måndag 29 november 2010

Pacman!


Hittade dessa på Akademibokhandeln idag! To die for, måste ha och så vidare.. Men jävlar vad dom kostade. 250-350 kr! Sverige är dyrare än många andra länder på många saker, i USA kostar dom mellan typ 70-140 kr!!

Ingen mer kyla skall nå mina fötter!

Wildflower: Oliva från BRANDOS.se

tisdag 23 november 2010

söndag 21 november 2010

Back in the days..


När jag var liten såg jag ut såhär.. Det är inte mycket som skiljer jämfört med nu, med andra ord..

På önskelistan #1


Nintendo Wii!

I många månader och veckor har jag försökt intala mig själv att jag inte vill ha ett wii, men nu måste jag ge efter för mina lustar!

Nåt slags rymdmonster!



Återfinnes på Lagerhaus för 39 riksdaler.

lördag 20 november 2010

KG-Chart



KG-Chart är ett kuul program! Man importerar en bild så fixar programmet resten. Räknar ut hur många stygn, vilka färgkoder, och ger en mönstret.


Närbild på mitt högra öga

Mighty fine wine!

Ikväll slår vi på stort med finvin från staterna, kött, vitlökssmör och potatisgratäng. Tända ljus och fint sällskap.

Skare va lördakväll så skare va!!

fredag 19 november 2010

FnizZah!

Skön fredag!

Suck. Efter en lång dag av spännande äventyr är jag nu äntligen hemma och kan slappna av. Vi kör teamwork just nu! Jag diskade och tinade köttfärs. Nu står han och lagar mat och jag sitter här med en fisljummen cider (med tranbärssmak!!) och njuuuuter. Snart är maten klar och då ska vi inta soffan!

Förbaskat fin fredag!

torsdag 18 november 2010

Passpå!

Idag har jag inga lektioner. Så deerför passar jag på att jobba. Ska nog försöka ta mig dit i helgen också, plus några dagar nästa vecka. Det nalkas månadsslut! :)

Hade ju som sagt ett prov igår.. Det kändes ändå helt ok. Definitivt inte full pott men det räcker nog ganska långt ändå. Me happy! Åh vet nån vad! Det är första adventen nästa helg säger dom som vet. Wiiie ska bli skitmysigt att plocka fram alla julprylnader och bara myyysa! I alla fall, det har varit mycket nu i höst och mer skall det bli. Igår fick jag mail från gymmet om att jag inte vart där på 14 dagar.. Det suger pung! Jag måste pallra mig dit snart alltså, typ imorgon! Kanske efter första lektionen! Ja, det blir bra!

onsdag 17 november 2010

Hiiiigh five!


Jag prickade in alla rätt!!!!! :) Drömde om det inatt till och med. Ungefär hälften hade alla rätt och jag såg (i drömmen) att jag var en av dom.. Gissa om de som hade minst 2 fel vart irriterade!! De var tvungna, att för varje fråga, skriva ett halvt A4 om just den frågan. Alltså, tre fel, en och en halv sida, och de har på sig fram till imorgonbitti klockan 08:00!

Jag kan ta det lugnt ikväll med gott samvete. Nu har jag nog bara två prov kvar före jul. Eller tre kanske?!

Efter skolan och labben idag gick jag och köpte en jättefin lampa som jag gått och dregglat över i säkert ett halvår nu. Eller lampa kanske det inte är. Det är ett svart träd med lysande rosa körsbärsblommor. Den ser inte så charmerande ut mot en vit bakgrund, men i ett dunkelt rum är den döfiiiin! Jag är nöjd. Ett bra köp!

tisdag 16 november 2010

Dugga

Vi hade dugga idag. (En dugga.. gjorde en dugga.. duggade?! Hur feun använder man det ordet?) Jag visste inte var det var först, men det visade sig vara ett litet miniprov med typ 10 frågor som tog i runda slängar fyra minuter och trettio sekunder. Jag tror det gick rätt bra ändå. Kanske hade nåt enstaka fel.. :)

I just lööööv dom dagarna då jag slutar tidigt! Igår drog jag hem från skolan vid tio, och idag var vi klara runt halv elva. De e najs!

Nu ska jag laga mat, plugga inför provet imorgon, bära, äta maten, duscha, chilla med min prilla sen sova!

måndag 15 november 2010

Att göra i veckan..

.. massor.. Punkt.

lördag 13 november 2010

Sweeeet dude!

Shiiit vilken fin dag det har varit! Från början till slut. Det har varit kulKUL lektion, tentauthämntning, strosa på stan, grupparbete, Yohanna, taaacos, Ice Climber och så vidare.

En skitkul fredag helt enkelt.

torsdag 11 november 2010

Dagens åsikt..

Bortsett från lite syning har jag läst bloggar nu under kvällen. Och jag måste få häva ur mig dynga om en specifik bloggare - utan att nämna namn.

Jag har följt den ett tag nu, tror att det är väl nåt år på sin höjd. Inte så länge egentligen, men nog länge för att jag tröttnat och snart lägger ner. Jag har märkt att det är många andra som reagerat över samma sak. Ena dagen är allt gulligull och "mina söta läsare" osv.. Nästa dag kommer hon med ett provocerande inlägg, som många tar illa vid sig av. När hon sedan ska försvara det hon skrev, som upprörde så många, låter det ungefär såhär: "Men HERREGUD, har ni ingen humor??". "Är ni lika stela och tråkiga i verkligheten??"

Ungefär som att hon själv har inte sagt nåt fel, eller dumt. Felet ligger hos läsarna som tar henne på för stort allvar.

Det stör mig. Inte bara hennes blogg och hur hon beter sig, utan att det tyvärr finns sådana människor lite här och var. Jag var på en föreläsning då dom pratade om precis det här beteendet. Nån säger att nån gör fel, och istället för att ta till sig och faktiskt LYSSNA på kritiken slår de tillbaka direkt. "Nämen OJ, vad du reagerade hårt på det här.. du kanske inte mår så bra? Haft en jobbig vecka??"

FOLK!

Tors dag..

Känns förjäkla skönt att det är torsdag idag! Har haft en gammal jobbarkompis på lunchbesök, som precis åkte iväg mot skolan. Nu fnular jag på hur jag ska lägga upp resten av dagen. Träna? Jobba? Ägna mig åt skolarbete? Sy en sväng?

Väljer jag bort jobba för skolarbete kan jag klämma in lite syande och eventuellt lite annat. Jobbar jag blir det nog inget annat gjort. Nä, schoolvörk it is! Har faktiskt en hel del matte att ta igen.
Lika bra att sätta igång!

onsdag 10 november 2010

Visst visst..

Den här dagen kommer nog bli en fin dag. Bortsett från att jag inte har nån som helst koll på vilken dag det faktiskt är, kommer den nog bli bra. Nu har jag en föreläsning, sedan seminarium. Sen egen frågestund. Sen nåt annat? Sen eventuellt fika med svärmor och K. Sen hem och göra kväll. I den kvällen finns det bastu medräknat.

Jag längtar tills ikväll!!

tisdag 9 november 2010

Snökaos!

Idag fick jag privilegiet att vakna upp till en vit värld. Det är lyx! Ska snön ändå ramla ner från himlen, kan den lika gärna göra det på natten! Fick pulsa i det vita fluffet för att komma till bussen, som förståeligt nog var några minuter sen. Fast det var ängå ingen brådska. Läraren skickade tydligen ett mail sent igår om att vi inte skulle börja förräns halv nio, men spela roll. Efter föreläsningen, hem till lunchen. Gjorde lite skolarbete och drog sen tillbaka till skolan. Satt där och diskuterade etologi en stund. Mycket givande! Sen hem. Och hallelujahmomentamen!, jag köpte pizza! Det händer ungefär tre gånger per år.. det var rätt gott faktiskt. En "italiensk" med mozzarella och ruccola på. Och oxfile, och räkor. Med vitlökssås. Kittlar dödsskönt i kistan!!

Nä, dra skämtet åt sidan, in med allvaret. Jag har ont i magen nu. Den protesterar å de grövsta över vad den fått. Pizza är ingen bra mat.. I och för sig gör det inte så mycket att jag mår lite illa. Bättre må illa av pizza och kanske undvika det istället för att få panikont efter ha ätit nåt som faktiskt är nyttigt!!

Men, nu till det kluriga. Jag minns inte att jag fick ont i magen av pizza förr i tiden. Det räcker med nåt år sedan. De senaste gångerna har det alltid blir på samma sätt.. Jag vill inte påstå att jag blivit gammal, för det har jag inte. Nåt år äldre bara. Men magen har tydligen hunnit lära sig vad den gillar och inte.

Svampisvamp

Nu är jag klar med strax under sju procent. Hä ta på´t! :)



måndag 8 november 2010

10.. 9.. 8.. 7

Förut hade jag typ tio uppgifter, arbeten, inlämningsuppgifter att göra. I lördags gjorde jag
bort två, och idag har jag gjort bort ytterligare två stycken. Bara sex kvar. En försvinner imorgon, ännu en till på onsdag. Efter det ska jag sikta in mig på ett prov, en dugga samt en fallstudie. På måndag ramlar en till uppgift in, och därefter, ytterligare ett prov.

Det här är inte gnäll, det är bara ren fakta. Så här är det. Det här måste jag göra. Än så länge ligger jag i fas med allt.. peppar peppar. Det är nog lätt att halka efter ordentligt om man missar något stort och viktigt. Typ ett prov eller nåt annat obligatoriskt.

Nu ska jag dricka te, äta en macka och ägna mig åt mitt projekt resten av kvällen. Men först, en dursch!

Gulldjur!!

Gullkissarna ligger och myser med varann.. När jag "kom på dom" låg Greger med sina tassar runt Vovvens hals och tvärtom..


söndag 7 november 2010

Guuu se värt!

Shajjse vilken värd helg det har varit. Trots att mina planer inte riktigt gick i lås blev slutresultatet förvånansvärt bra.

Igår: jobbandet sket sig på grund av halka. Jag stannade hemma, gjorde inlämningsuppgift nr 3 och 4 i matten, fick vinterdäcken bytta, storstädade lägenheten och sydde en massa.
Idag: Jobbade fram till fyra. Åkte därefter till lillasyster och åt palt!!! Sen bio (The Social Network) och nu.. planera. Det är sjukt mycket nu så jag måste planera in i det sista för att det ska gå ihop!

lördag 6 november 2010

Kuuuuuul!

Haha vad roligt. Hon blir så arg!! (tjej som försöker sjunga men inte riktigt får till det.. ) Shit, jag skrattar så tårarna rinner..

Måste det vara så?

Vissa saker måste man bara acceptera. Någon har bestämt att det ska vara så, och så är det. Acceptera.

Men. Det finns ändå saker som jag har svårt att begripa. Det är inte det att jag inte accepterar det, det är bara alldeles för stort för mig att förstå. Det jag nu tänkte på i första hand är rymden, universum och allt det andra. Ett ljusår till exempel, har jag inte räknat helt galet är ett enda ljusår 946 MILJONER mil. Det blir lite enklare att förstå om man skalar ner det, ljuset rör sig i en hastighet av 299 792 458 m/s (i vakuum). Det är lixom inte lika stora siffor, och på betydligt kortare tid. Men att prata om avstånd över år.. Nee, det övergår mitt förstånd. Hur kan något röra sig så fruktansvärt fort? Vi puttrar fram i våra bilar i runt 20-30 m/s. Märkligt.

Däremot förstår jag vikten av stategier inför vintern. Nu är vinterdäcken på, isskrapan ligger i bilen och akutmössan till vänster om ratten. Idag har vi lördag. Jag är hemmavid och studar (som dom säger). Mitt pyr är just nu på IKEA och sprättar slantar, så jag fick skicka med min handlarlista med honom.

torsdag 4 november 2010

onsdag 3 november 2010

Ice Climber, Super Mario, Zelda..

vNES!

Expressen

Dagens nyheter: jättegrodor som slukar möss och Irish Coffee-rullar.

Har ingen lust att träffa jättegrodan IRL men det sistnämnda lät inte helt fel. Ska nog prova nåndag framöver när jag ids.

En typisk onsdag i det gullhönska residenset.

Jag måste ändå medge att jag gillar rutiner. Det kan vara så förbaskat skönt att slippa tänka "jaha, vad ska jag göra nu?". Bara göra det. Ignorera alla tankar som lyder ungefär såhär: "nä jag orkar inte, inte idag". Imorse hade jag sannerligen ingen lust för biologi, ännu mindre när jag visste att både cafeterian och matsalen på skolan skulle vara stängd. Det innebär inget kaffe och värdelösa luncher från Willys. Efter skolan hade jag ännu mindre lust att åka och träna.

Ibland kan jag tycka att jag gör det enklare för mig själv genom att göra det klart för mig att det inte finns några alternativ. Det tar lixom mindre energi än att grunna på om man ska skita i allting och sen ha dåligt samvete för det resten av dagen.

Dagens låt: (Länk till Youtube)

tisdag 2 november 2010

Dagens fundering

Det här med Facebook. Är det verkligen så nödvändigt? Jag har funderat i många dagar, veckor och månader nu på att eventuellt radera min användare. Anledning: det tar för mycket tid och ger mest irritation tillbaka. För dålig output i jämförelse med input. Jag tänker på all tid jag skulle spara på att inte gå in där dagarna i ända och bara "slösa" bort minutrar. Många bäckar små som de säger. Även om jag lägger i snitt 20 minuter per dag på Facebook blir det 120 JÄVLA TIMMAR PÅ ETT ÅR! (Jag älskar att räkna om saker!!) Nu är saken den att det är inte dom där 20 minutrarna per dag det här handlar om. Det handlar mer om hur saker och ting fungerar i dagens samhälle. Du ska vattenmärka din profilbild, få reda på graviditeter, förlovningar, relationer, hitta gamla klasskompisar som gått upp hysteriskt mycket i vikt, andra gamla klasskompisar som "lyckats", berätta vad du gör ( jag har valt att "dölj **** ******", alltså dölja personer vars statusuppdateringar enbart handlar om att gnälla, barn eller dessa oändliga spel), tydligt visa vilka du umgås med och när du gör det.. och så vidare. Listan kan göras oändlig.

Däremot gillar jag att ha vissa gamla bekanta på ett behagligt avstånd. Det är så enkelt att dra iväg ett kort meddelande på loggen och vips finns man kvar i varandras medvetande. Det gör man ändå, det räcker att titta igen vännerlistan emellanåt för att minnas. Det kan vara jättekul att hitta en gammal klasskompis som nu har världens gulligaste lilla knodd och verkar vara allmänt glad åt livet. Samma sak, det kan vara jättekul att hitta nya bekanta, och skedet "bekanta sig" ännu mer med någon kan vara lite enklare på Facebook än IRL. Statusen fungerar på ett sätt som en mikroblogg, för de som orkar engagera sig.

Det jag vill komma fram till är att i det stora hela tar Facebook mer än vad det ger. I alla fall för min skull. Jag lägger inte upp några bilder eller delar med mig nämnvärt av mitt liv. Jag håller heller inte speciellt mycket kontakt på Facebook. Har aldrig orkat ens bry mig om att ta bort någon från min "vännerlista", (som för övrigt inte borde heta vännerlista).

Ska klura vidare!

måndag 1 november 2010

Nu har jag sytt ungefär 3,7 %. det som syns på bilden är en tredjedel. Har börjat i mitten så lika mycket sträcker sig åt höger som vänster. Den kommer bli så galet fin!!! :D


Pjo!

Jag vetifan hur det gick på provet. Tyckte det kändes helt ok, nästan bra, men det trodde jag förra gången också och fick typ en klump i magen när jag fick se poängen. Skönt att det är över i alla fall!

Efter provet kilade vi ner till Rådhuset och åt en sen frukost. Fralla, smoothie, juice, ägg och kaffe för 49 enkronor, det är najs det! Sedan dess har jag ägnat mig åt mitt korsstygn, tvättat fem maskiner och diskuterat framtiden med min älskling.


Edit: Har plockat in all tvätt, diskat och städat i köket. Ställt i ordning i hallen. Ätit en middag som socialstyrelsen inte skulle tycka om.