söndag 31 oktober 2010

Trötta djur

Dom sover, dom små liven. Ena i soffan och ena i kattsängen. Själv är jag vaken. Pulsen har varit hög hela dagen. Jag vet däremot inte om det beror på begynnande sjukdom eller provet imorgon.

Det är så sjukt irriterande. Ena dagen förstår jag allt, räknar utan problem och får rätt. Andra dagen förstår jag inte ett jävla skit. Tidigare idag kändes allt näst intill klockrent, men nu hoppar siffrorna upp från pappret och springer runt.

Det som är ännu mer irriterande: jag har alltid haft lätt för mig i skolan, utan större ansträngning. Nu anstränger jag mig, har gjort det i en månads tid, men det är baske mig inte lätt för det. Det känns seriöst jobbigt att jag troligtvis inte kommer att nå min målsättning. (Vem vill inte ha högsta betyg liksom?) Jag försöker intala mig själv att det här är en enda skitkurs, det är inget som påverkar min framtid eller på något sätt hindrar mig att från att gå den väg jag vill (jag har noll sug efter att bli något som har med kemi att göra). Det hjälper lite, men det är det känns ändå frustrerande.

Jag hoppas att ingen tar illa vid sig. Ungefär som när en person som väger 60 kg sitter bredvid en som väger 95 kilo och kläcker ur sig "guuuud vad tjock jag är!! Jag menar inte att låta högfärdig. Jag vet att det finns de som kämpar jävlar för att bli godkänd. Så sitter jag och gnäller över att jag inte får mvg, utan kanske vg, eller g. Men åter igen, min blogg, jag får gnälla bäst jag vill.

Aaaaaaah!


Jag längtar till februari. I år åt jag inte en enda semla, detta på grund av LCHF:ande. Nästa år däremot, MINST två!!!

lördag 30 oktober 2010

torsdag 28 oktober 2010

Mitt stora projekt..


Appropå tråd!

Som sagt, varför ska man betala för mycket? I en liten handarbetsaffär här i stan kostar en docka DMC 15 kr. Beställer man från Hobbygruppen kostar de 8,90 kr. Man kan beställa från USA, och då kostar dom strax under TRE KRONOR!! Frakten var inte så farligt dyr, 40 kr om man beställer typ 20 dockor.

Ateljé Margaretha går fetbort. Visserligen kan man köpa dom för 9,50 kr styck, om man köper fler än tio stycken. MEN, då kostar det 60 spänn att få hem dom också! Så 21 st från Sverige kostar 260 kr, 20 st från USA kostar knappt 105 kr.

Alternativen är därmed: Hobbygruppen, USA eller AM fysiska butik i Borås (om jag råkar vara där nån gån!)

onsdag 27 oktober 2010

Imorgon

Imorgon torsdag påbörjar jag mitt livs projekt!

tisdag 26 oktober 2010

Pingvinteorin!

Jag fattar inte hur hysteriskt jävla rolig en människa kan vara?? Titta på bilden..

Det vi gjorde från början var att "räkna med kemi", dvs stökiometri. Sen hände nåt, jag vet inte vad. m/n*M = pingvinteorin!! Mattias är upphovsmannen, "läraren" och orsaken. Jag tror jag dör! ;D

måndag 25 oktober 2010

Åh så skönt!

Imorse gick allt snett. Tappade grejer, höll på att glömma massa saker, försov mig lite osv. Men jag ryckte upp mig, hann med bussen och halkade mig fram över torget för att sen komma till skolan. Där gick det kalasbra! Måndagar har de senaste veckorna varit ångestdagar. Detta på grund av att jag inte förstår vad jag håller på med. Men idag släppte ytterligare några spärrar och jag tror faktiskt jag behärskar det mesta! Efter ordinarie skola kilade jag över vägen och gjorde det första matteprovet, som gick strålande.

Det blev en lång dag. 8-17 ungefär. Efter såna här dagar är det så förbaskat skönt att kränga av sig alla obekväma kläder och slå sig framför datorn med stora koppen kaffe! SWEEET DUDE!

Dessutom, den 1/12 får vi ett förråd!!!!! :D

söndag 24 oktober 2010

Inspiration!

Nu sitter jag och proppar mig full av inspiration! I samma veva inser jag att steget från då till nu egentligen är rätt givet, och taget. Hjärnan måste bara hinna med också! Eftersom det här är min asdåliga blogg, med betoning på min, får jag vara hur kryptisk jag vill!

Dagens fundering är i alla fall om jag skulle ha startat en ny blogg. Ska klura på det.

lördag 23 oktober 2010

Världens sämsta bloggare!

Såhär känner man igen världens sämsta blogg:

- Det går mååånga dagar mellan inläggen.
- Inte en bild, så långt ögat kan nå! (Okej, ibland kommer de i klump under ett par dagar men sedan, stopp igen)
- När bloggen väl uppdateras står det inte av värde direkt. Typ "idag har jag gjort bla bla bla".
- End of story!

JO! Igår blev jag starstrucked!

onsdag 20 oktober 2010

Brick by brick

I måndags gjorde jag inga större framsteg på kemin. Därför bokade jag, och ett par till förvirrade elever, ett extrapass med läraren. Det hade vi igår morse. Det hjälpte visserligen, jag förstod lite bättre, men ändå inte allt.

Igårkväll satte jag mig med mina tusen miljoner papper och uppgifter, och körde fast IGEN trots extrahjälpen! Så otroligt frustrerande! Provade googla kemi och substansmängd och ramlade in på ett forum (foraaat!) där det diskuterades hejvilt om skolämnen. Skitsmart! Jag drog iväg en fråga, fick en förklaring och DÄR trillade den stora poletten ner! Efter den förklaringen jag fick av en helt random person som satt nånstans i Sverige, kunde jag ÄNTLIGEN förstå logiken och sammanhanget. Jag provade att göra ett papper med 20 uppgifter och fick fan full pott! Tidigare körde jag fast efter typ fem frågor.

söndag 17 oktober 2010

Vårtermin i sikte

  • Nu har jag valt kurser för våren. Human anatomi och fysiologi!
  • Idag har jag jobbat och tjänat många slantar
  • Ikväll tänkte jag färga mitt hår och måla naglarna
  • Imorgon är det dags för ångest-kemi igen. Döööö!!
  • Å andra sidan är det kul föreläsning på kvällen.

Chilla på en kudde som ligger på golvet. Sweet dude!

lördag 16 oktober 2010

Hemma i HSB

Slapp dag, slapp dag! Jag har styrt fötterna runt i lägenheten hela dagen, förutom promenaden till Coopen. Köpte lite gott och blandat där, bland annat mozzarellan och skinkan samt yoghurt. Nu på kvällskvisten har jag lagt ner typ tre timmar på matten också. Jag är rätt nöjd med den här dagen. Lugn, ro och eftertanke. Imorgon skall jag arbeta igen. End of story.

Bästa bakisfödan!

1. Sallad på tomater, mozzarella, parmaskinka, rödlök och kryddor.

2. Blåbärssmoothie

Så jäääla gott asså! Och dessutom hundratusenmiljoner gånger bättre än bakispizza och typ godis.

Snö?!

Igår snöade det tydligen i Falköping. När jag traskade från Kåren och mot resecentrum inatt tyckte jag att det såg ut som lite snö på bilarna. Snö = vinter = jul! Den här önskar jag mig i julklapp! :) 695 spänn kostar den, för totalt 120 ml. Köper man de olika dofterna separat kostar det lite mer än 1800 kr!! Från eleven.se!

Dagens (lyx)tips


Det här känns som ren och skär lyx! Dessutom är det en av de bättre sminkborttagningarna jag nånsin haft. Men först och främst.. lyyyx! Och ljudet när man trycker på pumpen. 175 riksdaler kostar den, men jag passade på när det var klubbkväll. 20 % rabatt och vips kostade den bara 140 kr!

fredag 15 oktober 2010

Jag fryser ihjäl!!

Just nu sitter jag i myskläder under en filt och fryser ihjäl. Ska duscha, och det riktigt jävla hett, sen göra mig i ordning för kalas. Nämnde jag att det är iskallt! Överallt! Fuckin´ freeeezin man!

torsdag 14 oktober 2010

Tors dag

Idag:

Jag har börjat nynna på julsånger. Ska åka och jobba. Solen skiner. Dom små djuren sitter ute på balkongen och spanar. (Värt att tillägga: under natten möblerade dom om i hallen!!) Funderar på att ta en promenad in till staden men det känns ändå som att tiden inte riktigt räcker till. m/n*M.

onsdag 13 oktober 2010

Gomorrron!

Uppe med tuppen (08) och nu redo för att börja det eviga hittaklädersomfunkar, ibland går det supersnabbt, ibland tar det lite längre tid. Min plan är att vara klar senast kvart över tio, för då ska jag sko på mig och traska till skolan. Promenera ja! Varför ta bussen när man kan gå? Benen är gratis, och det är uppfriskande. Vardagsmotion ftw! (Jag försöker peppa mig själv till att gå till skolan, nu tar det emot lite grann!)

Hä ä ba å börja!

tisdag 12 oktober 2010

Promenad och kärlek

1. Nu har jag varit ute på en mycket trevlig promenad. 1½ timme tog det totalt att gå in till stan och tillbaka, visserligen med en paus på en timme men ändå. Bättre än att ta bussen eller bilen.

2. Jag ska jobba på torsdag och i helgen..

3. Han är SÅ UNDERBAR!!!!!!! Jag är så kääääär!!! :D

4. Greger och Vovven är så ohyggligt busiga men världens goaste.

5. Jag kikade på schemat som drar igång om ett par veckor.. shit alltså.. det som varit sen jag började i augusti är/var ingenting jämfört med vad som kommer. Oj.

6. Imorgon får jag igen ett prov.. Pirrigt!

Frustrerande!!!

ÅH! :/ Jag blir så frustrerad! Håller nu på med kemin, och jag får det inte att gå ihop. Antar att det är som med matten, så länge man inte ser det logiska är det bara rena rama jävla sörjan som inte går att förstå. Jag ser inte logiken! Det här gör mig irriterad. Jag blir så irriterad på mig själv när jag inte kan förstå saker. Det ger ingenting att sitta och gissa mig fram till vad saker och ting ska bli. Jag lär mig inte ett nåt och gissa ger inte bra betyg.

Irrriiiii!!!!

söndag 10 oktober 2010

Sooo not worth it!

Det var kalasmysigt på den lilla resan! Vi styrde våra fötter runt Gamla stan och gatorna ovanför i ett par timmar före båten. I Hötorgshallen hittade vi dagens lunch, streetfood när det smakar som allra bäst! Det känns som att det enda jag gjort är att äta. Världens brakbuffé till middag och sen en ordentlig bufféfrukost dagen efter. Jag var dock lite dålig, det ENDA jag köpte var 8-pack små lipgloss från Smashbox.

Vi var hemma igen igårkväll klockan åtta, och då var det bara att svira om och dra till kalaset. Det var stundvis riktigt hysteriskt roligt, men även lite konstigt. Sen promenad hem i den sibiriska kylan i halvhöga klackar. Sen sova. Och vad jag sov. 13:30 blev jag väckt av min kära sambo som sa att vi sovit bort halva dagen. Såååå värdelöst! Såatteh, nu har jag varit vaken i fyra timmar och gjorde skit och ingenting. Har läst lite kemi och försökt förstå (med viss framgång!!) och nu ska vi ut på promenad i det höstiga Skövde.

torsdag 7 oktober 2010

Shame!

Oh my gosh. Jag fullkomligt älskar de dagar då jag får mycket gjort. Idag har jag städat runt datorn, packat ihop skräp och sånt som ska ges bort, gjort de första två inlämningsuppgifterna i matten, börjat packa lite inför imorgon, skickat iväg en traderapryl samt åkt och slängt allt skräp. På hemvägen från tippen svängde jag förbi och köpte en grej jag vart grymt sugen på i flera veckor nu - sushi! Köpte också "Marabou Sensation Caramelized Almonds and Sea Salt". Fan vilket långt och krångligt namn. Den med mandel och havssalt! Shiiit vad god den var!!

Imorgon åker vi tidigt i ottan till hufvudstaden för lite kvalitetshäng med varandra! Det ska bli sjukt mysigt, bara han och jag! Så imorgon kommer vi har ett par timmar att bara strosa runt innan vi ska vara på båten strax före fem. Måste hitta värda saker att kolla på istället bara för att bara irra runt och inte hitta nåt.

onsdag 6 oktober 2010

2 avsnitt kvar!

Hemma igen efter ett panikjobbigt pass på gymmet! Och eftersom det är så jädrans viktigt att äta direkt efter träningen gjorde jag det nu med. Jag gjorde en schvinigt god röra på kycklingfile, broccoli och typ 2 msk creme fraiche. Först ångkokar jag broccolin, och hackar sen ner den i mindre bitar. Steker den tillsammans med kycklingen och låter allt gegga ihop sig med lite goa kryddor. Världens godaste och världens simplaste! Lagom mätt, lagom inte äckligt paltkomamätt och det känns så bra i knoppen att veta att man tränat och sen ätit bra.

Nu är grejen såhär: jag har två avsnitt kvar av Lost. Två fjantiga avsnitt. Eller ett dubbelavsnitt rättare sagt. Jag vet inte om jag ska titta på det ikväll, eller spara det tills imorgon. SVÅRT!

Nja!

Bästa promenad: Kvällstid över halva norrmalm och sedan genom stan.

Favoritgata: Lundenvägen

Favoritdrink: Den med likör 43 och mjölk

Äter lyxmiddag på: Sand

Bästa mikromaten: Finns ingen "bästa mikromaten"!

Fikar gärna på: Oj det här har gått i perioder. Senast har det varit mest Rådhuset, före det Pims. Just nu?! Hemma hos folk tror jag!

Bästa lunchställe: Vatra tror jag. Länge sen jag var där (har de ens öppet nu?!)

Bästa brunchen: Den enda ordentliga brunch jag provat är den på Pims.

Bästa kaffet: Det jag gör själv här hemma. Fast Rådhusets är rätt bra det med!

Bästa baren: Den där uppe på Kåren (fina minnen!)

Här bjuder jag mamma på middag: Sand

Här bjuder jag pappa på middag: Joes

Senaste Stockholmsupptäckt: kommer! På fredag! Återkommer då!

Senast sedda teater-/bio föreställning: Hämnden

Senast sedda utställning: Den inför Lummelundagrottan på Gotland

En bra gåbortspresent: En flaska drickbart eller godis.

Favoritlyxartikel: Sminkborttagningsmedel från MUS.

Läser just nu: Shantaram

Läser helst: Bloggar

Favoritråvara: Kött

Favoritfärg: Rosa

Favoritmärke: För tillfället - Make up Store och Bondelid

Favoritskor: Rosa fake-converse från Bulgarien. Eller mina kängor.

Klädkonto per månad: 243 kr

Modeförebild: Hon på Midgård som gick året under!

Motionerar: Livingroom

Mest överskattade affär: Åhlens

Det dyraste jag har köpt: Min lägenhet

Favoritprodukt på Systemet: Baileys

Favoritprodukt på Apoteket: 100-pack tamponger

Bästa fyllekäket: Pizzaslice! ;D

Lyssnar på: Tickande ljud från köksfläkten och kaffebryggaren

Bästa förfestmusiken: Helst så blandat det bara kan bli!

Senast gnolade: Å Å Å Å Å Å Å Å Å Å Å Å Åverdrajv!

Senast köpta skivan/-låten: Lääänge sen jag betalade för musik. Tyvärr!

Mitt sämsta köp någonsin: Mitt fotbad!

Senaste impulsköp: Sen 30:e augusti blir det inte så många spontant handlingar faktiskt.

Senaste fyndet: Torrschampo från Tony och gänget!

Senaste secondhandfyndet: Oj, svårt! En liten Nasse som Alice fick.

Fulaste klädfärg: Orange

I dvd-spelaren/datorn: Lost

Användbar pryl: Datorn

Mode jag aldrig vill se igen: Vet inte ens vad dom heter. Långt stort oversizelinne som sitter ihop med haremsbyxor. Värst när de är typ leopardmönstrade. Fyfan!

Bästa huvudbonaden: Basker!

Favoritaccessoar: Smycken

Bil/Transportmedel: Ben och buss

Återvinner: Papper, en del plast och glas

Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Spanar på bilars nummerplåtar och bildar meningar.

tisdag 5 oktober 2010

Imorgon!

Imorgon är det sista dagen på en fullproppad kortare period i mitt liv. Ska göra ett prov i biologi kl 11, och därefter friiihet! I alla fall för några veckor. Det kommer fler prov, och fler "perioder". Jag begriper inte hur de lyckas? Det kommer alltid i klump. Tre prov och två inlämningsuppgifter! Att det råkat vara månadsslut (jobbade) kan inte de rå för, men det vart som mycket. Idag har jag spenderat många timmar framför datorn och i sängen. Gjorde en avstickare till tvättstugan och ÖB vid sex-snåret. Har kollat några avsnitt av Lost också, men annars, ljuva studier.

Såatt imorgon kl 12:30 har jag lååånghelg. Är ledig torsdag, fredag, lördag och söndag. På torsdag ska jag nog träna, se de sista avsnitten på Lost, städa, packa och räkna lite matte. Fredag åker vi iväg på äventyr och kommer hem sent på lördagen. Söndag: träna och slöa. Vilodag = fri att träna, inte fri från träning!! Dessutom är det mycket skönare att bara skrota hemma och slappna av efter ett träningspass än ett par timmar extra i sängen på morgonen.

JO! Jag har hittat en döööösnygg kappa på Cassels! Har letat igenom hela internet men hittar den inte på nån sida nånstans. Enda nackdelen är att den är rätt dyr, men den stora fördelen är att den är rosa. Går omkring och drömmer dagdrömmar om den. Kan inte riktigt släppa taget i tanken men är heller inte helt övertygad om att jag faktiskt ska köpa den. (Självklart vill jag ha den, men behöver jag den, till det priset?!)

måndag 4 oktober 2010

Naw!



Haha vad söt han är! När jag kom hem låg den här på bordet! :)

söndag 3 oktober 2010

Hämnden

Oj vilken märklig film. Den var riktigt bra, men det är verkligen inte en film man mår bra av att se. Det var spännande att se Mikael Persbrandt som nåt annat än uppblåst, de danska vyerna var väldigt vackra och kontrasten mellan Afrika och vårat samhälle är något vi ägnar alldeles för lite tid åt.

Dagens lärdom. Moral. Samt sprida lite mer kärlek.

Förslag..

Förslag på sådant man kan göra en söndag:

- Sova liite för länge och ha liite dåligt samvete för det.
- Åka på dagsutflykt till en närliggande kommun tillsammans med roliga människor.
- Titta lite på någon rolig serie.
- Plugga (kaffe och hemkokt kola är trevligt att ha nära)
- Äta middag tillsammans med sin sambo.
- Gå på bio och se "Hämnden"

lördag 2 oktober 2010

So stay with me

Igår var det så sjuuukt roligt! Från början till slut. Nu var det dessutom riktigt länge sen jag var ute senaste, och typ två år sen jag var på Kåren senast. Tror det var halloween -08 jag senast var där, klädd som militär. När jag skulle hem sen efter att dom stängt visade det sig att sista bussen gick prick 02:00. Vafan är det för dum tid när krogarna stänger samma klockslag? Typ alla andra bussar går tio över, eller tjugo över. Så jag gick hem. Som fattig student är jag för snål för att ta taxi, när allt jag behöver göra är att offra 30 minuter av min tid.

Det var sån himla härlig blandning av folk. En hel del nya människor och en del gamla. Världens bästa och odödligaste Mattias var med också, jag har seriöst träningsvärk i magen idag efter allt skratt igår. Sen dom nya urgulliga klasskompisarna som var där också. Åsså änne JoHANNA!

Kul, kul, KUL!!!!! :D

Det roliga med Lost.



De senaste veckorna har jag tittat på Lost. Nu är jag inne på sista säsongen och det är mer skruvat än någonsin. Jag vet inte ens om jag fortfarande hänger med på allt faktiskt. Men det är skiiiitbra, som Maud skulle ha sagt. Jag vill inte att det ska ta slut!! På ett sätt vill jag ändå inte fortsätta titta, för det är så rasande spännande att undra vad som händer sen.

Det roliga är att det är så mycket roligt i Lost. Hur dom pratar med varandra. Jack kommer till Sayid och säger "Sayid". Efter en kort konstpaus säger Sayid "Jack", varpå de börjar prata med varandra efter ytterligare en liten paus. Sen hur fruktansvärt borttappade de ser ur när de säger följande: "Maybe it´s destiny", och "This it not supposed to happend!". Jag vet inte hur många gånger dom har knockat varandra, enbart i syfte att få den andre medvetslös. Det blir så mycket enklare då. Eller hur dom återupplivar varandra, gång på gång. Eller hur Sayid får puppy-eyes och att de filmer ur en annan vinkel så fort han pratar om sin kvinna.

fredag 1 oktober 2010

Menjagärju!!!

Senast kl 16 den 1/10 skulle uppgiften i Studieteknik vara inlämnad. Gissa vem som är där kvart i med precis utskriva papper som inte ens är ihophäftade!?! Sen som gissar rätt väljer en rosa cykel i valfri färg. Haha så typiskt!! Trots att jag haft den klar i fyra dagar nu. Å andra sidan har det varit en jäktig vecka. Tider att passa, jobb att utföra och prov att skriva. Nu är det helg i alla fall, och det som står kvar på schemat är plugga inför ett prov, skriva labbrapport, lite för många avsnitt av Lost, födelsedagsfest, kräftskiva för två, träning och två ljuva sovmorgnar.

Efter nästa onsdag är det långhelg (igen!) och på fredagen åker jag och mitt stora hjärta till Stockholm för att hoppa på en Cinderellabåt! :)