecka den här veckan. Det innebär att nästa gång jag städar har det hunnit gå 6-7 veckor till, och då är det ÄNNU ljusare och om jag då ska städa på morgonen (nu städar jag på natten) kommer det inte vara lika överjävla mörkt som det är nu.

Snart ska jag packa ihop mig och åka till Mariestad för en fika/lunchdate. Det blir grejt!

söndag 7 februari 2010

Men snälla?!

Jiiisses, jag har förstått att hon tror stenhårt på att jag är u p p r ö r d över att hon tog bort mig från FB. Sen när? Jag var nyfiken och ställde frågan rakt. Det roliga i den här lilla historien är att hon skriver om att hon är så trött på "facebookmentaliteten". Det är jag med, och det är rätt trist att Aftonbladet skriver om var femte skiljsmässa i Storbritannien beror på Facebook.

Men seriöst, vem är det som aktivt gått in och valt att raderat folk (har sett att det är mer än jag som inte längre finns med)? I samma mening som hon skriver att hon inte förstår vitsen med att vara vänner på facebook beklagar hon sig över hur besatt alla är av just den sidan. Dubbelmoral i mina öron minst sagt.

Jag tar inte Facebook på sådant stort allvar och har aldrig valt att lägga ut mitt liv där. Jag har väl lagt upp 10 bilder och ignorerar i princip allt som kommer som inbjudningar.

Internet är bra till många saker. T ex roliga klipp på YouTube. Eller om man vill ha något, typ en lägenhet eller helsköna uppdateringar från en vän som befinner sig långt bort. Men ända sedan detta oumbärliga fenomen blev vida känt för vi vanliga dödliga har det också bidragit till mindre bra saker. Till exempel allt som cirkulerar (bilder, videor, texter) utan att personen på bilden eller upphovsrättmannen har gett tillåtelse. Nu skulle jag kunna fnula vidare om vad jag tycker om att ladda ner typ filmer och svindyra program men det lämnar jag till en annan dag. Poängen är, att när man sitter bakom en skärm och skriver, eller läser, kan man tolka saker lite hur som helst. Det är nog jäkligt lätt hänt att man tror det man vill tro. Tolkar det som man själv vill. Och vips så är det misstolkat. Så nej, jag är varken upprörd eller bestört, även om hon vill tro det.

Haha!

"Fuck me, fuck you. Simple choice, really."

Söndag söndag söndag hela dan

Cheerio! Igår hade vi en supersvenssonkväll, bara han och jag. Vi åt fläskfile med rotfruktsgratäng och drack specialcider som smakade fläder och vin. Allt detta framför tv:n och melodifestivalen. Shit jag älskade Salem al Fakirs låt! :) De andra kunde kvitta nästan. Eller nä, Pain of Salvation hade en riktigt skön låt. Efteråt tittade vi på Dante´s Peak men gav upp efter 2/3.

Nu till årets äckligaste natt! Jag drömde/upplevde/inbillade mig att det var någon i rummet! Denna någon kom in, gick runt längst nere vid fotänden och gick sedan upp mot min sida av sängen. Det sa ingenting men jag hörde hela tiden, men jag kunde inte öppna ögonen! Jag blev skiträdd och till slut var jag tvungen att öppna ögonen och kolla efter vad det var för något (när jag hela tiden var helt övertygad om att det var en någon). Men då i samma veva hade det här något precis lämnat rummet. ÄCKLiGT!!!

Idag ska jag eventuellt åka till Mariestad en sväng, det återstår att se. Sedan ska jag till jobbet en sväng för att städa renrummet och finpacken. Nu i veckan jobbar jag eftermiddag och ska städa det sista jag gör innan jag slutar - inför nästa dag. Och nu blir det så tokigt att jag får åka dit för 2 timmars städning - inför i morgon. Fattaru? Men hellre det än att kliva upp klockan fyra på morgonen. Imorgon måste jag ta med mig min hårfön iom att jag måste duscha innan jag går och städar. Tûfft!

lördag 6 februari 2010

Maybe tomorrow!

Näe, det var inget Timmersdala igår. Alla hade bangat så förfesten var inställd. Men jag kilade vidare med Yohanna och vi gick hem till henne istället. Jiiiisses vad jag var trött! Fredagar är inga bra partydagar. Kanske dom veckor då jag jobbar eftermiddag, men annars när jag klivit upp strax efter fem på morgonen och jobbat hela dagen, då kan en kalaskväll vara aningens ambitiöst. Men det var rätt kul igår ändå. Vi satt hemma hos Yo to the B och drack och skrattade. Sen gick vi till Bogrens och skrattade vidare åt allt möjligt. Såna som ramlar och såna som är wilda och skilda och såna som inte riktigt har hittat sin plats i tillvaron än. HAAA! Sen gick vi till Husaren sista timmen. De hade gratis entre och jag överdrivet INTE om jag säger att vi utgjorde 40 % av totalt allt som var där. Vad hände med allt folk? Jag var ute rätt ofta för ungefär ett år sedan, och då var det full rulle hela tiden nästan överallt. Huh?

Idag skrotar jag mest omkring hemma. Klockan tolv kom min älskling hem och väckte mig. Eftersom han är världens bästa hade han köpt hamburgare från Max. Med milkshake.. ÅÅÅH, milkeshake.. Annars har jag en skön lördag på hemmaplan. Ikväll blir det lördagsmys med melodifestivalen (jag erkänner, jag är larvigt förtjust detta spektakel). Egentligen skulle vi ha åkt till Stefan och Hanna och spela spel men de blev inställt också. Hanna jobbar till halv tio och spel på tre går inte så bra. Just nu springer jag emellan datorn och städning. Lyssnar på musik, bygger vidare på min helt underbara playlist på Spotify. Snow Patrol, Tom Waits, soundtrack av olika slag och Lily Allen. Hon är så jäääla bra alltså! Gillar verkligen henne klädstil också, klänning och gympaskor. Dessutom är hon sjukt snygg. Oh my gosh jag ska hitta henne och kidnappa henne och låsa in i min byrålåda och bara ha.

fredag 5 februari 2010

Whoa!

Nu bär det av till Timmersdala igen, för andra gången idag. Snart ska jag på kalas hos herr Andersson. Där finns det lek och spel och fiskar och en katt och förfest och folk från massa nya konstiga hörn. Jag tror att det kommer att bli jätteroligt! Sedan är planen Bogrens. Det får vi se om, det beror på hur det går för min del. Har sovit för lite i veckan och ätit för dåligt. Nu känner jag mig bara matt.. och borttappad typ..

onsdag 3 februari 2010

Jag måste..

Ouch, det är många måsten nu. Det som ställer till det är den här jäkla snön. Imorse hade jag ett måste, "att ta mig till jobbet". Jäklar vilka problem jag hade. Fick börja med att skotta bort all snö utanför garaget så att jag ens tog mig in. Sen när jag väl var ute tog jag mig nästan ingenstans alls. Bara gled fram och tillbaka, höger till vänster. Det tog ett tag innan jag fick rullning på bilen och kom iväg, men shit det var på håret alltså! Kom såklart försent till jobbet då jag dessutom hamnade bakom en väglus som tyckte att 40-50 km/h var passande hastighet på 26:an. All respekt till människor som har respekt för knepiga väglag men det var liiite för sakta ändå. Jag körde i 70 och det kändes helt ok.

Gårdagens tankar har etsat sig fast verkligen. Rätt? Fel? Snart ringer Hannah och jag måste konsultera henne och lägga fram allt objektivt. Iofs är det jäkligt svårt då hon bara hör saker och ting från mitt håll men endåå. Svårt sånt här!

tisdag 2 februari 2010

Frågan lyder..

..Vem blir årets jordgubbsodlare?? Nä dra skämt åt sidan.

Jag har en lugn och obesvärlig tisdag. Har egentligen inte gjort ett dyft på hela dagen och det är så skönt! Det var länge sedan jag hade lugna dagar såhär. Mitt i veckan dessutom?

Nu sitter jag faktiskt mest som ett frågetecken. Vad hände exakt? När hände det? Varför? Berodde allt på mig?

"Jag ser dig inte i mitt liv längre bara.
Eller mig i ditt."

Hårda ord men ändå så förstår jag. Ändå inte. Varför vara så drastisk? Hon har tagit bort mig som vän på Facebook samt raderat mitt nummer. Å andra sidan, den här personen har inte funnits i mitt liv heller de senaste 7 månaderna. Så det är ju ömsesidigt på ett sätt. Ändå har jag inte menat att medvetet skjuta henne åt sidan, det bara blev så.

Jag vet precis vad jag har sagt och gjort, samt vad jag kanske borde ha sagt eller gjort för länge sen. Ändå kan jag inte tänka klart nog för att inse om det är rätt eller fel?

En sak har jag insett under den senaste tiden, att man lätt blir arg/ledsen/besviken på andra människor när de inte motsvarar ens egna förväntningar (eller, det kanske är DÅ man just känner de känslorna). Jag kanske förväntar mig att min chef vore smidigare som chef, och när han sen kläcker ur sig diverse saker blir jag arg. Han är inte den chef jag förväntar mig att han ska vara. Eller, jag förväntar mig att min arbetskamrat X ska göra si eller så, och när X inte gör så blir jag sur.

Men om man vänder på det är många sådana känslor rätt obefogade eftersom förväntningarna man har på sig inte alltid är solklara. "Bara för att JAG förväntar mig att DU ska göra såhär istället för sådär har DU gjort fel". Det håller inte riktigt. Jag menar inte att man aldrig kan ha några förväntningar över huvudtaget, men det finns gränser och dessa är jäkligt svåra och ofta ligger de i en gråzon hela bunten.

Jag blir inte klok på detta tänkande. Speciellt när jag inte kan tänka klart utan allt blir halvtänkta tankar som aldrig leder någon vart..

Prooof!



Här har du ditt bevis.. ditt.. ditt.. barn.. ÅH! :D

måndag 1 februari 2010

Ärligt stulen lista..

En pryl du vill ha: Jag TROR att jag skulle vara en mer komplett människa om jag hade en ny cykel, mineralfoundation och en batmantröja.

En bra tid på dygnet: 15:50. Vid den här tiden brukar jag vara hemma, avklädd och påväg att inta soffa-mode. Annars gillar jag runt åtta-tiden på morgonen, typ strax före sju på kvällen eller ett på natten. (Speciellt då man vaknat till och inser att man får sova många timmar till!)

Ett läskigt djur: Spiderpig, spiderpig. Annars är jättekrabbor, hammarhajar och blåvalar jävligt knepiga.

Ett roligt ord:
Plånboken! Det ordet har fått en helt ny innebörd för mig.

En (hemlig) önskning: Don´t tell! Den handlar om nåt i stil med fred på jorden, högre lön och en liten viktnedgång.