onsdag 29 december 2010

Lyckligast i världen!

Jag fick en sån här också!!!!

Nu är min lycka gjord.. Jag vet fortfarande inte vad jag ska fylla sidorna med. Funderar på att skriva ner recept i den. Då har jag en anledning att ALLTID ha den framme! :D

I fick man dessutom med två ark klistermärken med pacman och monstrena. Jag satte ett monster på baksidan av min ifån, istället för att man ska se ett äpple. Vart jääla coolt asså!

måndag 27 december 2010

Mysigt värre!

Mmm... Ojoj vad jag myser. Nu sitter jag i fåtöljen bredvid granen med en Tusse i knät. Har duschat, packat, ätit ananas och spelat Wii ikväll. Det är sista kvällen här, imorgon åker vi söderut igen. Det har verkligen varit en jättefin jul, men nog längtar jag lite efter det där hemma. Speciellt Vovven och Greger! :)

Jag fick många fina julklappar! Bland annat Wii, resa till Varberg för att fiska, pengar, body shopgrejer, bil-, skatt, försäkring och besiktning och kaffe! De senare dagarna har vi mest spelat Wii, vart ute på isen och promenerat, ätit och myst.

Det blev däremot en kort visit den här gången. Det har gått lite för fort. Men jag är nöjd ändå!

onsdag 22 december 2010

God jul!

Sådäär ja, lite pyssel kvar bara!! Om två timmar drar vi! Det bästa med den här julen är nog att min älskling följer med. Det känns lite obra mot hans nära här nere som gärna vill ha han här, men nästa år kanske det blir tvärtom, who knows.

Vet inte hur aktiv jag kommer vara på intranätet när jag är hemma (borta). Det finns så mycket annat roligt man kan göra. Typ vara med dom man tycker om.

Jag har vart kass på julkorten i år. Har gjort en hel bunt men bara ett kom iväg. Dom andra står på hyllan. Två ifyllda men ej skickade. Hur kass får man va.. Det ena ska jag i alla fall ge personligen till Elin efter nyår och det andra ska jag ge till mormor imorgon om vi träffar henne då. Annars julafton. Ändå är det så många jag vill ge en speciell julhälsning. Bara säga nånting. Susanne till exempel. Ellinor också :) Och dom gulliga i klassen. Mattias också! Skymtade förbi Millan på facebook och hon förtjänar det också!

I alla fall. God jul och farväl Skövde.

Världens bästa band

Jag har några absoluta favoriter när det gäller musik. Winnerbäck ligger på topp fem, Kjellvander likaså. Så är det Gomez. Jag dör lite när jag lyssnar på dom! Här är några sjukt bra låtar:





De sista skälvande timmarna..

Åh, jag känner att jag blir handlingsförlamad nu! Jag ligger ändå i tid med allt. Alla julklappar är klara och nerpackade. Har tvättat tvätta lite som jag ska packa ner. Igår bäddade jag rent så sängen är beboelig när vi kommer hem igen.

Ikväll jobbar A mellan 20-22:30. Sen åker vi runt tolv-tiden. Så har jag många timmar kvar, litegrann att göra så det känns bra. Vi har åkt iväg med dom små djuren också. A´s kompis Mattias ska ta hand om dom medans vi är borta. Han bor ute på vischan i ett hus tillsammans med sin kvinna som är styrman eller nåt sånt. Han är entreprenör utan dess like. Nu har han köpt en krog i Tidaholm. Det är invigningskalas den 8:e januari! :)

tisdag 21 december 2010

Jo!!

Appropå dödsångestredovisningen för några veckor sedan, förra veckan fick jag det där mailet med poäng och betyg. Totalt sett fick jag 9 poäng. Många va?! *ironisk* Hur som helst fick jag VG!!!!!!! :D :D :D Är sjuuukt nöjd med det! Totalt kunde man få 10 poäng. 6-8 var G.

Tror allvarligt jag ska göra en supertidig kväll ikväll. Duscha, kanske byta sängkläder (gryymt skönt att komma hem till en ren säng) och sen lägga mig och läsa. Imorgon är dagen d så vi ska påbörja färden mot julfirandet. Min finaste fina har gjort en himmelskt god sill som vi ska ta med och bidra till julbordet.

Hemma gör vi så att vi har knytjulbord istället för att mamma ska stå med allting. Jag har själv aldrig bidragit med något, har mest hjälpt till att förbereda och så.. I år har jag dock gjort Rocky Road a la Laila. Nu står dom i kylen och blir riktigt svala. Ska packa bra imorgon med kylväska så dom inte mjuknar och förstörs!

Julbord -> adventsdiken

The best blogger in the whole wide woooorld!

Helgen var toppenfin! Julbordet i fredags var jättegott och det var kul att träffa alla jobbarkompisar! I lördags gjorde jag provet däringa, spenderade några timmar med Yohanna och åkte sen till skogen. Snacka om lilla urmysiga idyllen! Vi åt ett minimarintjulbord. Lite olika sorters lax, sill, ägghalvor och annat gott. På kvällen visade dom bilder från deras Indien-resa dom nyligen kommit hem från. Söndagen var däremot lite spännande.

Vi åkte direkt från skogen till Hjo där det var barnkalas. Alltså dom är så toksöta. Kristin (A´s syster), Alice (2år, födelsedagsbarn) och Linnea (4 år, f d barnskådis, spelade rollen som Håkons dotter Ingrid Björn i Andra Avenyn).


Linnea

På hemvägen åkte vi ner i diket. Absolut inget dramatiskt allt, ingen skadad och bilen klarade sig. Men det var lite ironiskt. A styrde ut mot kanten då han fick möte längst den lilla vägen. Ett däck hamnade lite för lång ut och vips låg hela bilen i 45 grader ner i dikter. Vi klättrar ut och bilen som vi mötte var.. polisen! De hade kollegor som också åkt i diket några hundra meter bort! Så dem väntade på bärgning, och det var ju jäkla tur för våran del. Istället för att slänga ringa bärgaren kunde dom ta oss också i samma veva. (Det var måååånga som behövde Assistans-Kåren och det innebär väntetid som inte är så trevligt när det är många minusgrader ute och man bara vill hem..)

För att göra en lång historia kort slutade det med att vi åkte hem ungefär en timme efter dikeskörningen. Ironiskt nog hade bärningsbilen hamnat i diket i samma veva som vi åkt.

söndag 19 december 2010

torsdag 16 december 2010

Planer

Nu är det nästan julefrid, förutom alla miljoner saker som ska göras före vi åker!

Idag:
Räkna matte
Jobba 14-00 (WHOA! Chefen slutar så vi får tårta idag!!!)

Fredag:
Lektion 08-10
Räkna matte
Jultillställning med jobbet mellan 13-18
Räkna matte

Lördag:
Prov 09-11
(Andas lite?!)
Åka till hanses föräldrar i skogen

Söndag:
Åka från skogen direkt till Hjo där det är barnkalas

Måndag:
Kemi 08-15
Jobba 16-00

Tisdag:
Föreläsning 10-12
Jobba 14-00

Onsdag:
Biologilektion 11-16
Packa
Åka

Jag har fått prioritera om lite. Efter jultillställningen på jobbet ska jag åka direkt hem. Dom andra drar väl vidare, men jag avstår till förmån för en piggare lördag samt få lite tid till att läsa inför provet som är lördagmorgon.

Däremot missar jag en föreläsning på fredagen, och det är den jag får offra för att kunna följa med jobbet istället.

tisdag 14 december 2010

Fånigt va?!



Jag är sjuuuukt nöjd med idag! Hade en ångesthelvetesredovisning, och jag tror det gick asbra! Vi kommer bli bedömda på flera olika punkter. Men som ett exempel. Man skulle prata i 15 minuter. + - 1 minut gav VG. + - 2 minuter vad godkänt. Så pratade man antingen i max 13 minuter eller över 17 var man underkänd. Vi fixade tiden bra i alla fall, och om några dagar kommer ett mail med ett betyg. Jag är i alla fall godkänd, det är det absolut viktigaste.

Igår lyckades jag få tag i en av två lediga Iphones. Hade flyt. Dom hade precis fått en leverans med 20 telefoner. 18 var bokade, och hade jag kommit nån timme senare så skulle jag fått höra "nää vi har inga och vi vet inte när vi får in fler..". Ska man köpa en 16 GB så är det väntetider jävlar på dom. En del vet inte ens när dom får leverans nästa gång, men minst 2 månader. Men, 32 GB kan man få tag i som sagt, om man kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt!

söndag 12 december 2010

Fortsättning på det senaste inlägget:

Om man dessutom frågar en Telia-säljare (inne på en Telia-butik) att man tänkt beställa från Halebop, om det skulle skilja något i pris om man istället beställde via Telia-butiken, kan man få svaret att det skulle bli 5300 istället för 5500!

lördag 11 december 2010

Ifånen!

Om det nu är så att man skulle kunna tänka sig att en IPhone 4 skulle vara något att ha, är baske mig Halebop billigast ever. 4800 för en 16 GB och 5500 för en 32 GB. Det är priser när man tecknar ett abonnemang på två år. Med ett abonnemang ringer man för 19 öre / min och skickar gratis sms.

Mhmm.. halebop.. mhmm.. halebop.. ?

Ägg å kaffe!

Tidig lördagmorgon = underbart! Det är värt att offra en sovmorgon för att ställa klockan och gå upp lite tidigare. Det är skönt som bara den att sova, men det ger mer att inte sova några extra timmar! Sover jag 10 timmar blir jag bara skitseg och är trött hela dagen.

Idag har jag planer å planer. Tänkte faktiskt träna idag, men nu känner jag mer för en promenad. Det var riktigt länge sen nu, har inte varit ute och nöjestraskat sen snön kom. Sen ska jag och hemlig person X åka till ett hemligt ställe X och göra X. Äcksäcksäcks! Faan vad fjantigt, jag och yohanna ska till jönköping! Vi ska köpa julklappar helt enkelt.

måndag 6 december 2010

Juljuljul



Nån kommer få ett julkort i år, handmade with lööv, och det är inte jag! :)


Den bästa försäkringen, EVER!

Sådääärja! Nu kan jag chilla i 18 månader till! Var hos tandläkaren idag och hur dom än letade hittade hon tanten inga fel. Mest troligen har jag inga visdomständer heller på överkäken. Det är bra. Två saker mindre som eventuellt kan strula i framtiden.

Och appropå tandläkaren. Jag rekommenderar deras tandvårdsförsäkring. Man slipper tänka över huvudtaget, och det är inte helt ovanligt att man (o)frivilligt stänger av den mekanismen när det är något man verkligen BORDE göra. De skickas kallelse, du går dit, eventuellt lagar nåt hål, skrapar lite tandsten, går hem, väntar ett och ett halv år. Man behöver inte ens betala! Nä, betala får man göra. Men man märker inte ens att de drar 40 kr från kontot varje månad via autogiro.

I Västra Götaland kostar en undersökning hos en tandläkare minst 650 kr, hos en tandhygienist runt 600 kr. Det känns som många slantar vid ett tillfälle, speciellt om de då påpekar något du måste åtgärda. En rotfyllning kostar runt 2500 kr och att dra ut en tand, ca 1500 kr.

Allt det här ingår i dom där fjantiga 40 kronorna per månad, alltså 480 kr per år. På tre år blir jag kallad två gånger. Det motsvarar vad det hade kostat om jag gått dit själv, och betalat, men då hade inte rot- och kirurgbehandlingar ingått. Jag hade fått pröjsa för varenda liten grej.

Så mitt råd till omvärlden, skaffa ett frisktandvårdsavtal! Det går till så att man bokar in en första undersökning (och eventuellt korrigerar något galet) som man får betala själv. Där kollar dom också i vilken klass man ligger. Har man fina tänder, sällan hål, fint tandkött osv, hamnar man i den lägsta klassen, dvs 40 kr. Har man lite mer problem med tänderna hamnar man i en högre prisklass och får betala lite mer.

Prislista för tandvård (I Västra Götaland), Frisktandvårdsavtalet, Folktandvården!

Dessutom, 2008 infördes ett allmänt tandvårdbidrag på 300 kr per år om du är mellan 20-29!

söndag 5 december 2010

Myspyshelg med mitt hjärta!

Vi har myst heeela helgen. Igår pallrade vi oss in till stan och provade Scandics megabrunch för 145 spänn skallen. Jisses vad det kostade men jiiiisses om det var gott! Jag resonerar såhär: om man lixs ska gå ut och äta så är inte 145 kr dagtid farligare än 145 kr kvällstid så farligt. En varmrätt på t ex Mangos eller det snäppet dyrare Sand kostar däromkring. Vi åt dyr lunch ute på stan men åt billigt hemma på kvällen, och sparade pengar som vi eventuellt hade lagt på vin eller öl till maten kvällstid. Så även om 145 kr för en lunch känns tokdyrt för stunden så är det ju egentligen inte sån stor skillnad. Jag tror man lätt hakar upp sig på att det är just en "lunch" och att det är ok att betala mer för en "middag".

Hur som helst, det var sjukt gott och vi kommer definitivt gå dit igen! Det var som en hotellfrukost med bacon, äggröra, juice, mackor etc. Det som fanns utöver var snittar, pateér, mozarellabollar (storfavorit!), pasta i olika former, grillar kyckling, revben, nån slags schnitzel och små söta glas med världens godaste smoothie. Dessutom fanns en juicepress så man kunde pressa sin egna apelsinjuice. Det fanns även ett ost/kexbord med frukt och ett efterrrättsbord.

Eftermiddagen gick åt till lite strosande på stan och handling. Igårkväll kollade vi på film, myyyyyyyste och åt lite grillad kyckling.

Idag har vi varit i Jönköping. Dom säger att A6 är bästa shoppingen mellan Stockholm och Göteborg men njaaaa!!! Visst, dom har massor med affärer, i princip alla! (IKEA ligger precis bredvid) Men varenda gång jag varit där har det varit så packat med folk, och jag gör sällan många fynd där. Nu är inte jag den som ska avgöra vad bra shopping är, men jag och A6 har aldrig klickat. IKEA är ju alltid skitkul, men det finns ju typ lika nära i Göteborg och Örebro.

Skitmysig helg i alla fall, jag är skitnöjd. Nu ska jag faktiskt lägga mig i sängen, trots att klockan knappt en är halv nio. Fifan vad skönt om jag kunde somna tidigt ikväll!

fredag 3 december 2010

Labbråtta

Idag har jag spenderat fem timmar i labbet på högskolan. Vi gjorde tre stycken labbar, som tillsammans utgör en del av kursen Cellbiologi. Det var.. smärtsamt minst sagt. Av någon märklig anledning fick jag en sån ohyggligt sprängande huvudvärk rätt tidigt på förmiddagen, och den har fortfarande inte släppt. Har ätit, druckit kaffe och vatten OCH tagit huvudvärkstabletter och det har blivit bättre, men det bultar fortfarande.

Dessutom, vi hann aldrig med någon lunch, och dumma jag sket i frukosten imorse! (Till mitt försvar hade jag tänkt köpa frukost på skolan på rasten vid nio, tji fick jag när vi inte hade någon rast). Jag tror att detta bidrog till ett illamående utan dess like. Har gått omkring i fem timmar, redo att kräkas vilken sekund som helst.

Det låter som en finfin fredag va? Det värsta med såna här "åkommor" är att jag pallar helt enkelt inte göra n å g o n t i n g. Därför överväger jag sängen, inom en timme. Imorgon bitti kommer jag vakna tidigt som rackarn och förmodligen vara jättepigg och på humör!

Ere fest eller?

Jisses vad lite bloggar som uppdateras, man skulle nästan kunna tro att alla är på fest ikväll. Så sitter jag här, alldeles ensam. Jag å tissarna. Greger har blivit sådär fjantigt hängiven och följer med mig vart jag än går. Sitter jag i soffan ligger han bredvid. Nu sitter jag vid datorn och han ligger bredvid i hans säng. Tidigare låg jag i sängen och läste, och han la sig där direkt.

Haha! Det roligaste är när jag ska duscha. Han ska ju följa med in dit också! Och gissa om han blir blöt. Han skyr inte vatten för fem öre, utan dricker gärna direkt ur duschstrålen. Om jag då siktar med duschhandtaget rakt över honom så skiter han i att han blir blöt, han får ju dricka!

Han är rolig, den där Greger.


Vovven är också rolig ibland.