tisdag 31 augusti 2010

Gotland

Gotland var trots det värdelösa vädret väldigt mysigt! Det var jag, min springande prins, hans föräldrar, syster och syskonbarn. Vi bodde i en liten vit stuga ungefär två mil från Visby och delade på typ 60-70 kvadrat! Har inga bilder på stugan egentligen, över huvudtaget tog jag inte alls många kort. Den första bilden som jag tog är från våran cykeltur, och den gjorde vi på fredagen (kom dit på onsdagen). I alla fall, vi fikade i Visby två gånger. Första gången på Visby Glass (jag finner inte ord för att beskriva hur underbart god den glassen var, åk dit och testa själva istället!!! det är värt det!!) och andra gången saffranspannkaka på Rosas. Sedan var vi med på en guidad visning i Lummelundagrottan, marknad i Slite, fisketurer, promenader, ännu mer fika, spelkväll, loppisar samt cykeltur.

Det jag kommer minnas bäst är nog ändå cykelturen med valparna. Vi cyklade iväg och hamnade efter 1,5 mil på en loppis som vi bestämde oss för att spana in. När vi rullade in på gården kom åtta små yrväder galopperande! Det enda vettiga alternativet var att slänga sig ner i gräset och bara gulla med dom allihopa. Så otroligt mysigt! Loppisen var inte så mycket att ha, men valparna. Två stycken var fortfarande otingade!

Fisketurerna var också sådär brutalmysiga. Det var då jag, Andreas och hans far. Vid ett tillfälle satt vi längst en pir i Kappelshamn, satt och metade abborre och rökte pipa. Jag kan stoltsera med att jag fick den största fisken, men det kan också bero på att jag var den enda som fick något på kroken förutom sjögräs.

Den största nackdelen med resan var att jag blev sjuk. Under torsdagen kände jag av halsen och under fredagen gled jag sakta men säkert in i dimman. Idag är det första dagen jag känner mig lite piggare, men nu har jag istället träningsvärk i hela överkroppen av allt hostande, en trasig näsa och tung huvudvärk.

Överlag är jag jättenöjd. Jag gillar hans familj, dom är sådär härliga att vara med. Frispråkiga, roliga och lagom fördomsfulla.

Som vanligt är det bästa med att åka bort att komma hem. Och jisses om det var till fina nyheter, min vän Angelika har fått en liten knodd!!! Lillasyster Desire också, det skiljer bara tre dagar mellan kusinerna.


Dom här två godingarna är urmysiga!!

Kotte som spatsilurar längst ringmuren.


Det är alltså HÄR det händer!


Mys- och gosstund med massa valpar!

måndag 30 augusti 2010

Första dagen..

..och jag har feber! Inte det optimala, men jag orkar inte bry mig. Ikväll är det livat på Kåren och visst, det hade varit jätteroligt att vara där, men jag pallar helt enkelt inte.

Vi hade en timmes information vid tio-snåret, och därefter en halvtimme med start klockan tretton, nollnoll. Däremellan drällde jag och Mattias på stan. Kollade böcker och fördrev en timme på donken. Det var jätteskönt att vara hemma runt två-tiden, och hela eftermiddagen/kvällen har spenderats i soffan. Imorgon blir det också lugnt. Vi har ingenting på schemat men jag ska ändå till högskolan för att kolla upp lite grejer.

Cherrio, Mrs Cold!

Sjukdomen har tagit mig!

Nu sitter jag och snörvlar och pimplar skållhett te (kärlekste från Gotland). Sjukdomen tog mig i torsdags och resan hem igår var en pärs. Nu låter jag nog dåligare än vad jag egentligen är, men det gör ändå ont i kroppen.

Det är 9 månader sedan jag senast var sjuk. High five på det!!!

Nu ska jag göra mig i ordningen och bege mig mot skolan! På grund av lite sjukdomsutmattning så är jag icket nervös.

tisdag 24 augusti 2010

Fem..

..saker som man kan göra när man har tråkigt.

5. Drömma sig bort en stund. (Jag fantiserar om ett hus där jag får göra o hur jag vill med färger och möbler. Huset som gäller just nu finns i Lerdala, hur fint som helst!)

4. Öppna gamla bortglömda lådor och rensa/fynda/återse uråldriga minnen

3. Baka! (Passa på att städa köket samtidigt. Efteråt är det både fint och luktar mumma!)

2. Hitta en ny rolig serie att följa.

1. Ring en gammal vän du inte pratat med på minst sex månader. (Rekommenderas starkt!)

Ain´t she a beautiful sight?

Tisdag idag. Det känns fruktansvärt förvirrande att inte vara på jobbet. Ungefär som att jag skolkar! Även om jag har bestyr för mig mest hela tiden känns det avigt.

Imorgon drar vi vårat pick och pack, inklusive cyklar, mot Oskarshamn och Gotland. Det blir min fjärde "åkaivägsemester" i sommar. Först Bulgarien (utland med sol och fria drinkar), sen Sweden Rock (festival med regn och nästan fria drinkar), sen Blaiken (hemmavid med dansgala och -fanta och rosé-) och nu Gotland (svenskt sommarsemesterparadis med i princip fria drinkar). Lite av allt faktiskt. Hemma, borta, ännu längre borta och kräm de la kräm. Nu när jag tänker efter så är jag jättenöjd och glad med alla äventyr. Utöver det här så har det varit roadtrips till höger och vänster, lite Olstorp, lite Stockholm och mycket ute i skogen. Framför allt har mitt fokus legat på mina sista veckor på jobbet, och därför låg mina lediga veckor så passande. Först ledig i slutet på maj en vecka, sen jobba några dagar, sen ledig i nästan en vecka till. Därefter jobb i typ tre veckor och sedan semester i ytterligare tre. Jobba fyra veckor (räkna ner dagarna!!!) och nu livslång semester.

Jag har jobbat en massa i sommar, många övertidstimmar, men det känns inte så i och med de lediga perioderna emellanåt. Väl på jobbet har det varit så sjukt roligt. Nästan varje dag har jag skrattat så pass att tårarna sprutat. Sanningen är att de senaste månaderna har varit jättebra på jobbet, bortsett från några små saker.

Cooooooonvoy!

söndag 22 augusti 2010

Nu ÄR det över!

Hade ett par timmars övertid inplanerade idag, så fredagen var inte riktigt den absolut sista dagen. Men nu så är det äntligen slut. Det blev runt åtta timmar och därefter en fikapaus hos Porris. Det var rätt skönt att sitta där i hans trädgård och njuta av extra starkt kaffe, höstkänsla och en ganska lågt stående sol.

Nu har mitt finfina hjärtegyn fixar middag. GOTT!

lördag 21 augusti 2010

Den store tänkaren..

Jag tycker så mycket om min bror, han är så ohyggligt bra. Och tänker mycket, och roligt. Hans statusuppdateringar på Facebook är oslagbara.

Det är fint att bo här i the south, men vissa stunder känns det sådär halvdant. Visst, det finns mängder med folk, men ingen av dom kan jämföras med de fina i norr. Typ Tobias. Jisses, nu fick jag en "paniksaknaminbrorstund". Tänk om han fanns bakom knuten? Och Hannah också. "Paniksaknaminvänstund". Jag måste få tummen ur och skicka paketet till henne, och det rätt omgående.

fredag 20 augusti 2010

Varför man ska välja Livingroom



1. Jättefina lokaler med grym inredning! Namnet på gymmet återspeglar hur det faktiskt ser ut där. Tyger och kuddar från Indiska, bambu i vaser, Buddha överallt, tavlor och mysiga lyktor.

2. Läget. Det ligger nästan mitt i stan, men ändå inte. Lättåtkomligt och gratis parkering före klockan tio och efter klockan sex.

3. Trevlig atmosfär. Man hälsar på varandra, småpratar och hejjar på. Ett trevligt ställe att vara på helt enkelt.

4. Personalen! Alla är JÄMT jättetrevliga och hälsar när man kommer. De flesta av dom kommer till och med ihåg mitt namn! De är grymt duktiga på det de gör och jag blir mer och mer övertygad om att de verkligen bryr sig om sina medlemmar. Här kommer några punkter enbart om personalen och deras upplägg:

-När jag inte hade varit där på ett par veckor ringde de till mig. Jag förklarade att jag hade varit bortrest och därför inte kunnat träna. "Okej, men hur ser det ut längre fram i sommar? Kommer du att besöka oss då tro?"
-De kan sin teknik. När man tränar är tekniken väldigt viktig, och finns det ingen som talar om för en hur man ska göra, hur ska man då veta?
-Konstant engagemang. Både i receptionen och på passen.

5. Priset. Varenda krona är en bra spenderad krona. Hellre betala 400:- där än 269:- på andra ställen. I det här fallet får man verkligen valuta för pengarna, så därför är det en fördel.

Hur ska jag hantera detta?

Just nu kan jag inte sätta fingrarna på hur jag känner mig. Bortsett från några timmar på söndag har jag gjort min allra sista dag på Elos, som riktig anställd. Det som finns kvar för mig där är lite extrajobb i höst. Inga mer raster 10:30. Inga mer eftermiddagsveckor. Inga mer lediga fredagar. Inga mer stora löner, inte därifrån i alla fall. Inga mer "nä idag orkar vi inte riktigt så därför sitter vi och fjantar oss istället". Inga mer reklamationer. Ingen övertid som tar på krafterna.

Det känns bara tomt. Otroligt skönt, lite för bra för att vara sant, men det känns ändå tomt. Jag tror att jag ska avsluta detta kapitel i min dagbok där allt började för ett par år sedan.

Jag kommer så väl ihåg min första dag. Jag skulle komma in vid åtta-snåret på morgonen. Den första som jag träffade var Lennart som visade vart jag kunde ställa bilen. Sedan direkt in till chefen. Där stod Carina och Eva. När jag skulle använda maskinen allra första gången kände jag mig så osäker - gör jag rätt nu?! Och alla nya ansikten. Alla nya namn. Under min första tid i Timmersdala bodde jag i Götene. Sedan Mariestad. Nu, Skövde.

Det här blir en hel del att smälta. Egentligen känner jag att jag borde åka långt, långt bort och sitta där alldeles ensam i ett par veckor för att hinna ikapp tankeverksamheten.

(Det finns så otroligt mycket att ta hänsyn till när jag säger att det är mycket att smälta. Mycket som jag aldrig kommer att skriva här, inte heller prata med någon om.)

Jag inviger en ny del i mitt liv med det bästa tänkbara: träning!

onsdag 18 augusti 2010

Sköna onsdagen!

Åh jag är helt slut i min kropp. Direkt efter jobbade hämtade jag upp min springande prins som är vit ibland och åkte ut i skogarna. I tre timmar har jag spatserat, balanserat, hukat mig och hoppat. En kantarelltur är minsann ingen dans på rosor, funktionell träning när den är som bäst! Det blev en hel hög med små fina svampar. Dessvärre har vi inte med oss en enda hem. Vi gav bort alla till våran bilmekaniker, som faktiskt förtjänar dem. Men det gör ingenting, vi har en del sen innan och ska väl ut ett par vändor till. Vi hittade ett par ställen som vi definitivt ska åka tillbaka till om nån vecka eller två!

Men, det allra bästa med idag, jag tycker det är så förbaskat mysigt att ha nån att göra såna här saker med. Nån som faktiskt vill, och uppskattar det. Sen få åka hem till samma hem och krypa upp i soffan och bara kramas. Mys!

tisdag 17 augusti 2010

Bradå!!

Nu är jag hemma från utflykten, som förutom datorn resulterade i kantareller och lite nya kläder. Fyndade två kjolar, ett par tjocka leggings och en tröja. Kjolen är i typ filt och är röd och svartrutig, skitsnygg och perfekt vintertid då den är rätt tjock. Hemma i Skövde stack jag in på MediaMarkt och köpte ett tangentbord. Från och med nu ska jag aldrig mer använda ett utan siffrorna på sidan! Datts tro maj frend.

Min nya dator är fiiiin! Det är väl en helt normal dator egentligen, skillnaden är att skärmen är närmare 20 tum och av touchvariant.

måndag 16 augusti 2010

Nervvraket Bredén!

Shit jag är nervös! Idag tänkte jag flera gånger i timmen att "nu är det bara 4,75 dagar kvar" etc.. Dessutom, jag var inne hos lönetanten, och vi får se hur mycket jag kommer att jobba i höst.

Ikväll ska jag träna och sedan packa ner min nya dator. Får så gott lov att åka tillbaka till Lidköping imorgon i och med att i princip ALLT var fel.

1. Den jag tittade på i butiken hade touch-skärm, det har icket den här.
2. Backa-knappen är ur funktion.
3. Datorn tjuter och skriker direkt när jag startar den, ända tills jag trycker F2 och väljer Setup.
4. CD-skivan saknas.

fredag 13 augusti 2010

Ikväll firar jag!

Hur ska jag hantera detta? Ikväll är det sista kvällen (förhoppningsvis) någonsin som jag kommer hem halv ett på natten efter att ha jobbat. Fatta, sista eftermiddagspasset!! WOOOOOHOOOO!

Min reward och firargrej är en drink på Likör 43, Kaluha och mjölk. Haha, den försvann snabbt som attan och nu känner jag mig mest bara trött.

torsdag 12 augusti 2010

You know, you could have been a flower

Vissa människor och vissa konstiga påståenden får man helt enkelt ha lite överseende med. End of story!

Idag är jag glad över att jag kommit igång rätt bra med träningen. Jag längtar dit, har jätteroligt där och mår skitbra efteråt. På måndag ska jag köra två pass på raken, visserligen är det korta 30 minuterspass, men det kommer ändå bli en pärs. Jag kommer vara heeeelt slut efteråt!

Jag försökte imorse förklara för min älskade prins (som för övrigt faktiskt har en vit springare!) att han är fin! Uttrycker mig såhär: "Shit vilken snygg pojkvän jag har!" (Han hade nya rutiga kalsonger på sig, var lite nyvaken med rufs i håret och såg bara sådär wunderbar ut) Han har lite svårt att ta komplimanger och säger "Det tycker inte jag, jag har sett honom!" Hajjar ni?!

C´est tout!

tisdag 10 augusti 2010

Mickey Mouse

Jag blir lite nervööös nu!!! Det är så mycket som kommer att hända, och nytt folk, och nytt och nytt och nytt. Jag har dålig koll på tiden och åren, men jag tror att jag har jobbat inom industri i fyra år nu. Alltså, många dagar som jag klivit upp alldeles för tidigt och åkt och ställt mig någonstans för att göra något någon sagt åt mig att göra. Det har varit blaskigt automatkaffe, underbara människor, tillställningar utanför jobbet, motivationsdippar, blå lönepapper, fackavgifter och sjuklöner. Om man gör en och samma sak en längre tid, känner i alla fall jag att jag får en "identitet" i det jag gör. Efter ett tag, några månader, blir den identiteten en trygghet. I min avdelning har jag gjort ett hyfsat bra jobb och "klättrat" lite. Jag fick åka till Västerås på kurs och vill någon något går de oftast till mig. Det har liksom aldrig varit några frågetecken. Efter 2 ½ år på mitt nuvarande jobb kan jag typ allt. Om det är något jag inte kan vet jag vem jag ska fråga. Går jag dit en helgnatt vet jag precis vad jag ska göra och jag vet ungefär vad som förväntas av mig.

Inte för att låta självgod, men hur ska de klara sig när jag drar? I dagsläget jobbar det fyra personer där inne, och två av oss försvinner nu i och med skolstarten. Den ena är så fruktansvärt osäker och velig. Sjuk med jämna mellanrum och vågar aldrig ta på sig något. Den andra kan också i princip allt och hon jobbar som en duracellkanin emellanåt. Men, de är bara två och för att få igenom alla jobb krävs minst fyra personer. Och om de ska ta in två helt nya som börjar på noll kommer de bli panikpanikpanik ett par månader i början.

Varför?!

Vad gör jag vaken nu??? Det är sviiiintidigt och jag är jättetrött egentligen! Blää!

Så roligt en kan ha!

Jag har så vansinnigt roligt på jobbet. Punkt.

Jag är antagen till min plan B (på högskolan). Nu är det svårt, jag kan välja på två helt olika saker men har så svårt att bestämma mig. Fördelar mot nackdelar hela vägen.

1. Rolig utbildning, två år, givande utbildning både på personliga plan och inför framtiden, distans, (HKÅS).

2. BRED utbildning, ett år, smart drag inför framtiden, inte distans, kan leda till något kalasbra i slutändan.

Jag är osäker på hur lång tid jag har på mig att klura ut något vettigt. Det känns som att jag fortfarande väntar på den här klara blixten som kommer att slå ner och få mig att känna "Ja såhär ska det bli, det här väljer jag!" Men den har inte kommit än!

måndag 9 augusti 2010

Have a nice day

Det är ingen töntig rubrik, utan en låttitel. Stereophonics - Have a nice day. (Länk!) Sköööön låt!

Det bästa sättet man kan starta upp en ny vecka på är att träna. Därför har jag gjort så och känner mig nu redo som aldrig förr för lite blästring. (Eller inte, men man kan ju alltid låtsas).

söndag 8 augusti 2010

Sweet dude!

I helgen har jag gjort 10 övertidstimmar. Det är bra timmar i jämförelse med schemalagda timmar, då de ger mer än dubbelt så mycket. Innan skolstart ska jag försöka jobba i alla fall minst 20 timmar övertid. Det tillsammans med ett halvårs semesterersättning och 22 timmar resterande komp kommer bli en bra lön.

Gah! Folk i allmänhet har en tendens att irritera mig nåt fruktansvärt, speciellt då de är självupptagna och helt övertygade att världen kretsar runt deras närvaro. Då är det ännu roligare att ignorera, och låtsas inte höra vad de säger. Hah!

lördag 7 augusti 2010

I´m wrapped around your finger

Om 32 minuter börjar Inception. Den ska vi se och jag har bunkrat upp med godis. Biogodis. Har i princip hela veckan på grund av detta. Hä ska bli gött!

By the way har jag en fasansfull träningsvärk i min mage. Jag ska definitivt gå på bollcore igen!

Lipfilm!

Se den! (Länk!) Det var lääänge sedan jag grät så mycket till en film!

fredag 6 augusti 2010

Put your purse down!

Man ska ha roligt på jobbet, annars kan det lika gärna kvitta. Och, det är tiotusen gånger roligare att påstå att vissa arbetskamrater har diverse funktionsnedsättande syndrom än att diskutera OM den och den eventuellt är med barn. Idag har jag haft jätteroligt. Vi har varit på fjanthumör hela högen.

Idag har jag dessutom känt ett pirr i min mage. Förväntningspirrningar. Jag tycker att det känns så otroligt skönt att veta att mitt liv tar en ny vändning nu. (Nån dag ska jag skriva om det också). Det är en välplanerad och uppstyrd vändning bortsett från några små punkter. Och att bli antagen känns bara så bra, "hej vi accepterar dig och välkomnar dig". Och det känns som att det är på tiden också. Om jag pluggar i fyra år nu kommer jag att vara 28 när jag är klar. Inte en dag försent.

Jag pratade med Sara idag som förstår mig och mina behov. Vi är båda stora fan av office supplies, och en skolstart innebär att man faktiskt FÅR gå och lägga några slantar på sånt som eventuellt, kanske gör en mer motiverad när man väl sitter där. Jag ska köpa en ny kalender, kollegieblock och ett pennskrin. Sedan funderar jag på att köpa ett till par glasögon, de var ändå inte så farligt dyra. De jag har nu är svarta med röda krusiduller, och det passar faktiskt inte till allt.

Ikväll blir det hamburgare (hemmagjorda, 99 % kött), tomat- och fetaostsallad samt en cider. Jag skippar brödet, det är ändå bara överflöd, dessutom är kolhydrater sooo last year.

torsdag 5 augusti 2010

Inga kommentarer..

Bärplockarna flyr från skogarna i Storuman.

Woooosh!

Jag kom in, jag kom in, jag kom in!!!!! Jag kom faktiskt in!!! Jag hade reservplats 48 eller vad det var efter första urvalet, men nu står det klart och tydligt "antagen" där. Jag höll på att smälla av, jag trodde verkligen inte jag skulle komma in när jag låg så långt ner. Men icket då!! JAG KOM IN!!!

onsdag 4 augusti 2010

Adlibris

"Året är 1997. Fyra personer sitter i ett kök och funderar över vad man kan sälja över internet. Plötsligt kommer någon på det - böcker! Idag 10 år senare är Adlibris Nordens största internetbokhandel som under 2007 omsatte 650 miljoner kronor."

Impressive! Jag skulle också vilka komma på något sånt där!

97,5 h

Ibland när jag sitter på jobbet brukar jag sysselsätta mig med meningslösa saker. Idag skrev jag det första bästa ord jag kom på när folk gick förbi, t ex "tant", "potatis" och "wiiiiiiierd". Sen skrev jag ner hur många arbetsdagar det är kvar nu, och därefter räknade ut antalet timmar. 97,5. Då går 5,5 timmar bort i rast. 92 timmar kvar. Som på nästan alla jobb finns det minutrar och ibland timmar då man är totalt overksam. Effektiv tid: 14 timmar kanske? :) Efter det satt jag och fantiserade om hur det ska bli att plugga. Härliga tankar!

Vi har onsdag idag va? Mina första fyra timmar efter jobbet spenderade jag på stan tillsammans med årets radarpar - Yohanna och Lollo. Yohanna är ju mitt kött och blod, min halta katt som jag älskar över allt annat, min kamrat och kompis. Lollo är Yohannas jobbarkompis som dessutom råkar vara hennes typ närmsta vän. De tillsammans är som ler och långhalm, och det är störtjävla omöjligt att inte ha roligt när de är i närheten. Dessutom, jag gick plus bigtime! Köpte ytterligare en BH på Twilfit, en vit den här gången! Överväger seriöst att slänga ut ALLA gamla! Jag har gått med helknasiga storlekar hela tiden på grund av okunskap. Nu är det nya tider!

tisdag 3 augusti 2010

Bra!

Jag är nöjd. En halvtimmes cirkelträning (det är verkligen ingen barnlek) plus 40 minuters promenad på det. Skitbra helt enkelt.

Däremot. Det luktar bajs nånstans kring dörröppningen mellan hallen och vardagsrummet, men jag kan inte hitta källan till olukten!!! GREGER!!!!

måndag 2 augusti 2010

Helgen som var:


Fika och shoppingtur till Lidköping. Fyndade
finfina skor, mascara och en tröja.

Kantarellpromenad som inkluderar diverse kreatur.

We found them!!
Hökensås - Falk grav. (Vem?!)

Jag har haft en såndär myshelg igen. I lördags åkte vi till Lidköping för att strosa, och jag må säga att det känns alltid lite märkligt att vara där. Men vilken mysig småstad. Vi fikade på ett ställe där allt var från 1860-talet. Typ. Mysigt i alla fall och god ekologisk glass! Sedan åkte vi vidare till hans föräldrar (ska inte tjata vidare om hur gulligt och idylliskt det är där). Obligatoriskt fika började vi med, sedan blev jag lite sugen på kantareller då hanses mor nyligen plockat rätt mycket. Vi hittade en ordentligt bunt som nu ligger rensade och redo i min kyl. Kvällens grillning blev lite annars då det började spöregna, men varför flytta in när man kan flytta in i växthuset? :)

Söndagen gick åt till träning och en tur till Hökensås. Kollade in restaurangen och åkte runt bland sjöarna. OM det vore så att jag skulle vara/bli en sådan som befinner sig mycket där ute skulle jag nog stortrivs. För de som inte vet vad det är: ett naturreservat som består av 70 % skog och 30 % sjöar fulla med fisk. Det finns en semesterby och uppenbarligen är det massor av folk där som både semestrar, fiskar och köper mjölk.

Jag gillar sådana här helger. De känns korta i och med allt man gör, men å andra sidan blir man några minnen rikare.