tisdag 18 januari 2011

18 januari



Idag har vi varit och kollat på ett hus. Ser det inte mysigt ut så säg?! Det var massa söta små hus bredvid, bland annat en smedja! Sen i det stora garaget fanns det en skateboardramp och en klättervägg. Jag tror dom som bor där nu (bodde?) hade lite för många intressen. Det stod två motorcyklar i garaget, sen kunde man hitta golfklubbor, surfingbräda, MÄNGDER med dykutrustning, skidor, två båtar (varav en som såg ut att vara ett påbörjat renoveringsprojekt), husvagn och lite annat. Dessutom stod allt det här i/runt ett hus där det var påbörjat lite här och var.

Jag vill inte vara den som är den, men jag vet att hus kostar pengar. Att äga en husvagn kostar pengar. Att ha stå motorcyklar ståendes kostar pengar. Deras intressen är inte de billigaste.

Huset värms upp av ett vattenburet system som går från en liten vedpanna i köket, med tillhörande elpatron. Tydligen har de inte eldat speciellt mycket utan gått mest på el, och det om något är svindyrt.

Jag kan förstå om det var så att det inte fanns så mycket tid eller pengar kvar till själva huset. De har bott där i två år och som sagt, påbörjat, men inte avslutat. Det hemmapulade badrummet såg jättefint ut på bilden, men när vi väl stod där på plats fick jag nästan lite ågren.

Det är roligt att gå på visningar. Vi letar egentligen inte efter nåt speciellt nu, vi går mest för att det är kul. Bland de roligaste är att gå omkring och fantisera om varför allt ser ut som det gör.

De hade till exempel använt lite för mycket el (enligt Fastighetbyråns hemsida) med tanke på pannan. Men nu när vi var där såg vi att de hade ingen ved! Rummet där veden förvarats var tomt, bara lite flisor på golvet, och A sa att det var jättegammal ved. De kanske var lite lata?! Inte orkade fixa hem någon ved och tog den enkla vägen med att bara gå på elen? Kanske dom tyckte att tiden fattades, eller pengarna, till att få hem ett lass med ved som de sedan kunde värma huset med. Om det vore så är det en ond spiral. Eftersom det fanns prylar till förbannelse måste det ha funnits pengar. Eller är det saker på lånade pengar, eller avbetalningar? Det finns ett pantbrev på total 880 000 kr, medan utgångspriset är 650 000 kr. Frågan är om de ens får dom pengarna..

2 kommentarer:

Anonym sa...

du om någon måste ju veta hur man bär och travar ved...i bland är det inte bara roligt men samtidigt ett måste. Jag har just lagt på i pannan, nu ska jag sova i ett varmt hus.p+k

Erika sa...

Vilken sommarkänsla man fick av den där bilden :)