torsdag 30 september 2010

Super mario



Posch de picktjör får ö laarger woan!

onsdag 29 september 2010

Lucky Strike

Igår blev det lite mer timmar, tack och lov. Men imorgon, usch vad det tar emot. Delvis känner jag att jag har lite för mycket att göra (det kommer lösa sig ändå, bara lite stressigt i tanken) sen finns det mååånga andra anledningar varför jag inte borde åka dit. Tydligen är det rena cirkusen där just nu. Det finns nog många andra som känner samma sak, och faktiskt en som sa upp sig och gick på dagen, i princip. Obekväm stämning minst sagt!

Nu är det lite biologistudier som hägrar.

Dagens lärdom:

Bakterier är runda
Baciller är avlånga
Spiriller är spiralformade
Imbecill används för att beskriva personer med lågt IQ

måndag 27 september 2010

Bra dag!

Idag har jag faktiskt gjort många av sakerna som var måsten. Provet, intro till matten (skriva upp mig för en provtid på fredag), skriva klart studieteknik samt jobba. Däremot vart det inte alls mycket jobb. Grejerna fanns inte framme!!! Så lite mer än fyra timmar. Skämmigt och rätt drygt att ha åkt så långt för så lite.

Nu ska jag arrangera en kopp te och titta på ett avsnitt av Lost.

Alltså jag är kungen!!

Måndag: Kemiprov + jobb
Tisdag: Jobb
Onsdag: Biologi + träning
Torsdag: Jobb
Fredag: Introduktion till högskolestudier + ett förprov till matten

Dessutom ska jag klämma in detta någonstans under veckan:

Inlämningsuppgift (Studieteknik) som ska vara inne senast fredag kl 16.
Ytterligare två träningspass (FÅR EJ STRYKAS!!!!!)
Gärna fler jobbtimmar
Plugga inför biologiprovet nästa vecka
En labbrapport (biologi) som ska lämnas in senast onsdag
Matten går på närdistans, alltså ska detta också tryckas in!

Nu är det noggrann planering som gäller för att det här ska gå ihop. Fler jobbtimmar kan tryckas in ikväll och imorgonkväll (kan sitta hela natten om jag känner för det). Biologin börjar inte förrän kl 11. Nu har jag ungefär två timmar innan jag ska till jobbet, plats för Studietekniksuppgiften. Torsdag är jag ledig på kvällen, då kan jag träna!

Tidigare veckor har det sett ut såhär:

Måndag: Kemilektion
Onsdag: 4 h biologi
Varannan fredag: Introduktion till högskolestudier.

Det är väl bara att börja beta av antar jag?! PJOOOOO!

söndag 26 september 2010

KG-Chart


Han vart nog tappad när han var liten.

Ett ånglok till katt, ligger i mitt knä och för värre liv än betongborren som dånar från grannen. Men det är mysigt. Han är allt för go den där Greger.

Försöker just nu att läsa igenom det jag tror är det viktigaste inför provet imorgon. WIHO, första provet på mååånga år! :) Men det borde gå bra. Det är ändå trots allt grundläggande inom kemin, och varför diamant är hårdare än granit vet väl alla? Nu är det lätt att vara stöddig. Vi får se hur det går imorgon bitti, 08:30 ska vi börja.

Huuuuuua!

Bästa förmiddagen ever! Jag gick i rask takt bort till gymmet, mötte upp K, gick på bandena tills svetten rann, körde sen ett par varv runt på Easylinemaskinerna (med sjukt jobbiga mellanövningar!) och sedan en gainer före promenaden hem. Visserligen försvann det säkert en timme i bara prat, men träningen i sig tog säkert i alla fall två timmar!

Nu är det duschen som gäller. Sen kaffe. Sen läsa på och göra fler mindmaps inför provet imorgon!

fredag 24 september 2010

Dagens beslut

Jag ska göra om min blogg.

Punkt slut varulvstjut!

Skönt!

Nu har jag betalat räkningar, sett över min ekonomi, slängt papper, sorterat in i pärmen, dubbelkollat grejer och gjort färdigt för den här månaden. Hyran är inknappad för tre månader framåt. Skitsmidigt att få tre avier i stöten. Det är ju bara att sätta betalningsdatum när de ska dras, istället för att upprepa samma sak varje månad. Dessutom känns det lite "billigare" när man inte behöver handskas med en avi på strax över 3000 kr, utan att det dras automatisk. Viva la internetbank!!

Lurendrejeri!

Jag blev såå lurad idag! Träffade Y för måltid på stan och hon börjar med att berätta att hon hittar så många konstiga saker överallt. Det senaste var att pennan satt på henne Dr. Martens och det andra var en dyrbar upphittad skatt från jobbet. Sen hade hon också hittat en till grej i sin väska som tydligen tillhörde mig. Hon drar fram ett kuvert från MUS, och jag tänker "jaha fan vilken röta hon har! vinner grejer hela tiden och hittar grejer ännu oftare". LUUUURAD! Världens snällaste och generösa Hannah har kokat ihop och styrt upp det här. Hon är så himla finurlig och påhittig!!

Efter en mycket trevlig kväll kommer jag somna glad och tillfreds med min tillvaro. Tänka fina tankar om fina människor. Eventuellt tänka mindre fina tankar också. Efter ett samtal idag har jag lovat att jobba nästa vecka. Huuuuuvaliga! Har inte varit där sen mitten på augusti. Det tar emot som fan att åka dit, men vad gör man inte för lite dollars??

torsdag 23 september 2010

onsdag 22 september 2010

Mr Eko



Jag är så <------häääär-----> trött just nu. Svintrött. Slutkörd. Överansträngd. Det känns som att tåget kört över mig tio gånger om. Eller när man inte sovit på fjorton dygn. Ungefär som känslan när man stiger upp klockan fyra för att åka och städa ett renrum. Eller den fjärde dagen på första nattveckan. I detta nu känner jag av muskulär- och emotionell trötthet.


Den här dagen har bestått av mikroskopering, Functional Moves, handling av mat, polisjakt och märkliga diskussioner angående Sverige som diktatur. Nu slänger jag in handduken och beger mig mot sängen.

tisdag 21 september 2010

Våga?!

Ikväll har jag varit på något alldeles, alldeles underbart! En inspirationsföreläsning av Kavat, uppstyrd och arrangerad av Drivhuset och GSP Inkubator. Det bjöds dessutom på buffé och roliga människor.

Jag gillar sånt här. Det är gratis, tillgängligt, inspirerande, inbjudande och så otroligt värt. Deras tips och råd angående egenföretagande gav mig verkligen huvudbry många gånger, men också känslan av att det behöver inte vara så där sjuhelveteskämpigt eller utom räckhåll.

Blöt katt

Greger är ju som han är, som de flesta katter är, nyfikna. Det är väl en jättesund och vettig instinkt men ibland blir det bara så roligt. Vi lite mer intelligenta varelser kan förstå ordet konsekvenser och vad det innebär före vi väljer att göra något. Inte Greger. Därför har han varit en mycket blöt katt halva morgonen. Akvariet i sovrummet är för tillfället mörkt då lampan gått sönder. Det är helt öppet upptill och alla lysrör ligger huller om buller på golvet. Jag vet inte exakt vad som hände, hörde bara massa plask och sen var olyckan skedd.

Idag väntar studier, en hel del kaffe, något Lostavsnitt och sen: inspirationsföreläsning med buffé!! :) Funderar på om jag ska dra och träna efteråt. De har ett pass halv åtta som skulle passa, föreläsningen slutar runt sju så jag borde hinna. Whaii nott!

lördag 18 september 2010

Rött rött rött!

Shiiit, jag bloggar så pass mycket nu att jag inte hinner med något annat!! NOT! Glömde nästan lösenordet häromdagen till och med.

Just nu har vi lördagskväll. Jag färgar mitt hår och K står i köket. Lite senare ska vi styra upp en smörgåstårta men alltså, innan dess, mat. Vilken färg det blir på håret återstår att se. Blir det bra kommer bildbevis.

Idag har jag i alla fall vart och tränat. Grymt skönt och jag märker verkligen jättetydligt hur pass starkare jag är nu jämfört med för ett halvår sedan. Dags att lägga ribban lite högre kanske? Träna oftare? Har hittills försökt köra 2-3 pass i veckan men det kanske är dags för ett till. Nu har jag ju all tid på kvällarna kvar, förut kunde jag bara gå varannan vecka på kvällspassen.

Dagen har varit alldeles perfekt. Efter träningen åkte jag hem och kollade på Lost i ett par timmar. Sedan in till stan igen för att fika på Rådhuset med en hemlig person. Det är LYX att få röra sig runt i samma stad. Ha nära hem.

tisdag 14 september 2010

Dagens bekännelse!

Sedan den 25 augusti har jag inte kunnat använda min bil. Den har stått nere på parkeringen men ändå varit totalt obrukbar. Detta på grund av antingen Vovven, eller Greger.

När jag åkte till Gotland lämnade jag bilnyckeln väl synligt på köksbordet. Dumt, jag vet ju hur dom är, dom där slarvorna. Anledningen var att Yohanna skulle eventuellt använda bilen när jag var borta, men det blev aldrig av. När jag sen kom hem var den i alla fall spårlöst försvunnen.

Visserligen har det vart praktiskt, har ju inte använt bilen nånting. Men jävlar vad irriterande! Man kan inte heller fråga en katt "var har du busat bort min bilnyckel??". Det funkar heller inte att tvångsbada Vovven för att få Greger att känna sympati och sedan bekänna.

Idag har jag hittat min bilnyckel, två decimeter in under kylen. Hallelujah-moment! som ska firas med en liten åktur senare idag. Lilla bil förtjänar lite däckkontroll, en tvätt och en ny wunderbaum efter dessa traumatiska veckor.

måndag 13 september 2010

Volbeat

Volbeat har släppt en ny skiva - kul! Men jag kunde inte låta bli:

Lyssna, det börjar 30 sekunder in i låten (gammal låt):



Sen, lyssna på en av de nya låtarna, och spetsa öronen vid 1:25 ungefär.

söndag 12 september 2010

Borde ha gjort!

  • Läst sidorna i kemiboken.
  • Tagit en lååååång promenad
Istället har det varit en städdag utan dess like. Lägenheten skiner, och vi har haft födelsedagsmiddag. En grym trerätters bestående av bland annat kantareller, nötstek och äppelmoskaka. Nu tittar jag på Lost under mysig filt och mitt hjärta sitter och försöker lära sig Worms Forts till PS2.

lördag 11 september 2010

Borttappad!

Jordå, han blev glad! När vi var på Gotland fyllde Linnea fyra år, och hon fick en sån där rosa enkel batteridriven tandborste med Disneyprinsessor på. Hon såg så stolt ut! När hon använde den de första gångerna dårå. Det är lite samma sak med A. Han ser så stolt ut, och så lillgammal och vuxen. Nu ligger han och läser bruksanvisningen!

Nu kommer lite från min kryptiska sida. En situation häromdagen (det kan ha vart häromveckan, eller förra månaden) fick mig att känna "men herre gud" med många långa utropstecken! Människor kan vara så sjukt jävla fega ibland. Nu handlar det om mer än bara rädsla, för att använda ett vitt och brett ord. Det finns mycket som kan lika bakom feghet. Osäkerhet bland annat. Konstiga känslor som man inte riktigt vet hur man ska tackla. Frågetecken som inte ännu rätats ut, och eftersom människan är konstruerad på detta märkliga sätt är det ibland enklare att gå den långa vandringen runt muren istället för att klättra över den. Alltså inte ta tag i saker, undvika, skjuta upp, ignorera och låtsas som att det regnar. Bara för att det är så otroligt mycket enklare och mindre smärtsamt. Fegt!!

Anyhow, jag har tjuvstartat på matten. På måndag ska vi undersöka när vi kan dra igång med det på riktigt. Jag gillar skolan!

torsdag 9 september 2010

Tors dag

Först föreläsning mellan 08-10, sen hade vi en ytterst seriös studiecirkel i biblioteket. Hur roligt som helst! Ser fram emot många fler sådana i höst!

Sen halv två har jag skrotat runt hemma. Rensat svamp, ätit, lyssnat på musiken. Nu ska jag fortsätta med det, i omvänd ordning.

tisdag 7 september 2010

Värsta härliga dagen va!

Skön dag! Har tittat på Lost, rensat svamp, druckit många koppar kaffe, fixar födelesedagspresent, handlat lite, funderat lite osv. På Cubus hade de halva priset på allt smink, så jag drog dit och gjorde några fynd. Ett puder, ögonskuggor (en sån där med fyra i), en flytande eye-liner samt ett par lilarutiga strumpbyxor. Kostade runt 190 kr vilket är ett kalaspris! Köpte sedan den bästa ögonprimern jag någonsin skådat - Smoothing resurfacing primer från Studio Secrets. Ögonskuggan sitter som berget i mååånga timmar!

Imorgon fyller min fina fina älskling 27 år. Efter många om och men bestämde jag mig för att hans ska få en eltandborste i present. Jag hade hellre velat ge han en liten öl-resa till Tjeckien, men det känns som att ekonomin inte riktigt tillåter sådana tilltag just nu. Men, en eltandborste är ingen dålig grej det inte. Han blir nog glad även om det inte är massa krussiduller och hjärtan och nallar. Vi ger varandra riktigt praktiska saker, som båda får nytta av.

söndag 5 september 2010

Se vad det dräller..



Idag har jag traskat runt i skogen i drygt fyra timmar, med några enstaka pauser. (Är jättetrött nu!) De första tre timmarna hände knappt nåt, hittade en svamp där och en svamp där. Jag var på ett ställe där jag varit tidigare i år, och då var det fullproppat av små kantareller, så min tanke idag var väl att hitta dom men nu lite större. Inte direkt förvånande, men nästan allt var plockat. En del hade dessutom torkat ihop och en del hade blivit bruna.

Jag märker så väl när jag börjat tröttna när jag är i skogen. Det är som att mina fötter och min balans inte längre har någon lust, och då börjar jag snubbla. Höll på att slå mig fördärvad mer än en gång. Bara för den goda sakens skull provade jag en sista skog och där hittade jag ett område där det fullkomligt svämmade över av stora fina kantareller. Helt orört. Inte en käft kan ha varit där tidigare. Vid ett tillfälle stod jag vid tre stora "klasar" av gyllengula kantareller, och kunde samtidigt se fem, sex liknande ställen mindre än 10 meter ifrån mig. De stod i klargrön mossa och var nästan omöjligt att missa.

Oh my gosh, en helt underbar svamptur. Svampen på bilden är den absolut största som jag hittade. Ungefär lika stor som min handflata är lång!

Published with Blogger-droid v1.4.8

lördag 4 september 2010

Hösten är förändringarnas tid

Hösten är bra. Jag tycker att det är det enda som konkret delar upp året förutom årsskiftet, och ibland möjligtvis veckoslutet. Våren kommer lite mer smygande och vips är det sommar. Men mellan sommaren och hösten är det stor skillnad. Det känns i luften och det syns på människorna. Och när nånting ska till att ta en början, då känns det ju alltid roligare att förändra saker. Göra om, göra lite mer rätt och lite bättre. Kanske starta nya projekt eller sätta upp nya mål. Ett mål jag har för september är att göra fler pass på gymmet än augusti. Sedan förhoppningsvis försöka knäcka september under oktober osv. Eftersom jag precis börjar skolan har jag ambitioner till tusen om att hinna mer mycket. Träna mer, hålla efter mitt hem lite bättre, tvätta oftare, tänka mer, gå mer (funderar på att sälja bilen!), greja mer.

Steg ett längst denna väg är: byta soffklädsel.

Finfredag!



Många nya studenter på marsch genom staden. Det var folk så långt ögat kunde nå, både framåt och bakåt. Riktigt roligt! :D

torsdag 2 september 2010

Strongly recommend

I tisdagskväll beställde jag från Adlibris och i förmiddags kunde jag hämta ut det här på ICA. Det är najs! Nu har jag mina böcker och är redo för action! Måste bara rota reda på några kollegieblock som fortfarande är användbara. Jag trodde att vi skulle läsa ett ämne i taget, men som det ser ut nu kommer jag läsa minst fyra, kanske fem. Ojne vojne!