torsdag 20 maj 2010

Hannah kan länka den kvinnan!

Sminksmart är en bra sida, där listar de vilka märken som ej är testade på djur. Enligt vad jag har hört/läst så är ej heller Make Up Store eller I.D testat på djur så de borde kanske finnas med på den listan.

Men, The Body Shop, som finns med på listan, ägs av L'Oreal. Och L'Oreal testar på djur. Det är jättefint att just ett märke, i det här fallet Body Shop uppfyller vissa krav, men det känns ändå motsägelsefullt. Body Shop har många jäkligt vettiga värderingar, och jag läste om de för några år sedan. Om jag minns rätt var det EN persons visioner som resulterade i Body Shop för länge sedan. Nu ser det inte riktigt ut så länge. Dessutom, handlar man på Body Shop, genererar det pengar till L'Oreal. Avigt och dumt.

1 kommentar:

hannah sa...

"2006 köpte världens största kosmetikatillverkare, franska L'Oreal, det brittiska kosmetikaföretaget The Body Shop. Vad Djurens Rätt erfor vid tillfället var försäljningen inte skulle innebära någon förändring för The Body Shops verksamhet. L'Oreal blir största aktieägare men The Body Shop kommer fortsätta drivas med egna anställda och egna policys. Att L’Oreal genomförde affären kan bero på två orsaker. Dels att ett miljö- och djuretiskt företag inte tidigare fanns inom L'Oreal-koncernen och förhoppningsvis kan The Body Shops värderingar göra L'Oreal och deras produkter mer djurvänliga i framtiden."

TAGET HÄR: http://sminksmart.se/faq/bodyshop.html