lördag 31 juli 2010

Whiskeysamling

Sitter ute hos svärföräldrarna nu och bara är. Vi har plockat kantareller och grillat och planerat lite inför Gotland v.34! :)

Published with Blogger-droid v1.4.8

fredag 30 juli 2010

Friday night


Pyttemuffins med Polly (Jämför med min tumme
till vänster! Dom är verkligen jättesmå!)


Greger

Ikväll ska jag vara kokerska deluxe och tillaga kantarellrulle med västerbottensost. Deja!

!

Just nu

På..

..kroppen: stora pyjamasbyxor med blommor på och ett vitt linne
..planeringen: say what? Kanske dra en vända in till stan och hetshandla på MakeUpStore
..agendan: myshelg med min karlslok. Vi ska roadtrippa Skaraborg runt, planera framtid och hälsa på hans föräldrar.
..tanken: fortfarande oklarheter om vad som händer efter den 20:e augusti.
..skrivbordet: kaffekopp, djungelvrål, kokosrökelse, traderaobjekt och office supplies.
..Spotifylistan: Gomez, gomez, gomez

Sun-Maid

Jag har åter förenats med något läskigt gott som jag inte ätit på många år. Mannagrynsgröt! Svingott med kanel och russin. Det är ibland svårt när man jobbar sådana här tider, och äter så avigt. Såhär ser mina eftermiddagsdagar ut:

Kaffe kl 10
Lunch kl 13
Middag kl 19

Det jag äter utöver mina "ordinarie" mål kan vara allt från en frukt till wasa sandwich och emellanåt en 5 kr chokladbit. Jag vet att det är helt åt skogen för lite och för sällan, så att jag är vrålpaniksugen när jag sen kommer hem 00:30 är inte så konstigt. DÅ är det svårt. Jag har dock mina favoriter som känns helt OK att äta nattetid; antingen ett stekt ägg eller ett glas fil.

Men mannagrynsgröt alltså.. Delicious!

torsdag 29 juli 2010

Ingen Tarzan!

Idag är jag verkligen ingen Tarzan, som mamma skulle ha sagt. Vakna 12:30 (sovit typ 11 timmar!) och mår därefter. Fruktansvärt tung i huvudet, orkeslös, ont i halsen och allmänt opepp. Sova ut är inte riktigt min grej. Jag mår som bäst efter antingen 7 eller 9 timmars sömn. Mindre kan funka enstaka dagar men mer, det gör sällan att jag känner mig piggare dagen efter. Nu är jag lika tung i huvudet, fortfarande halskrupp, tio gånger mer opepp men med liiiiite mer ork i kroppen. Har ätit köttsoppa, en macka och druckit juice. Nu kaffe - sen jobb. Hjälp mig någon, hur ska jag orka?

Dagens I-landsproblem är att jag känner inte riktigt igen min kropp. För 9 månader sedan var jag ordentligt sjuk i två veckor (schvineflue troligtvis!), men sedan dess har jag faktiskt varit en Tarzan. Ingen feber, ingen förkylning, knappt ens ont i huvudet. Så därför känner jag nu väldigt tydligt att jag inte är som jag borde.

Men, idag är det 9½ timmars arbete, and theeeen, helg igen!

onsdag 28 juli 2010

Upphittad sak nr 1

För X antal dagar senn försvann ett headset ut mina ägor. Det är nog ett par veckor sedan. Igår hittade jag det. Tillplattat och totaltrasigt, liggandes på parkeringen utanför jobbet. Hur surt är inte det på en skala? Har använt det en gång. Och eftersom SE bytt från sina muppluggar till ordinarie 3,5 mm så passar inte mina gamla.

Om man ska se något positivt i det hela så behöver nu längre inte leta, för nu vet jag att det är trasigt och oanvändbart.

måndag 26 juli 2010

Blod, svett och tårar!

Nu är jag nytränad, nyäten och oduschad. Var på Easyline och efteråt kände jag för lite mer så jag gick på bandet i lite mer än en halvtimme. Så, lite mer än 60 minuters träning idag, fin start på första jobbveckan.

Tre timmar kvar nu. Borde duscha nu så jag har det bortgjort. Och diska. Sen laga nåt att äta. Sen.. fan!

söndag 25 juli 2010

Erin Brockovic

Det är många filmer jag totalt missat, t ex den här. Vilken mysfilm! Ne jag hade missat den, plus att jag hade fått för mig att den handlade om Julia Roberts som barnvakt/barnflicka!? Undra varför? Kanske är det så att jag tar fel på den och någon annan film. Nu är den sedd i alla fall!

Nu är även semestern slut för min del. 55 minuter kvar av söndagen, sen imorgon 14:35 kommer jag att lunka in i blästern med läskigt automatkaffe i näven igen. MEN, nu har jag en helt ny look. Har undercut, cheeks och en blomprydd tribal slingrandes längst halsen. Typ.




Eller bara en tjockjävla lugg och brillor!

Alla bor i skogen

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

50 spänn rabatt om man designar skor, jihaaa! (Kommer med all sannolikhet inte beställa något, men ändå!)

lördag 24 juli 2010

Slappisdag!

Vilken mysdag jag har haft. Det enda jag faktiskt gjort är att diska, hett upp gardiner och städat lite. Annars har det bara varit chill med en prill för hela slanten. La upp lite Traderaauktioner också. Drack lite kaffe. Igår färgade jag håret och pimpade naglarna ock. Gött!

Kattuppdatering

Vovven mår bättre nu! Jag åkte med henne till veterinären i torsdags och han klämde, kände, gav henne lugnande och tog provet på hennes tunga. Jag trodde först att det var något med någon tand, men det var inflammerat i tandköttet bredvid och på tungan, och efter mikroskoptittande sa han att det var något slags virus hon har fått. (Varifrån vettifan!) Enkel behandling, lite piller och smärtstillande. Jag fick ta med henne hem på en gång och börja "terapin". Jag tyckte väl att han var duktig, men med den grova brytningen fattade jag knappt vad han sa!

Dagens långa suck: FOLK!

Nu har jag två hela dagar kvar innan jag börjar jobba igen. Suck ingen. Man vänjer sig fort vid att vara ledig, och gissa om jag känner ren och skär lycka inför att börja jobba en eftermiddagsvecka!!

onsdag 21 juli 2010

Blä!

Vovven har nåt krupp i munnen och luktar urkbulle. Imorgon ska jag ringa till djurkliniken och eventuellt åka in med henne. Lilla fjantkatt, tycker så synd om henne. Hon har varit väldigt låg de senaste dagarna och idag såg jag att det inte stod rätt till. Imorgon klockan 08:00 är det jag som hänger på telefonen!

måndag 19 juli 2010

Svettigt!

Om någon någongång har chansen att prova Easyline, så gör det! Det är cirkelträning där man blandar kondition med styrka och jag lovar att efter 30 minuter är man genomsvett och kroppen har fått sig en riktig genomkörare. Jag körde det idag och som vanligt känns det ju bara förjäkla skönt i kroppen efteråt. Ibland brukar jag gå till gymmet, och har då extra stor anledning att känna mig nöjd. Promenad blir över en timme, plus det där då på plats. På onsdag ska jag dit igen, och förhoppningsvis sedan två gånger till före veckan är slut.

Nu funderar jag allvarligt på att hoppa isäng. Imorgon är det shopping å de grövsta som gäller. Nu är det ett par år sedan jag var på Överby senast, och förut har jag alltid tyckt att det har varit det bästa köpcentret här i trakterna. Vi får se nu. Nu när jag bor i Skövde och har en älskling som gärna far runt och flänger har det blivit en del turer till Jönköping och A6 (de har IKEA precis bredvid!). Jag säger som Blondinbella: "Det är KUUL att shoppa." A6 är bra, det finns bra många affärer där, men jag har aldrig haft lika mycket flyt som på Överby. Där hittar jag alltid massor lixom, och på A6 blir jag mest bara irriterad på allt folk.

Såatteh, imorgon kvart i tio ska jag hämta upp Elin vid hennes paradvåning i Lidköping. Det kommer bli grejt! :D

söndag 18 juli 2010

Världens roligaste dag!

Vilken fruktansvärt bra dag jag har haft idag! Det har varit en salig blandning av airsoftprat, tatueringar, Tidaholm, kaffe i mängder, Max, mycket trevliga människor och skratt. Att det kan vara så roligt att sitta i en lägenhet i sju timmar utan att direkt göra något annat än att vara.

Skitkul var det och tröttheten i ögonen lixom kliar! Godnatt och tack för en fin dag alla inblandade!

Skönt skönt skönt!

Jag njuter av varje dag just nu. Det är så förbenat skönt att vara ledig, med betalning! Nu kan jag känna lite att det hade varit skönt med fyra veckor nu i stället för tre, men å andra sidan har jag redan varit ledig två veckor tidigare i sommar. Det känns nu som att jag inte varit på jobbet på flera veckor, precis som det ska vara!

Det bästa av allt är att jag får massor gjort! Har tränat tre gånger den här veckan och ska dit imorgon igen. Idag sydde jag äntligen upp Ks jeans och kuddfodralet. Har städat och plockat lite varenda dag, så det är rätt fint här nu. Blommorna stormtrivs och de små djuren springer och jagar varandra.

Vi har bestämt oss för ett namn nu. Det är inte ett kattnamn på långa vägar och riktigt töntigt, nästan så pass att jag inte vågar skriva ut det. Oj, det är så töntigt att jag inte vågar skriva ut det. Fan.

torsdag 15 juli 2010

Ingen bor i skogen...

K säger Buster, mamma/mormor säger Valpen, jag säger ? Näe ska det vara på det här viset kommer jag aldrig kunna bestämma mig för vad mina framtida barn ska heta. Det är bara att glömma. Han och Vovven har blivit hyfsat samt faktiskt. Igår var det mycket fräs och brottning, idag är det jaga varandra och brottning. De kommer nog bli bra kompisar.

Idag har jag hjälpt syster med skräp. Det var en del som skulle slängas och mycket gamla kläder som hon ej längre vill ha. Jag fick med mig två kassar i alla fall, och jag ska nog försöka slänga ut två kassar ur min garderob innan jag stoppar in allt det nya.

Just nu är det sådär panikmysigt. Jag ligger raklång i soffan med datorn i knäet. På mitt bröst ligger lillskiten. Han har panikmyst ett tag men ligger nu helt stilla med sitt lilla huvud mellan min kind och min axel. Han spinner så fort man ens tittar på han, högt dessutom. Vovven spinner också, men väldigt väldigt lågt.

onsdag 14 juli 2010

Highland rover

Shit nu är det highland rover här hemma. Vovven galopperar fram, tätt bakom den lilla. Jag har blivit med kattunge igen! :) Den lilla är svart med vita tassar, vit nos och vit mage och runt 12 veckor gammal. Han är jääääätteliten och helt oemotståndlig. Bilder kommer när jag laddat kameran!

tisdag 13 juli 2010

Dom kan när dom vill!

SJ kan ibland. Tåget var försenat men shit vad snabba dom var med att skicka tillbaka pengar. Det var nog i lördagskväll eller i söndags jag skickade in och klagade, och idag (två dagar senare!) fick jag mail om att jag kommer att bli rik.

I love you Phillip Morris



Dagens filmtips! Helmysig film (om man inte har något emot homosexuella) med skitsnygga Ewan McGregor. Jag älskar filmer med vändningar till höger och vänster, speciellt då det är på grund av huvudkaraktären som är så sjukt smart och kreativ. Om jag ska ha ett wildcard så blir det nog herr McGregor, vilken pudding som mamma skulle ha sagt!

Too Faced



Nej jag är inte snål, bara ekonomisk. Varför behöva betala mer än nödvändigt? Ofta räcker det med liiiite efterforskningar för att snabbt hitta ett bättre pris. Därför rekommenderar jag Prisjakt. Skitenkelt och man kan spara ohyggligt mycket pengar. När jag senast köpte hårspray kollade jag först på en affär inne i Commerce, men där kostade flaskan 179 kr. Då kom jag ihåg att på en annan affär var den bra mycket billigare sist. 129 kr, klart och betalt. Osis Dust It kan man få tag i för 99 kr på många ställen, så varför då betala 179 kr? För exakt samma sak?!

Om man vill köpa smink från Too Faced sparar man många slantar på att beställa från utlandet. Liquif-Eye kostar här i Sverige runt 350 kr men man kan nog hitta lite billigare i vissa affärer. På Too Faceds sida betalar man 35 dollar, vilket idag motsvarar strax över 270 kr. 80 kr billigare! De har en rätt omtalad Lip Plumper som heter Lip Injection. På Pashion kostar den 190 kr, och på Bellme (räkna med en fraktkostnad om du inte beställer för mer än 500 kr) 169 kr. Från Too Faced, 143 kr. Beställer man för över 50 dollar får man gratis frakt, annars får man lägga till typ 45 kr.

Häromdagen skulle jag köpa rengöringsmedel, och valde Skona före Ajax. 25 kr istället för 40 kr. Nu kan jag inte riktigt uttala mig om Skona är likvärdigt med Ajax, jag nöjer mig med att det blir rent. Låtsas att jag går på affärn två gånger i veckan, och genom några få medvetna val sparar 50 kr totalt, skulle det på ett år handla om nästan 5000 kr!

Om jag gör så varje vecka, varje månad, i tio års tid, då har jag helt plötsligt sparat in ett års boendekostnad.

måndag 12 juli 2010

Pust och stön

Idag städar jag här hemma, och mitt stora projekt för dagen är att putsa fönster. Har icket gjort det nån gång i den här lägenheten, och med facit i hand, jag har levt i en lögn. Världen där utanför är mycket grönare och finare än vad jag tidigare trott. Jäklar vad mycket skit det var på fönstrena! :)

söndag 11 juli 2010

Naglar och film

Skön dag!! Efter klockan tre tog jag min bicykleta och trampade i motvind ner på stan. Jag vet att alla går och muttrar om vädret en dag som denna, så därför låter jag bli. Jag menar, även om det är helt sinnessjuk tryckande hetta som känns ovanlig för Sverige finns det fortfarande andra saker att prata om?! T ex fotbolls-VM? (Nejtack!) Det blev Rådhuset och därefter sökte vi skydd mot stormen som dundrande in under eftermiddagen. Det blev Willys och senare Skaraborgsgatan. Nu har jag pimpat mina naglar med diverse prylar. Blommor och stenar och färg och glitter.

Nä det var jättemysigt idag. Vid 21-snåret cyklade jag till ICA och köpte tidning, rengöringsmedel och glass. Big spender alla tiders! Nu är det tidningsläsande som gäller!

Om man skulle ha..?

Kors i taket vad mysigt det var att komma hem! Vovven skuttade omkring i en ring av lycka och mitt stora hjärta såg faktiskt lite nervös och förväntansfull när jag kastade mig på han i hallen. Igår var det mys för hela slanten och om jag sov skönt i min egna säng! Sen imorse åkte han rätt tidigt, och jag kilade upp till kaffet. Idag har jag ägnat mig åt fulsång, orkidéevård och vattendrickning. Det är hett ute! Jag tror att det kommer att komma en urladdning utan dess like inom de närmasta dagarna.

Men såååååsendåååårå? Vad ska jag hitta på nu resten av dessa långa fina dagar? Idag har jag ritat lotusblommor till förbannelse. Nu ska jag in till staden och träffa syster en schväng. Untz untz untz.

onsdag 7 juli 2010

onsdag

..

Published with Blogger-droid v1.3.8

Gottåfå!

Den här dagen har susat förbi. Jag drog till Storuman för att träffa Andre, och det blev sen lunch på Kitas tillsammans med Stina och Stina. Mycket trevligt! Sedan for jag och den ena Stina iväg och strosade runt badsjön. Det var härligt att bara promenera sakta och diskutera livet. Jag tror att det är runt åtta år sedan jag träffade Stina sist, och nu är hon 18. I och med det är hon numera stor, eller vuxen. I mina ögon är hon en jämlike till skillnad från de som närmar sig 15 och nedåt. Men 18 och uppåt, det är visserligen 6 år mellan oss men det känns inte så påtagligt. Inte alls på samma sätt som när hon var 10 och jag 16. Det var i alla fall jättekul att träffa henne! :)

Jag tycker att det känns lite trist att åka hem faktiskt. Imorgon är den sista hela dagen här, sen på fredag åker jag till Umeå. Till helgen är det swamp-soccer vm med tillhörande kalas. After-Swamp lixom!!! :) De jag har träffat hittills har jag lust att träffa många gånger till men det får så lov att bli begränsat. Annars hinner jag inte helt enkelt. Det jag har kvar att göra är att lämna tillbaka noter till Gun samt träffa pappa. Och träffa Tobias!!! Och Kerry!

måndag 5 juli 2010

Resistaaaaance!

Nu sitter jag äntligen vid en riktig dator. Har tidigare bara surfat på mobilen och det är visserligen hightech men inte direkt så bekvämt.

Idag firar jag min allra första semesterdag! :) Det är helt underbart, har varit ledig ett par dagar och hunnit med massor och träffat ÄNNU mera folk, och först idag börjar den riktiga ledigheten. Imorse sov jag till 11 och blev sedan väckt av mamma. Kaffe och frukost framdukar, jag tackar. Så jäkla mysigt måste jag säga. :) Sedan pallrade vi oss iväg till mormor och potatislandet. Rensade tre fåror och fikade sedan lite grann. Under eftermiddagen satt jag en stund i glashuset och började virka en liten munk, men sen blev jag rastlös, som vanligt. Gick då ut och klippte gräset och fortsatte rycka sly i slänten. Ikväll har vi ätit surströmming, jag, mamma, Tobias och mormor. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra egentligen. Virka lite till? Gå bort till Tobias och Kerry som håller på att spela in en låt?! (The official swamp-soccer themesong).

Näe fy feun vad skönt att vara ledig. Nu ska jag gå och fortsätta med det! Farväl!

söndag 4 juli 2010

Kom till godis så får du tant!

Äntligen hemma! Resan upp var faktiskt behaglig, trots förseningen. Jag får i alla fall pengar tillbaka, typ hälften eller vad det nu blir. Storumandagarna var.. bra antar jag. Träffade många jag inte sett på många år, en del kände inte ens igen mig! Sen var det andra som har blivit stora, sist jag såg dem var de bara barn, typ en tvärhand höga! Men nu, nu springer de runt på dansgalan, även om det är i målsmans sällskap! Själva dansgalan var ju skitliten! Hade förväntat mig nåt större men icket då! Men kul vare!

Published with Blogger-droid v1.3.8

fredag 2 juli 2010

Semester

Helt ofattbart, nu har jag semestern. Det pirrar lite i kroppen av förväntan, samtidigt som jag fick ett erbjudande igår. Jag vill ju egentligen vara ledig alla veckor. Ledig tid är oplanerad tid. Men, vill jag (dåligt väder, inget att göra, alla andra jobbar ov) så får jag jobba. Det är bara att åka dit, närsom! Och nu tänker jag såhär: jobbar jag nu så har jag ju kvar nån/några semesterdagar till senare. Å andra sidan, vaddå senare? Efter semestern har jag 18 arbetsdagar kvar, om jag nu kommer in på skolan.

Vi får se. Nu är jag borta i lite mer än en vecka. På hemvägen ska jag stanna i Stockholm i en dag eller två, sen börjar min oplanerade semester och den ser jag fram emot. Misstolka mig inte, jag längtar tills ikväll när jag ska hoppa på tåget. Det kommer bli helt galet roligt att åka hem. Storumandagarna, Lollo och Yohanna är kvar, släkten, vänner, Tusse och sist men absolut inte minst, mamma! Jag har några planer för resan hem men de är bara planer än så länge! Gicca är hemmavid och höggravid, henne vill jag träffa! Sen funderar jag på vad pappa gör. Och bror!

Men sen dom häringa lata dagarna. Två planer har jag då, delvis Borås och delvis Trollhättan. Träffa Linda, Catrin och Elin. Sen måste jag bada nån dag! Och fiska!

torsdag 1 juli 2010

Mitt framtida yrke

Jag ska bli pryl-lebba på heltid. Why not? Teknik är ju skitkul och det finns många pengar inblandade. Nu är det såhär att jag köpte en pryl i söndags, en prylarnas pryl. Den övertid jag jobbade i midsommar gick till den här prylen, dessutom har mina utgifter för mobilen minskat ordentligt så jaa. Den kostade en slant, men helt klart överkomligt med tanke på omständigheterna. I höst går dessutom mitt mobila bredband ut så där spar jag 238 kr varje månad.

Prylen är SE Xperia Mini. Om nån vecka släpps Pro, det är samma telefon men med ett utskjutbart tangentbord. Det är lite overkill så jag nöjde mig med enbart Mini. Och vilken grej! Den kan allt och är så otroligt mycket smartare än alla andra telefoner jag haft. Andriod är dessutom riktigt roligt och med flera tusen gratis-appar kan jag göra nästan vad som helst. Spotify, hela vida internet, menstruationskalender, beroendeframkallande spel, blogga (Blogger-droid), lösa gåtor, lära mig alla flaggor, OCH, sist men inte minst, ringa! Högtalarfunktionen är så mycket bättre än mina tidigare telefoner och det känns lite som att alla års intensiva utveckling av just sådan här typ av teknik har nu äntligen nått fram till "målet". Nu undrar jag verkligen vad som kommer härnäst, efter IPhone 4. Vad kan de om möjligt göra ännu bättre?! Längre batteritid kanske, eller billigare abonnemang?

Appropå smartheten, jag hittar fortfarande in på undermenyer där jag imponeras av hur smart telefonen är. Allt känns så genomtänkt och noggrant planerat. Den enda nackdel jag funnit än så länge är kameran. Den är grym, men det hade kunnat få funnits lite fler funktioner och inställningar.

Nu ska jag lägga mig för att sova med telefonen bredvid. Appen Air Control är världens bästa sömnpiller!